Mythic Nighthold - Exorsus pod palbou

  Mythic    Nighthold    Exorsus   

Exorsus má relativně pošramocenou reputaci. Přeci jen po zabití Helyi dostala guilda týdenní ban za bugování a s tím spojené usnadnění celého souboje. Po dnešním úspěšném zabití se samozřejmě objevilo hned několik informací o tom, že Exorsus zabil Gul’dana pomocí bugu.

 

Co se tedy vlastně stalo? Po zabití Gul’dana se Restoration druid Рубиксмерти rozhodl, že bude streamovat. Shodou okolností používá v raidech trinket item #128710&bonus=670:1482. Tento trinket dokáže zlevnit některá kouzla, která vyžadují manu, o 556 – 2221. V průběhu streamu tento trinket vyměnil na jiný, avšak buff spell #191623, který item #128710&bonus=670:1482 hráči dává, zůstal viditelný v buffech. Nejspíše šlo o grafickou chybu, která způsobila, že miniatura buffu nebyla odstraněna.

ee060k7g5dbsuyw_1486285258.jpg
Povšimněte si, že buff po Darkmoon trinketu hráči zůstal, i když jej neměl nasazený.

 

To samozřejmě rozpoutalo obrovské diskuze o tom, jak Exorsus opět využil chybu, kterou hra má, a dopomohl si tak ke světovému prvenství. Rozohněnou diskuzi uklidnila série dvou tweetů Blizzardu. V prvním tweetu gratuluje guildě k zabití bosse. V druhém tweetu vše potvrdil ještě komunitní manažer Devolore, který zmínil, že nemají žádný důvod k tomu, aby guildu podezřívali z podvodu. Gul’dan obsahuje rozdílnou třetí fázi, která nebyla na Public Test Realmu testována, takže je více než možné, že Blizzard počínání guildy sledoval. Nebylo by to poprvé ani naposled.

 

 

Asi posledním ujištěním, že jde pouze o grafickou chybu hry, byla fotka, kterou dodala guilda Exorsus. Ač mají své logy privátní, zcenzurovala určité údaje a vypustila do oběhu obrázek, na kterém jde jasně vidět, že Рубиксмерти trinket při souboji opravdu použil.  

52tqt40fpnirufp_1486285415.jpg
V použitých předmětech jde trinket jasně vidět.

 

Co si o tom myslíte vy? Není takové drama úplně zbytečné? Pokud by Exorsus využil nějakých nekalých mechanik nebo nějakého bugu, Blizzard by nejspíše zareagoval, stejně jako tomu bylo v případě Helyi nebo  Star Augur Etraeuse, za jehož zabití dostala guilda Fusion osmidenní ban.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Ukibest 07.02.2017 16:50

*** Komentář byl smazán pro jeho nevhodný obsah ***

kritik 05.02.2017 18:34

Zbytecna hysterie kolem toho, nekdo to proste nerozdejcha ze vyhrala zrovna tahle guilda, co se tyce bugu u Helyi, nebyli jedini, 3 z peti top guild za to dostali ban, navic je to dost sporny, bezne se nechava umrit tank treba u Mannorotha aby boss nepouzil abilitu a blizz za to ban nedaval az ted u Helyi, kdyby oznamili nejaky pravidla co se smi a co ne, jsem si jistej ze by to ty guildy nepouzivali, ale blizz proste jednou banuje a jednou ne tak je v tom dost zmatek, a co se tyce Guldana tak podle vsech dostupnych informacich je tam vse v poradku, nekteri lidi uz jsou dost paranoidni ..

cerberos 05.02.2017 22:38

anebo je za tím jak jinak ..závist

Akari 05.02.2017 10:48

Myslím si, že Blizzard si takové využití bugů/exploitů umí pohlídat, navíc, kdyby ten člověk věděl, že využívá bug tak by určitě udělal věci tak, aby to na tom streamu nešlo poznat a pokud by to opravdu byl bug, zajímalo by mě, jak by Blizzard reagoval, protože na jednu stranu to působí směšně, ale na druhou stranu mít o jeden trinket bonus navíc, může dělat taky dost i když to je jen u jednoho člověka. Například Prestige Gaming chcípají na Star Augur Etraeus i pod 1% HP, takže nejde zase říct, že by takový bug nemohl mít efekt.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet