Nástup Star Wars: TOR

/pic/uploaded/swvswow
Již několikrát jsme se věnovali tématu Star Wars vs. World of Warcraft. Toto nové MMORPG je bráno jako největší konkurent WoWka, kterého se ovšem Blizzard moc nebojí a naopak se na něj těší. Naopak u EA to vypadalo, že se bojí konkurence. A jak by také ne, když má WoWko monopolní podíl na trhu s MMORPG hrami. Dlouho bylo datum vydání utajováno kvůli konkurenci, jak řekl šéf EA John Riccitiello, nyní je již známo a málo lidí čekalo, že to bude ještě tento rok. EA ale překvapilo a hra by měla vyjít na Vánoce tohoto roku. Hru ovšem nebudou moci hrát hned všichni, jelikož se provozovatel bojí náporu hráčů, proto si budete moci koupit za 5 EUR speciální klíč, který vám umožní hrát hru okamžitě. Bude ale hra úspěšná? Bude úctyhodným soupeřem WoWku nebo skončí v propadlišti dějin, jako většina her, které chtěly konkurovat gigantu, kterým World of Warcraft určitě je? Podle Douga Creutze z analytické společnosti Cowen & Company jde jen o čistý klon World of Warcraft.
Navzdory slibům EA a Bioware, že půjde o krok kupředu v žánru MMO, jde v podstatě jen o další předělávku úspěšného a fungujícího WoW.
Ray Muzyka z BioWare má ale pochopitelně opačný názor na Star Wars: the Old Republic. Ostatně, každý by se divil, kdyby tomu bylo jinak.
Na celém světě žijí desítky milionů fanoušků Hvězdných válek, díky čemuž upřímně věříme, že máme docela dobrou šanci i proti World of Warcraftu, který nám v podstatě prošlapal cestičku.
Star Wars: The Old Republic by podle všeho mělo vyjít ještě letos a teprve před pár dny byly spuštěny předobjednávky tohoto MMORPG, o kterém se, když už nic, hodně mluví. Objednat můžete normální edici hry za 1099Kč nebo sběratelskou za 2999Kč, která je velice limitovaná a obsahuje mnoho unikátních upomínkových i in-game předmětů. Více informací najdete na Xzone.cz. Koupíte si Star Wars: TOR nebo zůstanete věrni WoWku? A myslíte si, že se výrobcům vrátí peníze, které byly do hry investovány?

Naposledy upravil/a Astra 23.07.2011 v 10:32:12.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Javorovej 23.07.2011 12:55

DaveL
nějakej swifty kterej díky tisícovce fanboyů dostal ban, a hned po vlně brečení na forech zase dostal unban.. normální lidi tohle fakt nezajímá
přesně tak

Gepeto 23.07.2011 12:54

Ak sa náhodou niečo stane vydaním SW:TOR, tak si to Blizzard opraví tou pripravovanou MMORPG s krycím názvom Titans

Coxx 23.07.2011 12:39

Mě to přijde jako dost slušná odpověd

DaveL 23.07.2011 12:38

Lewiathan
QQ
nějakej swifty kterej díky tisícovce fanboyů dostal ban, a hned po vlně brečení na forech zase dostal unban.. normální lidi tohle fakt nezajímá

Krahen 23.07.2011 12:33

Coxx
Tak to je ale tvůj problém
Já jsem se jen slušně zeptal. Pokud nejsi ochoten stejně slušně odpovědět, pak doporučuji neříkat nic.

Coxx 23.07.2011 12:26

Krahen
Kdo? Za 5 let co hraji WoW jsem o nikom takovém nikdy neslyšel a ani nikdo ze spoluhráčů.
Tak to je ale tvůj problém

Krahen 23.07.2011 12:25

Lewiathan
Mě jen zaráží, že na takové bez významné novinky jako je předprodej konkurenční hry si mezi novinkami místo najdete, ale třeba to že jedna z největších legend hry World of Warcraft slavný Swifty byl nedávno permanentně zabanován, což vyvolalo doslova vzpouru hráčů po celém světě, kteří svým protestem shazovali úmyslně servery, zahlcovali fóra a weby, což se jistě zapíše jako největší fail Blizzardu a zároveň největší úspěch komunity která se jednotně dokázala postavit za jednoho člověka proti křivdě a nesmyslnému jednání Blizzardu.
Kdo? Za 5 let co hraji WoW jsem o nikom takovém nikdy neslyšel a ani nikdo ze spoluhráčů.

Javorovej 23.07.2011 11:54

Argus
No, jo, SW má hodně fanoušků po celým světě, ale to je SW film, jen část z těch lidí jsou pařani (a pařanky):-D, navíc situace oproti wow je uplně jiná, SW vychází z filmové předlohy, a lidi určitě budou očekávat nějakou návaznost na SW, kdežto WoW je čistě herní záležitost. Myslím si, že SW bude hrát spíš takový druhý housle, když bude mít WoW slabý chvilky (čas mezi patchema, nebo před vydáním novýho datáče), tak se část lidí možná přelije k SW, ale pak se k WoW zase vrátěj.
Návaznost to mít nebude, protože podle dějové osy se SW:TOR odehrává před ságou SW. Takže zde uvidíš jiné osobnosti, techniku, spolky atp. V tom si vývojáři nechali volnou ruku a tak uvidíme prostě nové věci. A když jedna zemře, její npost nahradí jiná a žádnej fail lore stav, kdy se záhy na scéně objeví x krát mrtvá osoba:P

Oveckoun 23.07.2011 11:26

Jednoznacne SW WoW je ted ve fazi stagnace kdy nejde dopredu ale de facto zere prachy. JE to jen muj nazor ale kdyz to hrajete skoro sest let, najednou to neni jen ten uzasnej svet ale nuda . Prirovnal bych to k televiznim serialum - prvni tri roky dokonala sranda a pak to prudce dolu . Cas odejit a uvolnit misto pro dalsi ...

Andros 23.07.2011 09:54

Singl
Jj a proto jsou nejúspěšnější hry minulého roku dvě sci-fi
Tak je to jen můj názor a tyhle žebříčky nemusej nic znamenat. Hádám, že jedna z těch her byla Mass effect 2. Bioware umí rpg na jakýkoliv prostředí viz. Dragon age. Já bych si taky klidně zahrál mass effect, crysis nebo něco podobnýho, jen prostě preferuju fantasy a neznamená, že když si někdo koupí nějakou sci-fi hru, tak nesnáší fantasy. No uvidíme jak si povede takový Skyrim - Elders scrolls série.Prostě si myslím, že od pána prstenů nastartovala taková éra fantasy ale je jasný, že tu furt budou příznivci sci-fi. (ve větším případě příznivci obojího)Jinak wow je taky přece fantasy a jak si pořád vede takových let. No uvidí se, až vyjde sw-tor. Určitě tam přejde pár lidí a řekl bych, že se tam i udrží oproti nějakýmu trapnýmu klonu Riftu.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet