Očarovávání (Enchanting)

  Enchanting    Profese   

Základní informace

Enchanting je jedna z deseti hlavních profesí ve WoW. Jediný rozdíl je, že Enchanter nevyrábí mocné zbraně a zbroje, lektvary či různá hejbátka, ale očarovává (jak již název samotné profese napovídá - Enchanting = Očarování) předměty již existující. Tudíž se tato profese hodí do každé party, protože hráči budou svou výbavu měnit pokaždé a pokaždé ji bude potřeba očarovat. Tato profese je vhodná pro každé povolání a nemusí mít druhou profesi (např. Blacksmithing - Mining, Leatherworking - Skinning atp.), protože materiál budete získávat z nepotřebných věcí, na které narazíte napříč světem. Jedinou nevýhodou je, že Enchanting se plnohodnotně využije až na maximálním skillu. Většina hráčů shání ten nejlepší dostupný enchant a nebo své alty mají vybavené Heirloom itemy, které vlastně enchant ani nepotřebují. Proto se z této profese stává jedna z nejnákladnějších profesí (co najdete, rozeberete a tak na vendora zbývá opravdu jen šedé harampádí).

 

Náplň práce Enchantera

Očarovávání (Enchanting)

Jak již bylo zmíněno výše, tak enchanter očarovává téměř vše. Stačí mu k tomu speciální suroviny - krystaly (crystal), prášky (dust), esence (essence) či úlomky (shard). K očarování může dojít dvěma způsoby. Tím prvním je přímo přes trade okno, kdy zájemce si vloží předmět do "non trade able" políčka a enchanter ho prostým výběrem očarování očaruje. Druhý způsob je vkládání očarování přímo na svitek (vellum), který se dá získat z Inscription. Místo vložení na předmět prostě očarujete daný svitek a ten můžete někomu poslat, dát do aukce či uschovat na pozdější účely.

 

Rozebírání (Disenchant)

Každý předmět (item) se staty ukrývá v sobě určité množství surovin a kde jinde brát suroviny, než ničením předmětů? Stačí jen vybrat, který předmět již nemá existovat a promění se v prach, krystal, esenci či úlomek jako je Spirit Dust, Greater Mysterious Essence, Ethereal Shard anebo item #124442. S vyšším levelem předmětu se získává kvalitnější materiál.

 

Výroba olejů, trinketu a hůlek

Převážně na nižších levelech si enchanter dokáže vyrobit různou škálu hůlek, všemožných olejů (které na určitou dobu zlepší staty zbraně) či trinketů.

 

Pets (Peti)

Není možné, aby enchanter nedokázal vyrobit něco opravdu kouzelného a tak s velkou pílí a vytrvalostí přivedl na svět "peta" (companion) létající lampu Magic Lamp (Aliance) či Enchanted Lantern (Horda).

 

Očarování kůží a kovů

Tato schopnost byla velmi důležitá ve Vanille, kdy tyto očarované materiály byly důležité pro tvorbu epické výbavy nebo tyto materiály byly potřeba do různých úkolů. V dnešním světě tuto schopnost vůbec nevyužijete.

 

Přeměna materiálů

Mists of Pandaria přinesla nové schopnosti, jak přeměnit jednotlivé materiály mezi sebou. Toto se stává výhodou, když máte nadbytek některého materiálu, tak ho nemusíte prodávat nebo vyměňovat, ale sami si ho můžete přeměnit v lepší (popřípadě horší).

 

Jak se stát Enchaterem?

Trenéra najdete v každém hlavním městě a někdy i v menších vesničkách napříč všemi zónami. Pro naučení této profese nesmíte mít již vybrané další dvě primární. S trenérem si stačí pouze promluvit a za menší úplatu se profesi naučit. Stejným způsobem se pak učí i nové formule.

 

Získávání formulí

Většinu základních formulí, díky kterým tuto profesi skillujete, zakoupíte u trenéra. Ale pak jsou zde i formule, které jsou určeny raidovacím skupinám. Tyto recepty padají povětšinou v dungeonech, ale ještě více padají z bossů v raidech. 

 

Pro koho je Enchanting vhodný

Tato profese se hodí pro kohokoliv. Více z ní ovšem budou těžit ti, kteří plánují raidování, protože mohou naplno využít výhody očarování prstenů. Trochu jako nevýhoda se jeví to, že vyskillování je trochu drahé, protože v podstatě vše se rozebere. Na druhou stranu enchanting není závislý na žádné sekundární profesi, tudíž i zde je prostor pro vydělání zlaťáků.

 

Bonus

Enchanter jako jediný může svá kouzla vložit i do vlastních prstenů a tak je mít očarované navíc od ostatních hráčů. Prsteny lze očarovat všemi hlavními staty: Enchant Ring – Greater Strenght, Enchant Ring – Greater Intellect, Enchant Ring – Greater Agility a Enchant Ring – Greater Stamina. Hráči bez Enchantingu nemohou mít očarované prsteny!


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

seager 22.11.2011 15:44

Ono i pak v Záporech Enchantingu je napsáno Malý výskyt raid receptů, což se dá volně přeložit jako Malý výskyt raid receptů, tedy jich je málo, ale jsou

Caro 22.11.2011 14:41

Javorovej
Proto takřka! Jejich počet není takový jako u jiných povolání a vypisovat sem, které se dají dropnout by zabralo dost času a nevim zda-li by to mělo pro někoho informační hodnotu, když si to tak či onak najde na wowheadu
ja jsem si toho takrka vsimnulnicmene takrka nenarazite vyvolava dojem jako ze tam nejsou, ale je to tvuj clanek tak do nej nebudu moc vrtat

Javorovej 22.11.2011 13:02

Caro
Magic Lamp je pet pro AllianciEnchanted Lantern je pet pro Hordu
Fixed
Caro
nektere recepty dropuji z trashe v raidu nebo dungu viz napriklad Enchant Bracer - Mighty Intellectmozna by bylo lepsi to nejak preformulovat aby to nebylo zavadejici
Proto takřka! Jejich počet není takový jako u jiných povolání a vypisovat sem, které se dají dropnout by zabralo dost času a nevim zda-li by to mělo pro někoho informační hodnotu, když si to tak či onak najde na wowheadu

Caro 22.11.2011 12:10

...létající lampu Magic Lamp.
Magic Lamp je pet pro AllianciEnchanted Lantern je pet pro Hordu
...V dungeonu či raidu takřka na žádný recept nenarazíte...
nektere recepty dropuji z trashe v raidu nebo dungu viz napriklad Enchant Bracer - Mighty Intellectmozna by bylo lepsi to nejak preformulovat aby to nebylo zavadejici

unname 16.10.2010 18:19

jak mam koupit ten zeleny a modry prach mi to nejde

Wrent 10.10.2010 20:26

michael13
kdyz mam ench muzu mis mining a kovarstvi
Můžeš mít jen dvě profese.

michael13 09.10.2010 07:06

kdyz mam ench muzu mis mining a kovarstvi

furrymare 25.08.2010 01:02

prca vcera sem videl rogunu co mela na swordu spell power no ja sem malem umrel smichy jak vidim +24 spell power

Riko 02.08.2010 13:09

Musis pouzit DISENCHANT (naucis se automaticky s enchantigem) na item lepsi kvality (zeleny a lepsi). Po disnuti z itemu lootnes esenci a tu pouzijen na dalsi enchantovani.

Krei 02.08.2010 12:16

lidi já nic nemůžu zničit jak to mám urobit?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet