Pearl of Pandaria Q&A

/pic/uploaded/qaa

Kam do příběhové linie World of Warcraftu je zasazen příběh odehrávající se v Pearl of Pandaria?



Většina příběhu Pearl of Pandaria se odehrává před Cataclysmem, zhruba v době, kdy Horda a Aliance vyráží do boje proti Králi Lichů v Northrendu, ale tyto northrendské události nejsou součástí tohoto příběhu. Při přípravách Pearl of Pandaria, jsme si říkali, že by to chtělo nějaké prvky “průvodce po Azerothu“ a díky změnám ve světě, které přišly s Cataclysmem, tyty prvky získaly novou funkci a tak nyní zároveň slouží i jako časová schránka, která nám ukáže, jak Azeroth vypadal před Deathwingovým řáděním.

Jaké jsou hlavní postavy v komiksu a jaké role v příběhu zastávají?



Hlavní postavou je Li Li Stormstout, která vyrostla při čtení dopisů od svého strýčka Chena Stormstouta, kterého si můžete pamatovat z Warcraft III: Ledový trůn. Chen cestoval po světě a zažíval úžasná dobrodružství, ale už pěknou chvíli o něm nikdo nic neslyšel. Li Li je znuděná svým životem a tak se rozhodne vypátrat svého strýce. Její otec má obavy o její bezpečí a pošle Boa, stoického válečníka, který trénuje mladé pandareny v boji, aly ji našel a přivedl bezpečně domů, ale Li Li přemluví Boa, aby jí pomohl v její snaze najít Chena. Netřeba dodávat, že si tito dva ne vždy rozumí.

V příběhu taky figuruje spousta opravdu skvělých záporáků, včetně nagy – mořské čarodějnice, goblinského alchymisty (který jezdí na zádech ogra, jako ve Warcraft III) a fel orkského blademastera.


Kdo další se podílel na kresbě a psaní Pearl of Pandaria?



Umělec jménem Cheeks, který je v oboru už velmi dobře známý svou vtipnou a osobitou kresbou. Kresba je absolutně neuvěřitelná a už jen její stylistika perfektně podtrhuje vyznění příběhu. Původní nápad na příběh a jeho ztvárnění přišel od Samwise Didiera. Přišel s pandareny už za dob Warcraft RTS a tak jsme si spolu s ním a Chrisem Metzenem sedli a vymysleli jsme koncept této knihy. Pokud jde o psaní, to byl taky drsný komplot, musel jsem podmáznout Metzena se Sammym Jackem s kolou, steaky a suši, aby mi pomohli dokončit mou práci. Ze všech svých příběhů, které jsem kdy napsal, je Pearl of Pandaria mým zdaleka nejoblíbenějším a můžu být na něj hrdý, jak to jen jde.


Jaká jsou hlavní témata tohoto příběhu?



Pearl of Pandaria se dotýká mnoha důležitých témat, ale snad nejdůležitější je tolerance – přijetí krásy a rozmanitosti jiných kultur a rozšíření našeho pohledu na svět. Dalším dominantním tématem je, že život je jedno velké dobrodružství a my nikdy nevíme, kdy toto dobrodružství skončí, a proto musíme každý den žít naplno, ať už to znamená trávit více času s našimi milovanými, dokončit nějaký projekt, co jsme měli v plánu, čelit našim největším obavám, či jen vyzkoušet něco úplně nového, náročného a vzrušujícího.

Naposledy upravil/a Mordecay 12.09.2014 v 12:56:05.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

seager 21.09.2012 13:01

Velice zajímavé. Pokud u nás někdy v budoucnu výjde, budu se na něj moc těšit :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet