Pitchfork

Tyto vidle jsou nedílnou součástí každého sedláka Azerothu. Vidět je lze na obou kontinentech „starého světa“ a také v chladném a nehostinném Northrendu. Je s obdivem, že se tento nástroj nerozšířil po otevření Dark Portálu i na zničený Dreanor. Z toho lze usuzovat, že původní obyvatelé Dreanoru, orci, neznali tento nástroj pro kydání hnoje, převracení sena nebo k nahánění sousedovic syna, který svádí farmářovu dceru.

Informace

Vidle, ač jsou staré jako lidstvo samo, nemají žádné kouzelné schopnosti a nepřidávají žádné staty navíc. Výjimkou jsou pouze takzvané Vidle šílenství, které šli získat ve staré verzi Zul´Gurubu.

Historie

Vidle se do podvědomí Azerothu dostali ve spojení s lidmi a jejich farmařením, ovšem není vyloučeno, že je používali i starší rasy, zřejmě ne k farmaření, ale spíše jako obranný nebo útočný nástroj.

Rozšíření

Jsou k vidění u všech lepších i horších sedláků od Westfallu až k Hillsbrad Foothill.
Na Kalimdoru je jejich výskyt nízký, z důvodu, že se tento kontinent lidmi kolonizoval teprve nedávno, ale usuzuje se, že blízkost Theramore Isle s „Novou Hordou“, může vést k rozšíření vidlí i k trollům, taurenům nebo orkům. Naopak nemrtvé řady hordy, Forsaken, si tento nástroj osvojili již od začátku své nepříznivé existence. Není se čemu divit, když první, co padlo a opět povstalo při pochodu Pohromy, byli takřka bezbranní lidští sedláci. U krvavých elfů je pojem vidle takřka sprostým slovem. Jejich povaha, hrdost, důstojnost a v jisté proměnné míře i arogance opovrhuje tímto špinavým nástrojem.
Podobné postavení k vidlím lze čekat i u jejich příbuzných v řadách Aliance, Nočních elfů. Ovšem můžeme předpokládat, že by si Noční elfové vidle přisvojili lépe než Sin´dorei. Zbytek ras Aliance, vyjma Dreaneiů, mají s farmářským nástrojem, více či méně, své zkušenosti.

Koroze

Nemálo rytířů smrti, po osvobození od Krále Lichů, vyhledalo léčitele, kvůli jistým škrábancům, které jak se ukázalo, měly na svědomí zrezavělé vidle sedláků ze Scarlet Crusade.

Ve hře

In game jdou vidle získat od farmáře Raye, Getze, Kalaby, nebo prostých sedláku v Hillsbrad foothill (pouze pro Hordu)
Ovšem šušká se, že živočichové po celém Azerothu mohou skrývat tento nástroj.

Budoucnost vidlí

Budoucnost vidlí není známa, lze soudit, že se ještě chvíli na trhu udrží, ovšem je jen otázkou času, kdy gnomí nebo gobliní technologie přebere vládu nad poli Azerothu.
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Exxo 03.06.2011 22:40

Tak tomuto clanku davam 6/5 po dlhej dobe nieco co ma uprimne rozosmialo pri citani.

BlackFans 14.05.2011 01:12

Fajn clanek

Blam 13.05.2011 21:20

Neboj, šak my si vidle dokážem představit ... ale vážně, originalitou tématu si mě opravdu dostal, a to podání ... skvělý!

Nezmo 13.05.2011 18:46

Chtěl jsem tam hodit nějaký obrázeček + odkazy na npc, s kterých to padá bohužel obrázky házeli pouze svůj kód na stránku a npc tag jsem nenašel vůbec. Určitě to jde, ale asi jsem to dělal špatně, i když mě tak napadá jako iťáka, že by se ta adresa obrázku mohla hodit mezi [img]adresa[/img] a ne do parametru odsazeni align :-), jak jsem to zkoušel Ale ty npc vážně netuším.

Ellendway 13.05.2011 16:53

Fakt dobrý!

Blam 13.05.2011 16:24

Dokonalej článek !

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet