Priest

Jestli existuje nějaká spojnice mezi lidmi a Světlem, pak jsou to rozhodně kněží. Po celá milénia, kdy komunikují se Světlem a snaží se dělat svět lepším místem, procházejí zničenou zemí, podávají pomocnou ruku všem potřebným a vnášejí světlo do každého temného zákoutí. Ovšem stejně jako světlo nedokáže existovat bez tmy a tma beze světla, někteří kněží se snaží lépe pochopit své schopnosti využíváním Stínu a kouzel, které se namísto léčení zaměřují na zraňování kohokoliv, kdo by se opovážil ublížit nevinným.

 

Historie

Kněží existují dlouho. Vlastně stejně dlouho jako existuje samo Světlo, které k nim promlouvá. Věří v něj mnoho ras Azerothu a i některé, které z Azerothu nepocházejí. Avšak možná nejstaršími uživateli, krom draeneiů, jsou noční elfové, kteří neužívají Světlo jako takové, ale požehnání měsíční bohyně Elune. Naopak ve Východních královstvích si Světlo našlo své zastánce mezi lidmi a trpaslíky. Jedním z nejznámějších kněží byl Alonsus Faol, arcibiskup Církve Svatého světla ve Stratholmu, který sehrál důležitou roli na začátku Druhé války, kdy nabídl pomoc nejen svých kněží, ale také založil Řád Stříbrné ruky a dal tak vzniknout paladinům, svatým válečníkům, kteří rozhodli o výsledku války.

 

Hrdinové

Velen

Velen, vůdce draeneiů, je možná nejstarší bytostí, která na Azerothu vládne Světlem. Už od dob vzniku Plamenné legie je, společně s ostatními draenei, vyhnancem z vlastního domova.

 

Anduin Wrynn

Princ Anduin Llane Wrynn je právoplatným dědicem stormwindského trůnu. V době zmizení svého otce, Variana Wrynna, vládl Stormwindu po boku Bolvara Fordragona a Katrany Prestor. V době Cataclysmu se vydal studovat taje Světla do Exodaru od samotného Velena.

 

Alonsus Faol

Arcibiskup Alonsus Faol je důležitou figurou, která sehrála velkou roli za Druhé války. Nejenže jeho kněží pomohli uprchlíkům ze Stormwindu, ale také založil Řád Stříbrné ruky a dal tak vzniknout prvním paladinům. V nadcházejícím datadisku Legion se má vrátit.

 

Tyrande Whisperwind

Tyrande je Vrchní kněžka sesterstva Elune a oficiální spolu-vládkyně nočních elfů. Vyrůstala se svými dvěma přáteli, bratry Illidanem a Malfurionem Stormragem. Jakmile dorostla do správného věku, stala se novickou Elune v Suramaru.

 

Moira Thaurissan

I když byla Moira jediným dítětem Magniho, krále trpaslíků, ironforgské zákony nepřipouštěly, aby se žezla ujala žena. Když však Magni zkameněl, vlády se ujala společně s Council of Three Hammers a vládne Ironforge dodnes.

 

Základní informace

Kněží disponují nejen obrovským množstvím léčivých kouzel, ale také těch, které jim propůjčují zvýšenou schopnost obrany a pomáhají držet si nepřátele daleko od těla. Každý zkušený kněz dokáže využít své síly k ochraně ostatních a zároveň se stát nepříjemným soupeřem.

 

dhTyp

  • Healer
  • Ranged Magic Damage Dealer

 

Bary

  • Život
  • Mana

 

Dostupné brnění

  • Cloth

 

Dostupné zbraně

  • Daggers
  • One-Handed Maces
  • Staves
  • Wands

 

Dokáže odstraňovat tyto negativní efekty

  • Magic
  • Disease

 

Dostupné rasy

Alliance Horda
Human Troll
Dwarf Undead
Draenei Tauren
Gnome Blood Elf
Night Elf Goblin
Worgen Nightborne
Lightforged -
Void Elf -
Pandaren

 

Schopnosti

  • Healing - Knězi využívají širokou škálu léčivých kouzel, aby vyléčili zranění sobě i svým přátelům.
  • Ranged damage - Díky Stínu jsou kněží schopni udílet velké poškození, ať už najednou, nebo v pravidelných intervalech po nějakou dobu.
  • Power words - Světlo dokáže nejen léčit, ale i zaštítit spojence mocným štítem, který pohltí mnoho silných útoků, nebo mohou jednoduchou modlitbou zvýšit schopnost obrany sobě i svým přátelům.
  • Mind Control - Jejich spojení s myslí a dušemi všech žijících bytostí jim umožňuje dokonalou schopnost manipulace.

 

Talenty

Jakožto mistři léčitelského umění se specializují hlavně na pomoc spojencům, ať už se jedná o léčení jejich zranění, nebo o buffy, které jim pomohou s obranou nebo se zvýšením damage. I když jsou to svatí bojovníci, poštvat si je proti sobě opravdu nechcete. Z dálky dokáží podpořit své přátele, ale i udělit velké zranění, pokud se jim znelíbíte.

  • Discipline
  • Holy
  • Shadow

 

Klady a zápory

Přednosti

  • Disponuje velkým množstvím léčivých kouzel, které může aplikovat jak na své spojence, tak i na sebe.
  • Umí oživit padlého spoluhráče.
  • Disponuje kouzlem, které ochrání jakoukoliv přátelskou jednotku štítem, který absorbuje určité množství zranění.
  • Má silné buffy, které podporují Spirit a Staminu.
  • Pomocí kouzla Mind Control dokáže ovládat jakéhokoliv humanoidního nepřítele se stejným či nižším levelem.
  • Má mnoho DoTek, které způsobují zranění po dobu několika vteřin.
  • Shadow priest má od datadisku Legion namísto many Insanity, která se některými kouzly dobíjí a některými vyčerpává.
  • Discipline priest je schopen používat Shadow i Holy spelly.

 

Nevýhody

  • Může nosit jen cloth armor.
  • V boji se zbraněmi na blízko je nepoužitelný.
  • Když se k němu někdo dostane na blízko, téměř nic nevydrží.
  • Málo instantních kouzel, které by dávaly přímé zranění.
  • Je závislý na maně.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Kanthir 18.05.2010 11:18

Tak.... já jsem odpovídal hlavně na ty komentáře, který propagujou jako jedinej správnej stat spell power, a to i pro holy priesta. O shadow jsem nemluvil, tam je to jinak... Já hraju holy, a jenom holy, a jen na pve, a tam je hlavní opravdu spirit a crit, na nic jinýho nemám čas ani náladu

Aruniel 10.05.2010 14:23

Doporucuji precit alespon par guidu nez zacnete psat...Ve vsech se pise: Main staty pro Shadow priesta jsou spell power a haste. Az pak je crit.)Tak nevim, asi si ti borci vsici vymysleji a vymysli si i blizzard.

GraPe 10.05.2010 13:16

mno tak je jasny ze u HOly je lepsi spirit protoze mana regen je dulezity u heala ae u sh haste a crit ten SP je v kazdem itemu dost ....

Kanthir 09.05.2010 12:32

Tak každopádně, každej má svůj styl...Ale je pravda, že 1 spirit znamená .25 spell power.... no nevím, rvat všechno do spell power mi právě připadne jako overkill.... A když ne spirit, tak je důležitější crit než spell power, nevím, regen (ten z Holy Concentration) mi připadne jako důležitý stat, hlavně kvůli delším bojům...

Aruniel 09.05.2010 01:48

BTW podotykam, je to vec nazoru....videl jsem i borce, kteremu uz LK nejaky ten patek rika pane a mel vsechno narvane do spell power. Takze co clovek to nazor..

Aruniel 09.05.2010 01:43

Rozhodne nedoporucuji jet u holyny primarne spirit. Co se tyce gemu tak pokud to de sp+haste a sp+spirit, doporucuju pak staffu z ICC Mag´hari Chieftain´s Staff - do ni v klidu naflakejte haste+spirit. Takze spirit ano, zvysuje sp a regen ale nic se nesmi prehanet...hodne spiritu je z equipu.Vetsina bossu ICC ma enrage, takze pokud nastane tato situace, je slabe dps a manu uz v te dobe fakt resit nepotrebujes. Pokud ti dochazi drive, tak bud ostatni delaji neco spatne a pak je to na RL at s nima udela poradek nebo delas neco spatne ty....Mas mnoho zpusobu jak si manu doplnit + ve vetsine pripadu (zvlast na 25man) je tam druid. Holyna je predevsim raid healer a neni to zadnej resto druid, tedy zadny spam a overhealing (ofc pokud je to potreba tak ano). Naucit se hospodarit s manou je klicem k uspechu.

Kanthir 08.05.2010 17:46

Tak pánové...Aspoň za sebe jakožto holy priesta mohu říct, že nemá smysl jet jiný stat než spirit. Hned jako druhý je potřeba crit. Na nic jiného není potřeba dávat pozor, protože věci, na kterých je spirit i crit, už většinou nějaký ten int nebo spell power vždy bude. Zkuste se podívat na talenty Spiritual Guidance a Holy Concentration...Ono... pokud chcete healovat, tak spell power samozřejmě potřebujete, manu taky. Ale co je lepší - mít kopec many co je po pár healech pryč, nebo rochu míň many a o to lepší regen? Hlavně v delších bojích se druhá varianta sakra vyplatí

Aruniel 08.05.2010 15:00

Pro sh priest je nejdulezitejsi stat sp a hned pak haste. Takto se i gemuje - pokud je to mozne 23sp, pokud je socket bonus 5sp a více pak 12sp+10haste nebo 12sp+10spirit.Random dungeon je nahodny dungeon, ktery jdes s nahodnou partou z ruznych realmu ve tvem bg kosi. Prihlasujes se do nej pomoci Dungeon Finder.BTW, nerikal jsi ze hrajes na ofiku? Nekdy me tve otazky udivuji.

GraPe 08.05.2010 11:17

njn ae k tomu jaky stat sou nej pro sh si myslim ze spellpower je v kazdem itemu tak je to zbytecny se neak sousdredit na sp ae samo ze je dulezity ae myslim si ze asi nejvice haste a pak crit (pro sh priesta ). A co znamena kdyz expis v randomu??

Aruniel 08.05.2010 00:30

U prejta a je jedno jestli je disco/holy/shadow, je nejdulezitejsi stat vzdy spell power.U disco pak haste, int, crit. Bavime se tu hlavne o 80, ktera raiduje ICC. Doporucuju gemovat hlavne pak 23sp, 12sp+10haste, 12sp+10int. Crit bys me mit celkem dost z gearu.To grape: V dnesni dobe, kdy se levluje prevazne pomoci randomu, je nejlepsi disco...da se v tom normalne expit pomoci q a luxusne healit v randomu. A hlavne narozdil od shadow..skoro bez cekani.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet