Shadowlands pre-patch na obzoru?

  Pre-patch    Beta    shadowlands   

Datum launche Shadowlands bylo stanoveno na 27. října a napříč WoW komunitou se již delší dobu prohání otázka nasazení aktivity, která tradičně k novému datadisku vede – pre-patche. Jedná se o poněkud netradiční postup ze strany Blizzardu, jelikož datum pre-patchů předchozích expanzí bývalo dopředu odhaleno. Herní společnost v této souvislosti ale nezvykle hraje mrtvého brouka, a komunita se proto může odrážet z pouhých vodítek a spekulací. 

 

Nyní se však objevily indície, které by nasvědčovaly jednomu z očekávaných dat – konkrétně by se mohlo jednat o datum 6. října. Byly totiž oznámeny dvě následující věci:

  • Stress test PTR realmů

  • Wipe postav na beta realmech

 

PTR Stress Test

Stress testy většinou bývají spolehlivým ukazatelem skutečnosti, že se v nejbližší době chystá pořádná změna. PTR realmy dnes tento test zažijí a Blizzard vyzval hráče k účasti:

Kaivax zdroj

 

Tým pro správu World of Warcraft serverů potřebuje vaši pomoc!

 

Žádáme vás, abyste se k nám ve středu 30. září v rozmezí 15:00 a 22:00 EDT (cca 21:00 - 4:00 následujícího dne našeho času – pozn. red.) připojili na PTR realmech Anasterian a Benedictus ke stress testu. Nahráli jsme několik zákulisních server updatů pro Shadowlands expanzi a rádi bychom na tyto realmy dostali co nejvíce testerů. 

 

Přestože testované změny nejspíš jen tak nezaznamenáte, pro naši herní službu znamenají mnoho. Shadowlands beta již na těchto změnách funguje a jejich testování zde bylo úspěšné, avšak bychom rádi toto číslo testerů významně zvedli a zúžili na jeden realm, abychom dosáhli lepších výsledků.

 

Formát tohoto testu bude jednoznačný. Žádáme vás, abyste se přihlásili na PTR realm Anasterian nebo Benedictus, vytvořili si postavu a hru zkrátka hráli způsobem, jakým byste rádi, samozřejmě s ohledem na vše časové možnosti. Očekáváme, že se sběrem potřebných dat budeme hotovi přibližně za 20-30 minut. Vzhledem k vysoce pravděpodobnému zdlouhavému načítání herní služby doporučujeme, abyste si předem vytvořili kopii vaší postavy. Je také možné, že daný server spadne, a zároveň je pravděpodobné, že část hráčů zažije několik disconnectů. Prosím, pokud se vám toto stane, znovu se do hry přihlaste. 

 

Děkujeme každému, kdo se na tomto testu bude podílet. Těšíme se na chaos, který díky tomuto testu vznikne a jenž bude následován hladkým launchem Shadowlands!

 

Wipe postav v betě

Podobným způsobem bylo oznámeno smazání všech postav na beta realmech. Blizzard k tomu však má své důvody:

Kaivax zdroj

 

V průběhu tohoto týdne, kdy nebude Shadowlands beta dostupná kvůli pravidelnému týdennímu updatu, budou smazány veškeré postavy ze všech beta realmů. Valná část bug reportů, které jsme poslední týdny dostávali, se týkala především způsobů, jakým se hráčské postavy staly příliš silné kvůli změnám v quest liniích nebo Covenantech. Tyto bugy nejsou takové, které by se měly vyskytovat na live, a obvykle také zastíní další problémy, které je potřeba vyhledat a opravit. V okamžiku, kdy bude Shadowlands beta opět dostupná veřejnosti, testeři by si měli zkopírovat své stávající postavy nebo vytvořit postavy nové.

 

V této souvislosti dále zjistíte, že Renown se všemi Covenanty byl změnen zpět na svou počáteční hodnotu, jako tomu bylo v prvním týdnu. Také si budete moci všimnout, že zde budou dvě možnosti pro testování vašich postav: 

 

Na realmech Maw a Oribos bude možné mít zkopírovanou nebo nově vytvořenou postavu na levelu 50. Toto testování se bude soustředit na počáteční vstup do expanze. 

 

Na realmu Torghast budou tyto postavy rovnou na maximálním levelu 60 a testování se bude soustředit převážně na end-game, a sice PvP, raiding a dungeony, včetně speciálních vendorů k jejich hladšímu průběhu. Tímto způsobem se přeskočí proces levelování a daná postava bude postavena přímo před fázi výběru svého Covenantu.

 

Stejně jako v předešlých týdnech přejdou beta realmy do offline stavu, provedeme pravidelnou údržbu, smažeme všechny postavy a aktualizujeme daný patch build.

 

Děkujeme všem beta testerům za nepřetržité testování a zpětnou vazbu!

 

Není proto divu, že spekulace nabírají nový rozměr. Přestože PTR Stress Test je jakožto ukazatel příchodu pre-patche o něco přesnější, v případě wipu postav na betě se lze jen dohadovat, zda se jedná o větší či menší souvislost. Přesto tato skutečnost s největší pravděpodobností značí to, že se skutečně něco ve velmi blízké době chystá. Vzhledem k tomu, že samotný datadisk vyjde za 4 týdny a obsah pre-patche byl na základě testování rozdělen do (minimálně) dvou týdnů, nebylo by žádným překvapením, kdyby spuštění pre-patche padlo na příští týdenní reset.

 

Kdy čekáte pre-patch vy? A jaký máte názor na to, že Blizzard stále neudal oficiální datum vydání pre-patche?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Dexx Narsil 01.10.2020 23:12

tak je to tady

https://news.blizzard.com/en-gb/world-of-warcraft/23536678/an-update-on-shadowlands

Lockdaar 01.10.2020 18:29

No nedokázal bych si moc představit, že by se poprvé v historii třeba mělo posouvat datum vydání datadisku, už takhle ten prepatch by trval jen malou chvíli v porovnání s těmi předešlými. Ale tenhle rok je tak zk*rvený, že by se to na jednu stranu dalo i pochopit - myslím že i sami z Blizzardu říkali, že kvůli covidu musela spousta lidí u nich pracovat z domova. Nevím tedy, jak na tom byli konkrétně třeba přímo herní vývojáři, ale ne asi každý obor může dělat plnohodnotnou práci z domova tak jako přímo ve firmě, kde na to mají vybavení.

Tiliana 01.10.2020 07:04

Navíc dnes se stahuje dalších 14GB dat.

Reeki 01.10.2020 06:10

Pre-patch nesmí přijít rak brzo jelikož co budou dělat chudáci co prodávají zabití Nzota za 200kk goldu

Tiliana 01.10.2020 07:06

Půjdou pracovat do “mekáče” :-)

Grothaak 01.10.2020 11:07

Ty říkáš chudáci, ale oni si nemusí kupovat game Time za peníze a bohaté jim stačí goldy, kterých mají dost. 2 miliony není zase tolik a když se to rozpočítá mezi 18 lidí, kteří to musí mít nahrané, tak to opravdu není moc. Ale chápu že to někoho může štvát, ale proto je ve hře funkce igor.

Reeki 01.10.2020 11:36

@Grothaak Jako já se tomuhle směji, goldů mám dost, ale nikdy by mne nenapadlo goldy takhle špatně investovat až bych řekl vyhodit z okna, gametime za sebe neřeším, jelikož pracuji.

Throx 01.10.2020 14:18

Spatne investovat ? na game time ? a naco preboha tie goldy mame minat ... ja robim boosty vsetkeho farmim goldy a game time za real money nekupujem od WoD a to za goldy mam kupene vsetky hry od blizzardu ono totiz WOW token si mozes zmenit aj na 13 eur co mozes pouzit v shope blizzardu mam kupenych vsetkych petov mountov a ine hovadiny a stale mam v hre okolo 8 milionov a teraz som sa zameral na luxusne a rare itemy mounti s Black marketu .. ja Blizzardu nema ani Cent za tie neobstojne tituly ktore vydava uz poslednych par rokov nech si nasere .. a prdel natom je ze na taky WoW token mam zarobene za par hodin pomaly jak v praci tak to je jedno a za real money si kupim radsi poriadny titul tak isto aj v classicu mam teraz na postave okolo 27k g proste goldy sa zarabaju lahsie jak real money a este si mozes na nich privyrobit ze ich predavas ludom za REAL MONEY takto som sel uz niekolko krat na dovolenku za goldasi

Nox 01.10.2020 02:00

Tak s ohledem na to, že za necelý měsíc tu má být Shadowlands, o spuštění pre-patche se spekulovalo již tento reset, přestože žádné vyjádření nepřišlo. Možná bych se ani nedivil, kdyby bylo celé vydání posunuté. Nicméně chce to již změnu, aktuální obsah je již pěkně dlouho vydojený.

kritik 01.10.2020 10:35

Tak odkládat prepatch si můžou dovolit, ale start datadisku to je jiná liga to se ještě nikdy nestalo, mají i přesný data kdy vyjde nový raid, nová mythic+ a pvp sezona atd. Lidi už si podle toho naplánovali dovolený. Celý to posunout by pro ně bylo hodně špatný PR.

Warcraft 3 reforged mělo být v roce 2019, nakonec bylo o měsíc později a byla to naprostá katastrofa. Hráči si to dobře pomatujou a řeknou si oni posouvaj datadisk o měsíc ? To asi teda bude hodně špatný jak ten W3 a spoustu lidí by ten posun odradil.

ja myslím že ať je skutečněj stav jakejkoliv oni budou dělat že se nic neděje všechno OK, jedeme 27.10. atd ....

Podle mě pokud by byl ten datadisk špatnej (což nevim betu jsem nehrál) tak ten měsíc navíc stejně už nic nezmění, akorát hodně lidí by to nasralo, ale uvidíme v roce 2020 je možný opravdu úplně všechno ..

Reeki 01.10.2020 11:33

@kritik Blizzard už dávno není ten Blizzard, který jsme měli tak rádi, nezapomínej na to

Throx 01.10.2020 14:23

@kritik Ja osobne si myslim ze SL bude fail ze to bude nedorobene sak este ani prepatch neni co u predoslych datacov davno bol vonku pred Lunchom noveho datacu.. Myslim ze Activision tlaci na blizzard aby to vydal uz a zarobily aspon na predaji datacu a teraz samotny blizzard musi je zhone a musi vsetko dorabat ... sak kopec streamerov youtuberov a hracov na forach upozrnoval Blizzard na forach ze tam je kopec veci co nejsu dotiahnute ale proste ani Blizzard by to podla man nechcel vydat tento rok ale ACTIVISION tlaci na ne aby boly v kvartaly kladne cisla aspon z predaja daacov a ostatne im to je jedno...

Lockdaar 01.10.2020 18:42

@kritik jo to s tím Warcraftem 3 nebylo vůbec dobrý, ale dneska je bohužel úplně jiná situace než v tom roce 2019, stačí se podívat co všechno covid způsobil, zavřel, zrušil nebo přesunul a že se to děje snad úplně všude ve všech oborech/odvětvích, vůbec bych rád nebyl, kdyby se třeba měl datadisk posouvat, ale myslím si že vzhledem k dnešním okolnostem by pro to většina lidí mohla mít i pochopení

Throx 01.10.2020 22:08

@Lockdaar Prave naopak ak odlozia vydanie tak kopec hracov moze zanevriet na Blizzard a samotne wow lebo to znaci jedine NAS DCL je sracka potrebujeme ho dorobit.... u Nas v guilde uz lacnia po Prepatchi lebo classic ich nebavi ani mna osobne a to tam mam nahrane na postave 75 dni ale uz ma omrzel a BFA hlavne posledny patch je totalna sracka a vela ludi suhlasi ze to je najhorsi Patch ever .. a kopec znamych rusi SUB lebo nemaju co v hre robit mythic mame Dole top gear taky niektory maju ranky na gladiatorov a proste neni co robit v hre iba BOOSTIT a zarabat goldy a to sa neda donekonecna je to nuda sam mam nafarmene teraz 8 mega nebavy ma to tak som zrusil SUB a aktivujem ho az ked vyjde Shadowland

Lockdaar 01.10.2020 22:37

@Throx to netvrdím já jen jednoduše říkám, že vzhledem k dnešním neblahý okolnostem s covidem by se dal případný odklad pochopit o něco lépe než za normálních okolností, stačí se podívat, co všechno se jinde kvůli němu odložilo, takováhle situace tu nikdy předtím nebyla a jak je vidět, zatím se moc ta situace ani nelepší.

Throx 01.10.2020 23:12

@Lockdaar je to tu Shadowland odlozene 🤣🤣https://www.wowhead.com/news=318294/shadowlands-world-of-warcraft-expansion-delayed-until-later-this-year

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet