Shadowlands preview – Vyberte si expanzi k levelování

  levelování    level squish    shadowlands   

V Shadowlands se od základů překope systém levelování nových postav. Budete si totiž moci vybrat, v jaké expanzi chcete levelovat. Postará se o to naše stará dobrá Chromie, která nás ochotně pošle na cestu do toho časového období, které nás nejvíce láká.

Tento výběr se týká hráčů, kteří už někdy nějakou postavu levelili. Pokud budete v Shadowlands začínat jako úplně nový hráč, budete se svou první postavou levelit v obsahu Battle for Azeroth (Kul Tiras/Zandalar).

 

Levelování pro nové vs. staré hráče

Tato změna v levelování souvisí s level squishem, který nás v Shadowlands čeká. Maximální level bude nyní 60, přičemž obsah Shadowlands bude optimalizovaný pro levely 50-60.

Další novinkou je to, že bude dostupná zbrusu nová úvodní lokace jménem Exile's Reach pro levely 1-10. První dojmy z Exile's Reach si můžete přečíst zde.

 

Noví hráči budou muset touto startovní lokací projít, aby se naučili základům hraní WoW a své classy. Po dosažení 10. levelu je pak hra pošle plnit obsah Battle for Azeroth a na levelu 50 se budou moci přesunout do Shadowlands, které jsou určené pro levely 50-60.

 

Veteráni (tzn. hráči, co už někdy nějakou postavu levelili) si budou moci vybrat, zda chtějí s novou postavou projít startovní lokací Exile's Reach, nebo raději začít ve startovní oblasti své rasy. Po dosažení levelu 10 pak mohou veteráni pokračovat buď do Battle for Azeroth, nebo zajít za Chromie a vybrat si libovolný starší datadisk pro levelení 10-50. Po dosažení 50. levelu vás pak čekají Shadowlands.

 

Hráči, kteří mají Allied rasu, death knighta nebo demon huntera, budou automaticky začínat na levelu 10 a projdou si svůj vlastní úvodní příběh.

 

Volba datadisku k levelování

A jak to tedy bude vypadat pro hráče, kteří chtějí levelit v některém starším datadisku? Předně musíte zajít za Chromie. Tu najdete poblíž ambasády ve Stormwindu/Orgrimmaru. Přehlédnout ji rozhodně nemůžete.

Pokud máte level 10 a víc, Chromie vám dovolí vybrat si expanzi, kde chcete trávit další čas. Pokud v průběhu levelení zjistíte, že vás daný datadisk už nebaví a že chcete raději jiný, stačí se vrátit za Chromie a vybrat si jinou historickou epochu.

Pokud jde o expanze, kde je vyžadováno létání (např. úvodní questová linka do Pandarie, kde musíte doletět ke vzducholodím), budete odkázáni k NPC flight mastera, který se o vás postará.

 

Jde zatím jenom o první preview nového systému a jde poznat, že jsme stále v alfě – Blizzard má totiž trochu pomíchané obrázky expanzí. Takhle nějak ale bude herní rozhraní s výběrem expanzí vypadat:

Poté, co si vyberete kýžený časový úsek historie WoW, vám Chromie zadá quest, kterým zahájíte příběh vybrané expanze.

 

Obsah vanilly a Cataclysmu (jelikož jde o ty samé kontinenty) se zdá být spojený, ale je otázka, jestli to tak zůstane i do budoucna. V interview s lead designerem WoW Kevinem Martensem padla informace, že systém vám bude dávat návrhy na to, po kterých příběhových linkách se pustit. Eastern Kingdoms a Kalimdor v tomto ohledu představují unikátní výzvu, neboť poskytují mnohem více zón než kontinenty, které přišly do hry s jednotlivými datadisky. Při levelení 10-50 není možné, že by člověk zvládl prolézt všechny zóny starých kontinentů. Systém proto bude hráčům navrhovat questové linky v určitých zónách, abyste z nich měli dobrý, ucelený zážitek, než se vydáte do Shadowlands.

 

V jakých datadiscích hodláte levelovat? Pro mě osobně bude spíš jednodušší se rozhodnout, kde NECHCI levelovat – mám vřelé vzpomínky na Outland, Northrend a Broken Isles, ale k tomu bych si moc ráda znovu prošla starý svět...


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

kasialoda 25.02.2023 00:34

<a href=https://buycialis.homes>cheapest place to buy cialis</a> Rana 2, Joseph R

Gareth 02.06.2020 20:48

Mě by zajímalo jestli to levlování 1-50 dá stejně práce jako expit 1-120 nebo to bude jako expení čistě 50 levlů teď.

Galifry 02.06.2020 20:58

Myslím, že to je jeden ze systémů o kterým, jak oni říkají "nejsou rozhodnutí", protože momentálně jde 1-50 skrz WoD dát za skoro 3 a půl hodiny, takže tenhle systém čekají úpravy.

Batole 02.06.2020 12:36

Ze začátku se mi to nelíbilo, ale teď už tomu přicházím na chuť. Doufám, že takto to zůstane na furt a nebudou to při další expanzi měnit.

Bellatrix 02.06.2020 23:19

Nápodobně. Tohle je naprosto ideální. Ať má člověk volnost. Pro mě osobně to trochu vynahrazuje případné BC/WotLK servery – že člověk aspoň může vesele levelovat na Outlandu nebo Northrendu a mít pocit, že hraje svoji oblíbenou expanzi.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet