WoW – Novinky za 27. týden 2021

  shadowlands    blizzard    chains of domination   

WoW & Blizzard live

Warcraft Movie je zpět na Netflixu, konkrétně v Austrálii, jižní Americe a východní Evropě.

47a27ef2ue_a4428fb33c8a189cc6ec4613e61029d0c64f01ce_1626021115_8003.png

Zdroj: Wowhead

 

Sylvanas na Heroic obtížnost jako první zvládli porazit čínští hráči z guildy Aster's (realm Al'ar).

Zdroj: Icy Veins

 

Desková hra Pandemic dostala podobu World of Warcraft, konkrétně Wrath of the Lich King.

Zdroj: Icy Veins

 

Sanctum of Domination Raid Finale

Reakce hráčů na sebe nenechaly dlouho čekat, nejčastější slovo ve spojení s tímto videem je "katastrofa."

 

Zdroj: PC Gamer

 

Patch 9.1 obecně sklízí kritiku. A memeři mají žně.

6t8mfvhwb0_d8fa58558a8bbf71d0907b4c53df33e59985106d_1626020196_8668.jpg

Zdroj: Icy Veins

 

Sylvanas Nendoroid figurka. To a mnoho dalších novinek se objevilo na americkém Blizzard Gear obchodě.

3jc5g3rj5m_6c524ea28b8caddfd79b96e0778b2889a5169ead_1626020593_9672.png

Zdroj: Wowhead


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Undiply 05.05.2023 06:45

<a href=https://buycialis.pics>cialis super active</a> In addition, they were asked whether they had decided to take tamoxifen, and if not, what their reasons were for this decision

Martins911 13.07.2021 17:44

Ještě jedna věc a to dost podstatná “the first one “ kdo to asi tak může být jestli ten zooval se jim nesnaží tu práci zničit

Zullis 13.07.2021 10:11

Chápu potřebu se vyjadřovat k tomu jak příběh směřuje a na dění hlavně ohledně Sylvanas, ale tohle hejtění všude kde se dá kdy tolik lidí nezná všechny kousky skládačky či se nedokáže vžít do dané osoby protože mu schází sociální cítění je a vždy asi bude dilema jako když si muži a ženy myslí, že si nejde navzájem rozumět. Zkuste se prosím pozastavit, udělat si pohodlí, klid a zapřemýšlet se co se vše kolem Sylvanas za celý čas dělo, nad jejíma pohnutkama a pak se k tomu zkuste vyjadřovat že je něco špatně. Tohle je jen síla masového neporozumění co se šíří napříč internetem. Se Sylvanas je geniálně odvedená práce. Stejně tak příběh stále má hlavu a patu, je super s luxusním potenciálem, který se těším až posadí hráčskou komunitu a nejen tu zpět na zadek. A ne není ani potřeba aby měnili nějak WoW. Co se dá Blizzardu jedině vyčíst je, že nezvládá ukočírovat všechny příběhy co rozjel a jde s odhalováním všeho dost pomalu a to vše jen kvůli jejich finančnímu šetření na WoW, takže obavám se že dřív ho předežene Marvel, který vypráví to stejné v podstatě jen v jiném kabátě a lidé budou hejtovat zas pro změnu že už to tu bylo a Blizzard zas něco vykrádá. Jak WoW tak Marvel ale mají něco do sebe a oba vykrádají jak jinak než překvapivě naši skutečnou realitu, kterou si dost lidí neuvědomuje, protože žije v bublině.

Lethal 11.07.2021 20:38

Ale tak treba uznať, že niektoré komentáre sú celkom vtipné.

"Exactly as I expected, we got a pathetic writing here.
“i’m a bad b!tch emo girl grrrr i kill everyone but i won’t say why hihi”
to
“hehehe i think i got bamboozzled by the jailer i thought he was nice to me but i promise all i wanted was to save everyone in the end, let’s go friend!”

There is litteraly only one acceptable ending for sylvanas: death. As fast as possible. She’s a disaster."

-WoWForum

Galifry 12.07.2021 22:33

Jeden by řekl, že poučili z nesmyslů jako HFC a Grommashovo "Dobrá práce týme. Cože? Jaká Želez á horda? O tom jsem nikdy neslyšel".

Zřejmě to chtěj překonat. Ale jako upřímně, už je mi Sylvanas i líto. Je z ní stejná trubka jako z ostatních charakterů. Byla a mohla zůstat antihrdina, stejně tak záporák, kterýho lidi milujou a zároveň nenávidí, ale ne. Teď je z ní směšná figurka.

Lethal 12.07.2021 23:25

@Galifry
Tak Sylvanas bývala dlhodobo jedna z najobľúbenejších postáv Warcraftu, od BFA asi tak ako si spomenul vyššie, ale teraz je to proste "osel". Z toho bodu už nie je cesty späť, ani redemption arc nie je cesta, keďže to by znovu okopírovali iných.

Možno ten samotný príbeh okolo Zovaala môže byť ešte okay, síce neexistoval pred rokom, ale teraz už vlastne môže za veľa vecí z minulosti blá, blá, blá. Nakoniec zistíme, že sa plamenná légia točila okolo neho. Ak kvôli tomu obetovali Sylvanas, aby ho dostali do príbehu, tak ďakujem neprosím. Writing sa poprekrúcal až tak, že sa z toho tak rýchlo nedostane.

Páčil sa mi celkom jeden komentár na fóre: What WoW needs would be a complete reset and moving back from the ‘marvel capeshiet’ over the top stories back to grounded low level ‘D&D’ adventures.
S týmto plne súhlasím, máme tam bohatý Azeroth, ktorý sa potrebuje už niekam pohnúť. Kľudne aj príbehovo v daných oblastiach. Je toľko zaujímavých frakcií (kartely, piráti..), toľko zaujímavého príbehu by sa dalo vyprodukovať, pričom by nemuselo dochádzať k retconom. Každým patchom by prišli zaujímavé revampy Azerothu atď.
Viem, že toto nie je témou, ale mal som potrebu sa k tomuto vyjadriť.

Galifry 13.07.2021 00:20

@Lethal Jenže to je narážka na tu největší otázku ze všech. Jsou v "týmu 2" lidi, kteří jsou schopní se z toho vymotat a vymyslet něco co dává smysl?

Hlava problému, pan Danuser už den před vypuštěním videa vypisoval arogantní tweety a jen se přiblble a snad i škodolibě směje. Po Ionovi se slehla zem úplně. Samozřejmě neschvaluju ty výhružky i smrtí na adresu Christie Golden, to jsou vylízaný paka. Nicméně dobrou práci podle mě moc neodvádí ani jeden.

Kdysi se Blizzu povedlo Pandy otočit z průseru do pro spostu lidí jednoho z nej datadisků. Příběhem a contentem. Jenže na to teď nemají čas. Dali si do hry hromadu nesmyslných systémů, se kterýma se musí pořád dokola drbat a ještě přidávají další. A samozřejmě u toho byli jiní lidi.

Martins911 13.07.2021 06:44

@Lethal tak ono po posledním cinematiku se to k tomu pěkně vybízí když řekl pojď buď prvním svědkem konce reality nebo vesmíru ?

Lethal 13.07.2021 09:44

@Martins911 Možno už narážka na samotný Void, čo by znamenalo finále celého univerza. Nie? Problém je, že nám tvorcovia ani len neukázali náznak zámeru Zovaala. Myslím tým, niečo ako sme mali dialógy v Legione medzi KJ a Sargerasom či Velenom.

Galifry 13.07.2021 10:29

@Lethal Noo, vzhledem k tomu, že se teď ví jak je to s Dreadlordama, tak Void Lordi jsou v podstatě aktuálně pohádka. Pokud s nima znovu vyrukují, tak už by to byla další nesmyslná klička. Další věc je, že říká, že chce vytvořit realitu ke svému obrazu, kde mu budou všichni sloužit. Void takhle absolutní není, Světlo ano. Světlo a Stín, kam patří Void podle mapy v Kronice, což už je vlastně taky podkopaný, protože přišli s tajemnou "sedmou" silou, jsou jedno a totéž. Dvě strany jedné mince, kdy jedna nemůže existovat bez druhé, jejich nepřítel je Smrt.

Opravdu to má hlavu a patu.

Lethal 13.07.2021 10:37

@Galifry Vďaka za upresnenie, možno už príliš fantazírujem.
Tak ešte stále to môže byť zaujímavé, čo z toho vlastne vykúzlia.

Zullis 13.07.2021 10:54

@Galifry Void Lordi nejsou žádná pohádka a nebyli by nesmyslná klička. Void Lordi vládnou jednou ze sil, které tvoří realitu a tím pádem zápletka Zovaala může vést k nim aby jejich sílu získal k vytvoření nové reality dle jeho rozmaru. To čeho v Shadowlands dosáhl bylo jedině to, že je opět celistvým pánem smrti, má zas všechnu její moc. Ale to mu rozhodně k vytvoření reality nové stačit nebude. A ta tajemná sedmá síla, která má být nadřazená ostatním taky nebude nic k nepochopení, protože to je samotný čas. Ten dokáže vládnout životu i smrti, řádu i chaosu, stínu i světlu. A taky snim dojde zakazaného poznání, které hledá, protože si bude moct přehrát cokoliv, i samotný vznik univerza. Ano, hlavu a patu vše má, jen znovu opakuju, je potřeba si udělat pohodlí, klid a zapřemýšlet se, případně si dohledat detaily k tomu o čem člověk neví.

Galifry 13.07.2021 11:27

@Zullis Aktuálně nejsou VL nic víc než titánská pohádka. A můžeme řešit teorie, já je znám, ty taky, ale spousta lidí ne a to je to o co tu jde. Dlouhodobě se Blizzu vyčítá, že je to vyprávění roztříštěný i mimo hru a já rozumím tomu, že to lidem vadí. Nejsou jen kategorie těch, kteří se o příběh nezajímají vůbec a těch, kteří ho hltají do poslední souvislosti a spekulace. Normální hráč, který si chce ten příběh jen tak užít, tak pro toho je to obtížné, protože ve hře není a musí si pak doplňovat souvislosti knihami například. To story je "all over the place", linky nakousaný a nedodělaný. Pak ty motivace a chování postav nedávají smysl.

Zullis 13.07.2021 12:15

@Galifry Void Lordi nejsou opakuju opět pohádka. Jeden už se objevil a to Dimensius the All-Devouring. V podstatě jsou to manifestace stínu podobně jako Naaru světla. A s tím jak blizzard příběh podává nesouvisle a k pochopení celku je třeba číst knihy souhlasím, to je špatně a opět to je jen známka jejich chamtivosti po penězích navzdory tomu že se snaží vytvořit tolik příběhů ve hře aby se každý dovedl vžit do něčeho a přitom nedocilují toho čeho chtějí, což je něco srozumitelně předat lidem, podkopává blizzard tímhle nohy sám sobě. Kdyby jste ale hejtovali tohle v příspěvcích nahoře chápu, jenže vy hejtíte samotný příběh způsobem že dáváte najevo že mu nerozumíte, nebo nechcete rozumět, což je špatně. Já teda už hru nehraji, nečetl jsem ani jednu knihu, ale když se chci vyjadřovat tímhle způsobem, tak aspon si dohledám podrobnosti, které na internetu dohledat jdou, udělám si vlastní obrázek a až pak se vyjadřím když se cítím že chápu co tím autor chce říct. Chcete Blizzard poškodit, nebo jaký má smysl takhle se pak vyjadřovat? Dost lidí příběh vůbec nezná a tímhle vyjadřováním jen docílíte toho že ho ani znát nebudou chtít, protože z vaší konverzace jim příjde že za nic nestojí a nedává nějaký smysl. Dává a je i zajimavý, i když je roztroušený.

Lethal 13.07.2021 12:47

@Zullis Jasné, že tomu nerozumiem. Pretože teraz už ani nevieš čo je vo WoW canon a čo nie. To je pre mňa najväčší problém. Porozumenie. Prečo robia samé retcony. Možno je fajn, že si nečítal knihy, ale ja som čerpal väčšinu príbehu z kníh, ktoré v minulosti síce boli canon, ale dnes už nie.

Martins911 13.07.2021 13:12

@Lethal ono se vlastně stalo to stejné jako ve sw universiu ( legends), ale stejně prostě nemůžeš jen tak jakoby vymazat nebo SILNĚ pozměnit příběh který ti fanoušci si v sobě zažily

Zullis 13.07.2021 13:13

@Lethal Chápu že nějaké změny můžou být matoucí, ale nevěřím že jsou změny tak razantní aby se ztrácel úplný smysl celku. Nikde jsem se o žádném významném retconu co by úplně změnil smysl příběhu nedočetl. Klidně mi napiš nějaký co tě úplně zmátl, at si udělám obrázek jak Blizzard pochybil. A je třeba si i uvědomit s jak velkým světem blizzard pracuje, vytvořil opravdu strašně menších a větších přiběhů, které mají za cil to aby se do něčeho každý jedinec vžil a následoval příběh dál. Osobně jim malé změny dovedu odpustit v zájmu celkové pointy příběhu. Z mého hlediska v samém výsledku kolik si toho vzali na ramena se světem WoW je ještě právě obdivuhodné že ten příběh dovedou dávat dokupy.

Lethal 13.07.2021 13:50

@Zullis
Ten svet je obrovský, do istej miery chápem retcony, teda najmä tie, ktoré nezasahujú do príbehov z minulosti. Mne príde, že samotný príbeh býval jednoduchší, resp. priamočiarejší.
BTW. Retcony mi vadia už dlho (od WoD), ale keď si chcel nejaké priamo zo Shadowlands tak Helm of Domination, Frostmourne a Dreadlordi. Toto všetko dokopy dáva zmysel, ale zasahuje do ďalekej minulosti a takpovediac to trochu ničí image Plamennej légie a tvorí zo Zovaala (Shadowlands) zas niečo väčšie a problémovejšie než samotná PL.

Nemyslím si, že tu nájdeme vzájomné pochopenie, ale som rád, že to vidím aj z druhej strany.

Zullis 13.07.2021 15:05

@Lethal Býval jednoduchší a přímočarejší, ale to je logické, protože pokud chtějí vyprávět příběh o realite a smyslu existence tak to moc lidí nepochopí hned, musí začat jednoduchýma příběhama s kterýma se všichni lidé sžijí, až pak je můžou vést po cestě za poznáním něčeho víc. Je to jako naučit dítě že pálí ohěn, a pak že z ohně dokonce může být prostředek na uvaření jídla. Blizzard si je dle mého dobře vědomý toho co dělá v tomhle případě. A to co jsi vyjmenoval bych jako retcon nebral, protože pokud vím, tak v ničem z toho nebylo nic změněno, jen nikdy nebylo vše dovysvětleno. Co se týče Zovaala a Plamenné legie bych nedělal závěr takový že Zovaal je mocnější či problémovější. Vstřebal ted do sebe plnou sílu smrti, ale Sargeras mohl do sebe vstřebat plnou sílu chaosu a tím si můžou být oba rovni v galaktickém měřítku. Možná by Sargeras mohl být i zatím mocnější pokud má silu chaosu a vlastní i sílu ještě řádu. Je třeba si uvědomit že s žádnýma silama v univerzu ještě blizzard neskončil a plamenná legie byla jenom ted oslabena o Sargerase. A nebo díky jeho uvěznění naopak byla ted posílena, protože on velkou část právě jakožto zástupce řádu shromáždil, učinil smysl, řád chaosu a tím taky mohl oslabovat chaos, protože síla chaosu je v chaosu nekontrolovatelném. Zovaal se ale jeví nebezpečnější, protože má očividně nějaké znalosti které Sargeras asi neměl, a taky měl všude možně své agenty v podobě dreadlordů. A ti bylo dávno jasné že ne úplně k plamenné legii patří, protože jako jediní využívali magie smrti. Sám Sargeras například s jednim se přece jen i nepohodl a uvěznil ho do Ulthalesh, the Deadwind Harvester, takže i Sargeras si uvědomoval že jsou nebezpeční, ale nevěnoval jim pozornost nějak víc, protože se mu jeho sílou nemohli rovnat. Plamenná legie ale určitě ještě neřekla své poslední slovo s uvězněním Sargerase. Jak vše už blizzard zpracuje bude na něm, ale má kam smysluplně směřovat bez toho aby něco nedávalo smysl.

Galifry 13.07.2021 23:09

@Zullis Je vidět, že dění okolo hry moc nesleduješ, protože jediný kdo poškozuje Blizz je on sám. Evidentně jim hodně věříš, já už ne. Blizzard tvoří lidi a Blizzard teď je úplně jiný než býval a to i schopnostmi bohužel. Jako nemůžu sledovat jak dělají z těch postav hlupáky a ještě si říkat, jak je ten Blizzard vlastně šikovný, že to tak zvládá v takové situaci.

Opravdu ten příběh nevidím tvýma očima. Jsem rád, že jsi s tím spokojen a budu ještě radši pokud máš pravdu a dokážou to dotáhnout do konce. Ale úplně tomu nevěřím. A i kdyby existoval geniální příběh WoW, tak ta jeho prezentace a realizace je prostě špatná.

A Void Lordi no. Myslím, že nebyl jeden, ale dva. A právě ti jsou jeden z důvodů proč se od začátku (ještě než se ukázalo, že se kronice nedá moc věřit) pochybovalo o existenci Void Lordů jako bytostí, kterých by se snad Titáni měli bát. Takže s odhalením okolo Dreadlordů to skutečně vypadá jen jako pohádka. Protože Dimensius a Pandemonius nemají s tím co je v kronice moc společného. Osobně se přikláním k teorii, že Staří bohové nemají původ u Void Lordů.

Zullis 14.07.2021 03:03

@Galifry Je pravda že nesleduju urputně, ale dá se říct že můžu říct, že mám dostatečný přehled. Ano, tvoří Blizzard lidi, ale ty vidíš jen tu tvář co ti oni mediálně nastaví. Okolo Blizzardu se točí velké peníze a kde jsou velké peníze tam se objevují mocní lidé. A mocným lidem tolik na penězích nezáleží. Svět pro některé není jen o penězích, ty jsou pro ně jen hybatelem. A je pošetilé myslet si že celý WoW vznikl v hlavě pár nadšenců. Z hlediska lore a kam směřuje si odvažuju říct, že lore řídí některá z uzavřených mezinárodních organizací. A dost se jde přiklánět k tomu, že tu jde třeba o Svobodné zednáře, kteří právě v Americe mají své největší zastoupení ve světě. Klidně tohle tvrzení odmítní s tím že je to teorie, ale pokud otevřeš oči víc, dovedeš uznat že to není nijak zcestné. A pokud tomu tak je, pak se o lore a samotné WoW bát není potřeba, protože do něj nakonec napumpují aspon tolik peněz aby si lidi udrželi a svůj příběh mohli dovyprávět. Jinak píšeš že z postav dělají hlupáky, zkus být konkrétní z koho třeba, protože WoW je ten případ kdy bych řekl s charakterama postav dost pracují, jen je to jako v realitě kdy každý neporozumí každému a z mého hlediska si spíš myslím že se do postav nedokážeš vcítit tak je odsuzuješ.
S tou prezentací a realizací příběhu jak už jsem napsal s tebou souhlasím že to je špatně, příběh jde podávat líp než co předvádí poslední dobou, což si určitě uvědomí a věřím s tím něco udělají.
A ohledně Void Lordů a jejich počtu je to jen hádání, klidně můžou být dva a klidně jich může být pantheon jako v Shadowlands či u řádu titánů. A ano, Void Lordů je oprávněné se bát, protože vlastní odlišnou sílu univerza co se může rovnat jejich Arcane. A staří bohové nemusí být nic jiného třeba než zkorumpovaní, zmutovaní a zvrácení titáni, kteří podlehli voidu a pohltil je tak jako Sargerase pohltil chaos a možná Zovaala smrt. Dávalo by smysl že pak staří bohové se živí planetama s titány a že je posilují. Každopádně staří bohové už se dají řadit k voidu teď, už jen proto, protože využívají jejich magii.

Zullis 14.07.2021 03:09

@Galifry Každopádně staří bohové už se dají řadit k Voidu ted, protože využívají jejich magii.

Martins911 14.07.2021 05:08

@Zullis běž si tu palici raději omlatit o stůl a sundat ty růžové brýle , promiň ale nic jiného ani napsat po tvém příspěvku nejde jedině že si děláš prdel a ještě jedna věc wow nehraješ z jakého důvodu ?

Galifry 14.07.2021 09:02

@Zullis Nehádám se o jejich celkovým počtu. Psal jsi, že se objevil jeden, já jen, že se objevili dva, už ani nevíš na co reaguješ.

Neuraz se, ale měl by sis dát zdravotní přestávku a nemyslím, že má smysl s tebou dál diskutovat.

Galifry 14.07.2021 09:47

@Lethal Býval komplexnější a dával smysl. Tady zaúřadovala chyba v úsudku. Dělá to na mě dojem, že vsadili na to, že když se začnou otírat o W3 a Arthase, takže lidi budou odvaření a v podstatě jim to do určité míry vyhraje SL. Jenže tohle je story, kterou znají i ti, kteří normálně ten příběh ve hře až tak neřeší a podle těch informačních kanálů co sleduju okolo WoW se většině lidem spíš zdá, že Blizz dává odpovědi na otázky, na které se nikdo neptal. Podobně jako v té pohádkové knížce co nedávno vyšla a kromě teda toho, že je Chromie trans, jsou tam příběhy, který poměrně zásadně doplňují hru. S Utherem a Vereesou například.



Zullis 14.07.2021 11:52

@Galifry První jsem nepochopil proč jsi nabil dojmu že by se chtěls hádat a přečetl jsem si zpětně svou větu. ´´A ohledně Void Lordů a jejich počtu je to jen hádání´´ - mělo tam být spíš odhadování, ne hádání. Tak se omlouvám že jsem vzbudil špatného dojmu jedním špatně formulovaným slovem. Na Pandemoniuse jsem nereagoval, protože ten podle lore jen slouží Dimensiusovi, který se zatím jeví jako nejmocnější a že dokážou jak předvedl taky ničit planety jako titáni, takže je příkladem že pohádka nejsou, ale reálná hrozba. Ale jinak se celkově Void Lordů podle https://wowpedia.fandom.com/wiki/Voidlord objevilo už daleko víc slabších či silnějších a jejich výsledný počet je otázkou.
A s těma Svobodnýma zednáři jsem čekal takovou reakci a hádám jsi se nedostal ani k tomu přečíst si na wikipedii co jsou zač. Nejsem žádný fanatik, ani konspirátor co by roznášel všude možně bludy, ale taky nejsem na tomhle světě už nejmladší a sleduju jak funguje. Svobodní zednáři jsou regulérní společnost co se jen mediálně neukazuje, ale normálně funguje jako jiné společnosti, takže proč by nemohli mít spolupráci s Blizzardem, který jejich ideologie které se i dočteš na wikipedii přednáší blizz do lore hry? Kdyby se odhalili že pracují na lore hry nejspíš by je odsoudili stejně jako ty jsi odsoudil rychle mě aniž by se zamysleli nad něčím víc.

Lethal 14.07.2021 12:04

@Galifry

Myslím, že @Zullis v tom vidí niečo viacej ako my dvaja, no mne sa práve to otieranie o W3 či Arthasa nepáči. Možno sa snaží Blizzard naozaj prísť s niečim "deep", ale či to chcú aj jeho fanúšici ? Mňa by pred rokmi naozaj nenapadlo, že budem pobehovať v ríši mŕtvych vo Warcrafte. A kvôli celkovému úpadku hráčov (nielen kvôli pomalému vydávaniu patchov) to vyzerá, že aj ostatní to vidia podobne. Mne to celé pripadá, že tím, ktorý prebral WoW po Metzenovi a spol. neodhadli svoju komunitu. A stálo ich to prvenstvo v MMO sfére.

BTW. S tou Chromie je to celkom vtipné no. Nie preto, že je trans, ale preto, lebo pred rokmi sa Blizzard dušoval, že je to žena.

Ironfis 14.07.2021 12:22

@Lethal

Člověk si občas řekne "Ach bože, kde jsou ty časy War1 - War2 kde se jednoduše mlátili lidé a orkové" (pro hnidopichy, ano vím, že už tam se našel elf, troll, goblin, ogr....jsem pamětník těchto her)... .

Lethal 14.07.2021 12:44

@Ironfis

No jó, svet býval jednoduchší. Kedysi sme posielali gruntíkov na ľudí, teraz sme avengers a zachraňujeme svety.

Zullis 14.07.2021 13:44

@Galifry A udělal jsem si teda chvíli na wikipedii o těch svobodných zednářích abych přednesl své postřehy.
1. Dočteš se že „Zednářství, to je vlastně taková zvláštní mravouka obalená v symbolech, vyjadřovaná též symboly. Všechno je velmi dobře ukryto, ale otevřeno pro ty, kteří chtějí naslouchat.“ A čeho jsem si ve hře všiml je to, že jejich znakem je pravítko s kružítkem, které dokupy dělá dva překrávající se trojuhelníky, stejně jako je najdeme v kronice na obrázku kde je zobrazené univerzum WoW, je v levo v rohu nahoře. Taky jsem zaregistroval Arbiter, která má bílou zástěru a bíle rukavice, což se dočteme na wikipedii že zástěra a bílé rukavice jsou jako symbol čistoty a nevinnosti. A to přesně Arbiter je, protože je až tolik čistá a nevinná, že rozděluje jako jediná kam která duše podle hříchů patří. Dál ve hře hodně v shadowlands je dost důraz na geometrii First ones, kterou měli tvořit vše kolem. na wikipedii se dočteme že jsou Svobodní zednáři ve víře v principu stvořitele, kterého nazývají Velký architekt všehomíra. Taky Sepulchure co hledá Zovaal může představovat Babilon který hraje dle wikipedie důležitou roli pro zednáře, ve kterém se měla uchovávat archa úmluvy se zakazaným poznáním. Možná víc lidí dovede vidět víc věcí, já se po každém detailu nepídil, jen píšu své postřehy.

Zullis 14.07.2021 14:00

@Galifry A taky je důležité zmínit cíle, ideologie zednářství, o kterých se taky dočteme na wikipedii.
Zastávají tyhle hodnoty:
1. Svoboda by měla být uskutečňována prostřednictvím svobody od útlaku a vykořisťování, jako základního předpokladu svobody mysli a individuální realizace.
2. Rovnost znamená rovnost mezi lidmi bez třídních rozdílů a rovnost před zákonem.
3. Bratrství je realizováno prostřednictvím bezpečnosti, důvěry, péče, sdílené odpovědnosti a porozumění mezi sebou.
4. Tolerance je žita skrze aktivní naslouchání a porozumění jiným názorům.
5. Humanita zahrnuje součet všech čtyř předchozích pilířů a je symbolizována tzv. „Chrámem lidstva“, na kterém zednáři pracují.
-
A ted se zamysli nad tím kam Horda a Aliance směřuje a nad pohnutkama všech možných postav ve hře. At už například jen Ilidiana, Garroshe, Sylvanas. Všechny tyhle 3 spojovalo to že si chtěli zachovat svobodnou vůli navzdory všemu. Horda a Aliance si začiná uvědomovat rovnost. Příběh je o bratrství a zodpovědnosti vůdců, kdy třeba Garrosh diskriminoval slabší a nebral je jako své bratry a sestry a vyháněl je z OG, prostě nevěděl co je jeho to zodpovědnost a proto jako vůdce neobstál. Je tam prostor v příběhu pro toleranci u Hordy a Aliance, třeba ze strany undeadu, kdy už i Aliance jim dovede naslouchat. V podstatě tu jde opravdu o dosažení nějaké humanity aby lidi si uvědomovali víc správné věci. Proto se přikláním k tomu že Blizzard spolupracuje se Svobodnýma zednáři.

Zullis 14.07.2021 15:00

@Galifry Omlouvám se za překlep, ne přímo samotný Babylon, ale Šalomounův chrám, neboli Jeruzalémský chrám, který dle wikipedie hraje velkou roli pro Svobodné zednáře a kde byla archa úmluvy jde ztotožnit se Sepulcher of the First Ones.

Martins911 14.07.2021 15:17

@Zullis a uvědomuješ si že v podstatě každé druhé fantasy nebo sci-fi příběh je o těch věcech které jsi zmínil ? Jinak svobodní zednáři zrovna nejsou moc přátelsky k ženám obecně zkus si najít rozhovor s českým představitelem české lože kde se o tom mluví třeba ti to něco dá jinak můžeš sem dat odkaz na ty obrázky z kroniky?

Zullis 14.07.2021 16:03

@Martins911 Uvědomuji si že podobného uvědomění lidských hodnot se snaží dosáhnout víc fantasy, ale ne všechny tak z mého pohledu dokonale pracují ve velkém měřítku aby předaly přesně ty hodnoty co Svobodní zednáři zastávájí. Jak jsem napsal, jde to brát jako teorii, která ale nemusí být zcestná když se nad celkem člověk pozastaví. A ohledně svobodných zednářů a žen co jsem se dočetl je, že je tolerují a respektují, dokonce mají svobodní zednáři rodiny a žijí normálním životem. Dokonce sem někde zaregistroval prohlášení, že vnímají ženy jako originální bytosti. Jediné co netolerují je, že je nepouštějí do loží a nesdílí co se tam děje, protože by je podle nich rozptylovaly a mají tam své rituály a obřady, z čehož sem nabil dojmu že oni rozlišují ženy a muže jako dvě odlišné síly ve vesmíru a proto při mužských rituálech a obřadech nejsou vítané. Ale to je jen můj dojem, nevím co vše v ložích provádějí. Taky je nechci škatulkovat na dobré či zlé, stavím se k nim neutrálně z nedostatku všech informací. Jen jsem chtěl přednést že je vidím za lore WoWka. A ten obrázek z kroniky jsem měl na mysli tenhle https://i.pinimg.com/originals/8b/b5/89/8bb5899740d5c292ca647409860c20c7.jpg .

Martins911 14.07.2021 18:29

@Zullis je to jakási podoba pentagramu což je obecný symbol pro magii

Zullis 14.07.2021 19:17

@Martins911 Jenže tohle není pentagram, ale hexagram. Ne 5ti cípá hvězda, ale 6ti cípá. Viz. i wikipedie. A ve WoW se nikde pokud vím ani nevyskytuje za celé roky. Tohle se tváří vyloženě tam jako skrytý podpis v pozadí.

Zullis 15.07.2021 12:03

@Martins911 Tak mi nedalo udělat si malou chvilku na to zkusit co vyjede na google po spojení slov svobodní zednáři a WoW. A i když tam v podstatě nic není, jedna věc se tam dá najít co úplně jasně odkazuje na Svobodné zednáře. A to https://wowpedia.fandom.com/wiki/Masons_Fraternity_Ring
v překladu zednářský prsten věčného bratrství. A samotní Svobodní zednáři nosí prsteny s jejich znakem. I když ve hře na retailu už ten prsten není dostupný a byl jen do Cataclysmu, tak je tohle jasný odkaz na ně, který pro ně možná bylo lepší odstranit.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet