Archeologie (Archeology)

  Archeology    Profese   

Archeologie je poslední sekundární profesí, kterou se může naučit každý. Přišla v době Cataclysm a jak už název napovídá, budete si hrát na Indiana Forda, nebo pardon, Harrisona Jonese, a tak budete pobíhat po světě a dělat vykopávky.

 

K čemu je Archeology dobrá?

Asi se budete ptát, k čemu je vám pobíhat po světě a hledat vykopávky. Archeology je profese jako každá jiná, ale pokud nejste sběrateli hraček, petů a mountů, nemusíte se do vykopávek vůbec pouštět. Archeology je prostě jen zábava v dobách, kdy nemáte co jiného na práci a chcete se odreagovat. Nepřinese vám žádné speciální buffy, výhody, nic takového. Jedná se spíše o minihru, která vám pomůže zabavit se. Ale pokud jste vášnivými sběrateli již zmíněných věcí, rozhodně byste měli o Archeology uvažovat.

 

  • Achievementy - Pokud jste lovci achievementů, rozhodně se Archeology nevyhnete. Ta má totiž ze všech profesí achievementů nejvíce.
  • Hračky, peti a mounti - Jedny z nejlepších odměn, které můžete z Archeology získat, jsou unikátní hračky, peti a mounti.

 

Kde se naučit Archeology

Archeology, stejně jako všechny ostatní profese, se můžete naučit u trenéra v hlavním městě. Stačí se jen zeptat stráží, kde najít profesní trenéry a zakliknout Archeology. To by vás mělo zavést až k nim.

 

Skillování profese

Narozdíl od ostatních primárních i sekundárních profesí, zde skillování nebude probíhat skrze recepty nebo obyčejný sběr, kde vidíte na minimapě zlaté kolečko, které značí jezírko ryb, rudovou žílu nebo třeba květinu. Zde je potřeba nejdříve nalézt místo, kde můžete provádět vykopávky. To naleznete tak, že si otevřete mapu světa, rozkliknete si daný kontinent a hledáte ikonku lopaty. Těchto ikonek může být po mapě kontinentu rozeseto hned několik najednou a vždy se vám střídají a mění. Po najetí na ikonku vždy vidíte, o jaké vykopávky se jedná. Každý datadisk má totiž různé civilizace, které po sobě něco zanechaly a tak narazíte třeba na Fossil, Dwarven, Elven, Draenei, Vrykul a tak podobně.

 

Jakmile na místo dojdete, na mapě se vám zobrazuje, kde přesně můžete kopat. Poté jen kliknete na ikonku archeologie, kterou jste se naučili a začnete kopat. To vám do cesty postaví speciální měřící přístroj, který indikuje, jak daleko a jakým směrem od vykopávky jste. Barvy jsou tři:

  • červená - jste daleko
  • žlutá - jste blíže
  • zelená - jste velmi blízko a pokud ukazatel bliká rychle, jste téměř u cíle

Že jste přímo nad vykopávkou, poznáte tak, že se vám nad hlavou rozsvítí ikonka lopaty. Poté už můžete kopat a na zemi se vám objeví objekt, na který můžete kliknout a sebrat úlomky. Takto na místě kopete do té doby, dokud se vám ukazatel na obrazovce nenaplní a nezobrazí se vám informace, že jste místo vykopávek kompletně rozebrali. 

 

Jakmile získáte určitý počet úlomků, můžete sestavit předmět. Ten se vám zobrazuje v Archeology knize, kde můžete vidět různé úlomky od ostatních civilizací, jaký předmět za sestavení dostanete a kolik úlomků přesně potřebujete.

 

Tipy

  • Z Archeology můžete získat item #65891, který vás přemění ve draka a ten na svůj hřbet může vzít jednoho dalšího hráče.
  • Na Draenoru ve své Garrison jste si mohli vystavit některé poskládané atefakty. V Legionu si určité artefakty můžete vystavit v Archeology obchodě.
  • Složené artefakty si můžete přeměnit na tokeny, pomocí kterých si můžete koupit rozličné fragmenty, nebo předmět můžete prodat za goldy.
  • V Mists of Pandaria přišla frakce, která se zaměřuje vyloženě na Archeology a jsou jimi The Lorewalkers.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet