Druid

  Povolání    Druid   

Druidi využívají své síly hlavně k ochraně všeho živého a zachování rovnováhy ve světě. Každý zkušený druid je schopen rozpoutat na bojišti surové peklo, spoutat nepřátele očarovanými kořeny nebo je chytit do neúprosných tornád. Dokáží rozpoutat bitevní vřavu, ale také ochránit nebo vyléčit své bližní. Snad jejich nejmocnější zbraní, která jim propůjčuje velkou variabilitu v boji, je schopnost měnit podobu: od šavlozubého pantera přes medvěda až po vránu.

 

Historie

Historie druidů je nejvíce provázána s historií Malfuriona Stormrage. Když se jednou procházel v lese společně s Tyrande Whisperwind a svým braterm Illidanem, narazili na lesního poloboha Cenaria, který se uvolil je učit druidismu. Zatímco Tyrande následovala cestu Elune, Illidan byl zbrklý a jeho talent tkvěl především v magii, Malfurion se zdál býti slibným učedníkem. Po Válce Prastarých zakázal využívání magie a začal učit taureny a noční elfy druidismu. Druidi samotní mají i své vlastní společenství, které se nazývají Cenarion Circle, které sdružuje všechny druidy ze všech možných ras na Azerothu. Za centrum druidismu se považuje Moonglade.

 

Hrdinové

Malfurion Stormrage

Prvním druidem, kterého učil sám polobůh Cenarius, byl Malfurion Stormrage. Jeho historie sahá do dob před rozdělením a sehrál důležitou roli ve Válce Prastarých a stále hraje důležitou roli i v současnosti.

 

Broll Bearmantle

Broll Bearmantle byl společníkem Variana a Valeery v jejich gladiátorských dobách. Když však přišla svoboda, neotálel a pomohl Varianovi nalézt jeho ztracenou paměť a znovu získat zpět stormwindský trůn.

 

Fandral Staghelm

Fandral Staghelm byl arcidruidem Nočních elfů v dobách, kdy Malfurion Stormrage stále bloudil ve Smaragdovém snu. Žal nad ztrátou syna z něj však udělal zrádce, který se obrátil vůči vlastní rase i proti ostatním rasám na Azerothu.

 

Hamuul Runetotem

Hamuul je mocným arcidruidem a učedníkem samotného Malfuriona Stormrage. Stejně jako jeho mentor, i on věří v rovnováhu na Azerothu a sehrál důležitou roli v boji proti Ragnarosovi ve Firelands.

 

Základní informace

Druidi jsou neskutečně všestranní a mohou zastat jakoukoliv roli: healera, tanka i damage dealera. V závislosti na každé situaci tedy volí vhodnou formu, aby byli co nejefektivnějšími bojovníky.

 

dhTyp

  • Tank
  • Healer
  • Ranged Magic Damage Dealer
  • Melee Damage Dealer

Bary

  • Život
  • Mana
  • Astrální síla (Astral power)
  • Hněv
  • Energie

 

Dostupné brnění

  • Cloth
  • Leather

 

Dostupné zbraně

  • Daggers
  • Fist Weapons
  • One-Handed Maces
  • Polearms
  • Staves
  • Two-Handed Maces

 

Dostupné rasy

Alliance Horda
Night Elf Tauren
Worgen Troll
Kul Tiran Zandalari
- Highmountain

 

Schopnosti

  • Versatility - Díky tomu, že na sebe umí vzít podobu rozmanitých zvířat, dokáží druidi zastat snad jakoukoliv roli, ať už léčitele, tanka nebo damage dealera. A též mohou své podoby využít k cestování jak po zemi, tak ve vzduchu i ve vodě.
  • Healing - Jejich pouto s přírodou je natolik veliké, že s její pomocí dokáží léčit jakékoliv zranění.
  • Defense - Když zrovna neléčí nebo netrhají svými drápy své soupeře, berou na sebe houževnatější medvědí podobu a jsou tak schopni zastat roli tanka.
  • Melee and ranged damage - Ať už se do bitevní vřavy vrhnete jako panter a roztrháte nepřátele na kusy nebo dáváte přednost své pravé podobě a drtíte řady nepřátel z dálky destruktivními kouzly, dělá to z vás neuvěřitelně flexibilního bojovníka.

 

Talenty

Talenty druidů se soustřeďují hlavně na proměny do zvířecích forem, schopnost povolat síly přírody do boje anebo zvýšit sílu léčivé magie.

  • Balance
  • Feral
  • Guardian
  • Restoration

 

Klady a zápory

Přednosti

  • Mnoho různorodých stylů boje, dostupných díky formám.
  • Druid může využít své cestovní nebo aquatické formy pro rychlejší cestování, ať už na suchu, ve vodě či ve vzduchu.
  • Má dobrá buffovací kouzla.
  • Může zastat roli tanka, DPS a healera.

 

Nevýhody

  • Může nosit jen látkovou a koženou zbroj.
  • Přestože zvířecí formy nabízejí různé druhy boje, nejsou ve skutečnosti tak všestranné, jako u jiných povolání, kterým se podobají. Mohou být ale stejně efektivní.
  • Pokud je zrovna ve formě nějakého zvířete, nemůže používat kouzla v normální formě běžně dostupné a může být i jinak indisponován.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

KarathDin 08.11.2016 22:21

Zdravím všechny, dotaz jsem našel o pár řádků níže, ale bez odpovědi.Mohl by mi někdo dát pár tipů na co se soustředit u resta? Díky za cokoliv

Sabimpatt 05.06.2023 15:07

<a href=http://propec.lol>prescriptions for propecia in nj</a> gossypol, gossypol acetic acid, and the like having Bcl 2 B Bcl X L inhibitory activity, and that cause cells that depend for their survival, at least in part, on Bcl 2 and or Bcl X L to execute the apoptosis program and die

MegaRatchet 23.05.2016 12:21

Napsat prosim hunter pls

VexDexped 27.04.2023 23:30

After verifying correct placement by auscultation, mechanical ventilation was initiated using an anesthesia machine Cirrus Trans2 Vent 2, Datex, Helsinki, Finland with initial settings of pressure controlled ventilation, respiratory rate of 40 breaths min, inspiratory pressure of 14 16 cm H 2 O according to the weight of the rabbit, and a positive end expiratory pressure of 3 cm H 2 O lowest value on the ventilator, which was adjusted according to the first blood gas analysis results <a href=https://cialiss.quest>cialis coupon</a>

MegaRatchet 23.05.2016 12:20

Esperanta
Kill it with fire!
Zradce druidu

grourse 14.06.2023 17:34

Tamoxifen Co administration of Letero and tamoxifen 20 mg daily resulted in a reduction of Letero plasma levels of 38 on average <a href=http://sildenafi.cfd>can you buy viagra at cvs</a> Rogge tightened his clothes and went straight to the Helen hotel, The fat man was frightened tonight and needed to find a gentle and pleasant little girl high blood pressure wont go down to comfort his sensitive and fragile heart

Esperanta 21.05.2016 22:19

Zug
Super!Druid není zrovna můj šálek kávy, ale i tak jsem si to s radostí přečetl.Z druidů se mi nejvíc Staghelm. Proč? Protože HE WAS PURGED BY FIRE!. :-D
Kill it with fire!

Zug 21.05.2016 20:46

Super!Druid není zrovna můj šálek kávy, ale i tak jsem si to s radostí přečetl.Z druidů se mi nejvíc Staghelm. Proč? Protože HE WAS PURGED BY FIRE!. :-D

Big-Jan 13.02.2012 13:37

zdravím ...jsem night elf DRUID a jedu resto strom ...co bych měl sbirat za staty jako healer + jestli mi můžete poradit nějáké vhodné rozvržení talentů ( official Thunderhorn realm )

Rentei 09.12.2011 20:40

Dameshi
Ahoj mám dotaz když druid reformuje zruší se mu třeba slow a chill efekty , že jo ? ale co když je třeba ve frostnove? dává to tedy smysl , že třeba z cat , která je malá se zvěčíš do bear formy , tak ten led rozbišej jo? a ještě jeden , když balance druid dá starfall můžu nějak zábránit probíhání tohoto efektu? díky předem
s tím starfallem nvm. Ale ten slow....je to základní a ohromná výhoda druidů v arénách, třeba je super primitivní makro který máš někde po ruce, že tam dáš proste pouzivani jedny formy ( v mym pripade cat) je to proste funkce forem, nehledej v tom logiku o velikosti medveda, a ano, na frost novu funguje

Dameshi 10.09.2011 17:15

Ahoj mám dotaz když druid reformuje zruší se mu třeba slow a chill efekty , že jo ? ale co když je třeba ve frostnove? dává to tedy smysl , že třeba z cat , která je malá se zvěčíš do bear formy , tak ten led rozbišej jo? a ještě jeden , když balance druid dá starfall můžu nějak zábránit probíhání tohoto efektu? díky předem

FIFAV 24.08.2011 19:34

Potřeboval bych poradit co gemuje Balance Druid?

Dameshi 12.08.2011 11:16

Ahoj , mám dotaz - není možné , že v postupu času , přece azeroth bude nakonec vyléčen a druidi by mohli jí zpátky do snu?je to asi blbost , protože Blizz dělá tedka megaDestrukce .

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet