Full Metal Jacket reference v Battle for Azeroth

  Full Metal Jacket    Olověná vesta    reference   

Pokud znáte film Olověná vesta od Stanleyho Kubricka, pak vás jistě potěší hned dvě reference, které se objevily v Battle for Azeroth. První z nich patří NPC npc #137008, který patří k 7th Legion. Je pojmenován po herci jménem R. Lee Ermey, který ztvárnil mnoho rolí ve válečných filmech a jedním z charakterů byl seržant Hartman, který psychicky i fyzicky tyranizoval své přidělené nováčky. Ermey však zemřel v dubnu letošního roku, kdy byl Battle for Azeroth ještě v testování a Blizzard uctil jeho památku právě přidáním NPC do hry. Sergeanta Ermeyho můžete potkat ve Vol'dunu, kde Aliance staví svou základnu.

 

Druhá reference je též spjata s Olověnou vestou, i když se vesměs jedná o velmi známou píseň, která je používána velmi často napříč různými seriály a filmy a zazněla právě i ve filmu od Stanleyho Kubricka. Pokud hrajete za Alianci a procházíte questovou linii v Drustvaru, Lucille Waycrest se rozhodne obnovit řád inkvizitorů s názvem Order of Embers. Jednou z postav, která je naverbována jako inkvizitor, je sokolník npc #131936 se svým sokolem Winstonem. Když na něj klikáte dostatečně dlouho, řekne vám několik hlášek:

  • "Don't you know about the bird?"
  • "Everybody knows that the bird is the word."
  • "B-b-bird bird the bird's the word. B-b-bird bird the bird's the word!"

 

Pokud jste již zmíněný film viděli nebo se díváte na Family Guy, určitě vám v hlavě vyvstala píseň Surfin' Bird. Pokud zrovna nemáte peníze na drogy nebo se váš distributor vytratil, doporučuji si video níže pustit.

 

 

Have you ever heard about the bird?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Lockdaar 26.08.2018 19:14

Tak po Vykoupení z věznice Shawshank další fantastická reference na skvělej film. Kubrick je hned po Tarantinovi můj nejoblíbenější režisér a Olověná vesta patří k mým nejoblíbenějším filmům hlavně právě kvůli R. Lee Ermeyemu/Hartmanovi který byl v roli toho seržanta naprosto vynikající a nezapomenutelný hlavně díky těm jeho hláškám a jeho psychopatický povaze! Prosím, Blizzarde, vypadá to že máte skvělej filmovej vkus, tak tam šoupnete konečně už nějakou pořádnou referenci na Tarantinův kultovní Pulp Fiction! tam je tolik ikonických a skvělých scén a věcí na který by šli tak dobře udělat nějaký reference...

Esperanta 26.08.2018 19:16

Sklad mrtvejch orků.

Hrach 26.08.2018 22:12

@Esperanta morbidní myšlenky 😁

Esperanta 27.08.2018 11:10

@Hrach To není můj výmysl. To jsem si vzpomněla, jak to někdo komentoval u toho článku o Shawshank Redemption.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet