Furbolg

furbolg urbolgové. Mohutná, medvědovitá rasa, žijící v severním Kalimdoru a na Northrendu. Ačkoli nejsou válečníky nebo vrahy, jejich kmeny začaly být během Třetí Války nepřátelské vůči Illidanovi a Plamenné Legii. Noční Elfové se Furbolgům snažili pomoci řešit toto napětí. Ale „Medvědí rasa“ byla stále více zatlačována hlouběji do svého území. Tím rostl i jejich vztek.

Furbolg je rasa, která sdílí s Nočními Elfy lesy Věčné noci. Tyto mírumilovné bytosti žily v harmonii se stromy po celé generace. Byli velcí přátelé a spojenci Elfů. Poskytovali jim informace o potenciálním nebezpečí a o tom, kdo navštívil, či opustil les.

Historie


Raná historie

urbolgové pochází z Northendu. Žili na Azerothu předtím, než se na světě objevili Titáni. Možná pochází z Pandaren, kteří se usadili v Northrendu a začali být divocí. Nebo také nothrendší Furbolgové objevili Pandarii a jejich kultura začala být více promyšlenější.

Válka Prastarých

čkoli se Furbolgové vyskytovali v době před 10.000 lety, neměli žádný podíl v boji proti Plamenné Legii

Nicméně, vzhledem k narušení časové osy, podnícené Starými Bohy, vstoupili do aliance, zahrnující Kamenné (Hliněné) Trpaslíky, Noční Elfy a Taureny, kteří bojovali proti Plamenné Legii, vytvořené dračím mágem Krasusem. Bylo to velmi neochotné příměří (Noční Elfové byli xenofobní vůči „nižším“ rasám), ale nakonec úspěšné. Tvořilo základ pro příjemné a mírové prostředí mezi Nočními Elfy a pozdější generací Furbolgů. Byli pod vedením Unng Aka.

Nedávná historie

když Furbolgové měli blízký vztah s lesy, byli zneužívání Plamennou Legii během třetí války. Lesy byly ničeny a kmeny se stávaly více divoké. Někteří dokonce zešíleli a ničili půdu, o kterou kdysi pečovali a chránili ji. Někteří jedinci z rasy Satyr, jako například Xandivious a Xabraxxis, jsou zodpovědní za zatracení několika celých kmenů. Divoké a kruté bandy Furbogů začaly utočit na Noční Elfy. Ti se začali bát o Ochránce. Mysleli si, že jsou pod vlivem démonických sil Plamenné Legie, která jejich mírumilovné spojence dohnala k šílenství. Jejich letitý a „scvrklý“ vůdce byl nahrazen pochodněmi, které vedly šílené Furbolgy ke zhoubě obyvatel Ashenvale Forest. Furbolgové, kteří žili v míru vedle Nočních Elfů dlouhá léta, se nyní snaží vybojovat svůj vlastní domov v nekonečném lese.
V současné době je několik těchto jedinců na svobodě a jsou považováni za nebezpečí nedalekým osadám. Těch několik málo kmenů, které nebyly zasaženy tím vším, se nyní bojí každého cizince. Mohl by totiž přinést nákazu, která by způsobila, že zešílí, jako jejich příbuzní.

Kultura


váří tvář nečekaným útokům démonů, nemrtvých a jejich vlastních lidí, využívali Furbolgové svých loveckých schopností k násilnějším účelům. Vždy byli dobrými válečníky. Někteří Furbolgové najali sami sebe jako žoldáky, k silám na obou stranách.

Po válce obě frakce (Aliance i Horda), vyslaly své vyslance k Furbolgům, aby se připojili právě k nim. Ovšem Furbolgové odmítli obě frakce. Možná to byla jejich neochota volit mezi svými přáteli, totiž, Nočními Elfy a Taureny. Zdá se, že mají blíže Nočním Elfům, ale nemyslím si, že si chtějí znepřátelit Taureny. Snad jen pocítili, že jejich vlastní problémy jsou jen jejich. Je to velmi hrdý lid.

Když se právě nepokouší léčit lesy nebo své vlastní lidi, soustředí se na lov jednotlivců Plamenné Legie, které viní za svou neutěšenou situaci. Nechtějte se dostat mezi Furbolgy a démony. Aby si chránili své životy, stále více mladých Furbolgů se stává šamany. Navštěvuji svaté muže a ženy, kteří se jako jediní zdají být klidní v těchto časech nejistoty. Další polovina se stává válečníky. Bojují pomocí oštěpů. Ne, že by jejich drápy a tesáky nebyly dostatečnou zbraní. Furbolgové jsou lidé, jejich společnost se mění.

Jednu pozitivní věc však válka měla. Přinutila Furbolgy poznat svět mimo les. Dříve se přátelili s Nočními Elfy, Taureny, svými vlastními lidmi a bytostmi z lesa. Nyní sledují tahy Aliance i Hordy. Ať už tahy politické, či jiné. Více cestují. Poznávají svět mimo les a rozšiřují si pohled na jejich život.

Toto byl přepis Branna Bronzebearda.

Vůdci jsou většinou druidi nebo šamani. Obvykle však Furbolgové volají šamana, takže je mezi těmito dvěma třídami malý rozdíl. Kněží se u této rasy nevyskytují.

Jazyky

urbolgové mají svůj vlastní jazyk, zvaný Ursine. Někteří se domluví Darnassiansky. Učí se jazyky svých přátel a příležitostně i svých nepřátel.

Vztahy

ezávislé. Dlouho se přátelí s Taureny a Nočními Elfy. Jsou však opatrní u ostatních ras.



Víra

urbolgové jsou vázáni k přírodě. Někteří uctívají prapůvodní božstva (uctívají také medvědí dvojčata Ursoca a Ursola). Především však uctívají přírodu a duše světa. Medvědí dvojčata jsou patroni těch, kteří věří v rovnováhu mezi přírodou a všech živých tvorů. Furbolgové jsou nejnadšenější následovníci dvojčat v současnosti. Díky jejich magii a řezbářskému umění vyřezali jejich pevnost Timbermaw Hold do podoby gigantické vrčící medvědí hlavy. The Hols je svatyně Věčných Ursoca a Ursola.

Jména

ména si dávají jednoduchá. Většinou vyjadřují charakteristiku nositele. U mužů například Darkmaw, Swifttrack, Treebreak. U žen pak Gripjaw, Ragerun, Softstep. Příjmení nemají, ale někdy používají názvy svých kmenů (jako Felpaw, Snow Flurry nebo Timbermaw), místo něj.

Vzhled

sou to vlastně medvědi s lidskými vlastnostmi. Chůze po dvou, šikovné ruce, schopnost mluvit. Oblékají si bederní roušky, nebo tógy. Jinak nenosí nic jiného. Barva srsti je světle hnědá až černá. Bílí Furbolgové z Northrendu se pak nazývají Polární Furbolgové. Zbarvení srsti také ukazuje postavení v kmeni. Šedá srst znamená postavení šamana. Černá srst se značkami potom nejmocnější válečníky. Furbolgové jsou velká a velmi silná rasa. Průměrně měří 7-10 stop. Mnoho Furbolgů roste i po dosažení dospělosti, přidáváním vrstev svalů. Váží 300-400 liber, avšak někteří dosáhnou váhy i 500 liber.
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet