Garrosh Hellscream – Dříve a nyní

/pic/uploaded/garroshlogo

Někteří si kladou otázku, proč Thrall pasoval Garroshe Hellscreama novým vůdcem Hordy, ale nikdo nepochybuje, že ork z klanu Mag'har z Outlandu vybral pro svůj lid cestu, která drasticky změní tvář Azerothu.

Jako syn orka, který pomohl osvobodit svou rasu ze zajetí, se Garrosh Hellscream vždy cítil zodpovědný za svůj druh. Avšak dříve, než se dozvěděl o posledním kroku svého otce Groma Hellscreama proti Plamenné legii, se za něj hluboce styděl, protože to byl právě jeho otec, kdo jako první podlehl vábení démonické moci, a obával se, že touto slabostí může trpět i on sám. Ovšem když do Nagrandu přijel Thrall a vyjevil Garroshovi pravdu o hrdinské smrti jeho otce, mladý ork z klanu Mag'har se změnil. Garrosh v sobě objevil novou sílu a sebedůvěru a vypravil se na Azeroth, v té době už jako Thrallův pobočník. Brzy se stal náčelníkem klanu Warsong a při vedení Warsong offensive projevil Garrosh nebývalou odvahu, houževnatost a krvežíznivost, čímž ohromil, ale i vystrašil celou Hordu. Tyto obavy zesílily po jeho jmenování náčelníkem Hordy, když Garrosh pomalu přestal věnovat pozornost názorům jiných ras, než té vlastní.

Hellscreamův vzestup uvítala spousta orků, která se domnívá, že jeho bojovná povaha a neochota smlouvat o životně důležité zdroje surovin a potravy, jdou ruku v ruce s pravou povahou orků. Garrosh si uznání od orků se zelenou kůží cení, i když nemá čas a trpělivost předvádět ukázkové vedení. Svou pozornost nyní zaměřil na posílení orgrimmarských hradeb a stůj co stůj hodlá poskytnout svým lidem všechny suroviny, které potřebují k životu, a kterých je díky dlouhým obdobím sucha čím dál tím méně. Jestli kvůli tomu bude potřeba prolít krev těch sobeckých aliančních psů, tak budiž.


Až nyní, ovšem už bez jejich důvěry, Garrosh zjistil, že vůdci ostatních ras jsou silnější, než si myslel. Díky souboji mezi ním a náčelníkem taurenů Cairnem Bloodhoofem a jeho následné smrti, jež vyústila v občanskou válku mezi taureny, a odchodu trollů kmene Darkspear z Orgrimmaru, které vedl jejich nespokojený vůdce Vol'jin, byla jednotná, a tím pádem silná Horda, oslabena. A ani Sylvanas Windrunner, temná vůdkyně Forsaken, nemůže přijít novému náčelníkovi orků na jméno, protože jí jsou jeho názory proti srsti. Bohužel Garrosh není jedním z těch, kteří by dovedli vést diplomatická jednání s Aliancí či s ostatními členy Hordy a teprve nyní si začíná uvědomovat, jakou cenu musí za své názory zaplatit. Vypadá to, že náčelník má vizi čisté Hordy tvořené jen jeho vlastním národem - orky, která se začíná rýsovat i ve skutečnosti. Někteří si myslí, že nový náčelník Garrosh Hellscream je spasitelem a spolu se svými ideály a s pomocí stejně smýšlejících orků Hordu spasí a jiní předpovídají, že on i jeho politika jsou předzvěstí jejího pádu.

Naposledy upravil/a Mordecay 08.03.2015 v 14:17:38.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Mondel 30.12.2012 21:37

Hmm minule pri plnení questov s Dominance Offenzive keď som plnil quest kde prídete s Thrallom na Echo Isles a zachraňujete trollov tak som si všimol že Garroshovi kor´koni používaju spelly ako napr shadow bolt alebo twisting blast to sú typické spelly warlockov a tým pádom aj Burning legion že by možno neskôr v ďalšom datadisku alebo patchi prišiel nejaký veľký comeback?No neviem každopádne Garrosh sa napil Manorothovej krvi a aj keď je Manoroth mŕtvi mohlo v ňom niečo zostať možno je to aj dôvod toho čo robí no uvidíme kde to Blizzard ďalej posunie.

Gustafa 30.12.2012 15:36

Thrall má vlastně stejný model jen zelený a jinou tvář, ale prostě stejně jako v realu ne každý je sympatický a hezký na pohled.

Esperanta 30.12.2012 14:39

No, je pravda, že Garrosh je teď strašná držka. Jeho model se mi nelíbil už od počátku, ale každý vůdce by měl mít svůj unikátní vzhled... ale u Garroshe se nepovedl. Klidně se budu hádat.

Dipp 30.12.2012 13:07

Nevíte někdo proč garrosh od cata vypadá jako takoá příšerka? před tim měl skin normálního orka tak proč ta náhlá změna?

Bulimik 23.03.2012 15:57

Nicméně to nic nemění na faktu, ze Goldeen je spisovatelka asi jako ručník hrnek.

Mordecay 23.03.2012 14:49

Rastoke
ja si myslím ze najvačšia bitch je Christie Golden ona zabila lich kinga!!!Kvôli jej hlúpej knihe musel LK zkapaŤ :/ kniha bola nuda a koniec ma tak nazlostil ze som radsej isiel spať a este mala poznamka vsimnite si ze christie v kazdej knihe zabije neakeho kladneho hrdinu vzdy na konci
Povedal by som, že autori kníh píšu len to, čo im je povedané.

Rastoke 22.03.2012 22:44

ja si myslím ze najvačšia bitch je Christie Golden ona zabila lich kinga!!!Kvôli jej hlúpej knihe musel LK zkapaŤ :/ kniha bola nuda a koniec ma tak nazlostil ze som radsej isiel spať a este mala poznamka vsimnite si ze christie v kazdej knihe zabije neakeho kladneho hrdinu vzdy na konci

milanko 19.03.2012 15:18

No kedže blby garosh by najradšej spravil hordu len z orkov nech spravi spravil by som si orka wariora a všetky ostatne rasi na nas to by bola rezačkavšeci by boli dole okrem orkov a gnomov kedže do tých by sa nedalo trafiť

Andros 19.03.2012 14:51

cerberos
nedivil bych se,kdyby horda Garoshe svrhla z trůnu,a na jeho místo by nastoupil,i když není ork VOLJIN,KOLIKRÁT DOKÁZAL,ŽE HORDA JE JEHO LID...
Taky bych se nedivil po přečtení nových informací ohledně garroshe.

Bulimik 19.03.2012 14:49

Darklifer
...
Nesmysl od prvního písmene do poslední tečky.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet