Ghostcrawler: Potenciál WoW, implementace na iOS a další

/pic/news/ghostcrawler
Greg Street neboli Ghostcrawler (přezdívka z fór, pod kterou je hlavně znám) z Blizzardu před několika týdny poskytl rozhovor serveru Eurogamer a odhalil v něm několik myšlenek, které bychom před vámi rozhodně neměli tajit.

World of Warcraft na iPadu a konzolích

Už několikrát se mluvilo o možnostech přenosu World of Warcraft na různé konzole nebo dokonce mobilní zařízení. A ani takový Ghostcrawler není proti. "Každý, koho tu znám, má iPhone nebo iPad, takže jsme velcí fanoušci těchto zařízení," říká. "Pokud bychom ve hře udělali určité změny, aby to na nich fungovalo, určitě by to bylo něco, co by pro nás bylo zajímavé. Ale rozhodně to není nic, co byste mohli vidět za jeden nebo dva týdny. Každopádně nás to ale zajímá." WoW na iPadu jsme vám dokonce již ukazovali, ale šlo jen o "streamování" přes webovou službu. Dočkáme se někdy funkčního rozhraní pro iOS? Ani konzole by nemusely zůstat pozadu, přece jen to je trh, který se neustále rozrůstá, a pravděpodobně na nich bude v budoucnu hrát stále více hráčů. Podle Grega jsou tu však docela složité problémy, jejichž řešení by stálo hodně práce. Určitě budete všichni souhlasit, že WoW je koncipováno na používání myši a klávesnice a nějaký herní ovladač by v boji s Ragnarosem asi nesloužil úplně nejlépe. Blizzard navíc nemá na konzolích potřebné zázemí a pravděpodobně by měl i problémy ho získat. Ghostcrawler ale i tak říká: "Rádi bychom to udělali, pokud by to někdy dávalo smysl - určitě."

Jak dlouho WoW vydrží?

Hra je tu s námi již téměř sedm let, ale Ghostcrawler jako jeden z předních vývojářů stále věří, že života je v našem oblíbeném MMORPG ještě hodně. "Časté přidávání nového obsahu je klíč, já osobně přirovnávám vývoj WoW k bitevní lodi - a jak víte, otočit bitevní loď trvá dlouho... Pokud se podíváme zpět na poslední tři nebo čtyři roky, uvidíme, jak si Blizzard vedl v rychlosti vydávání nových rozšíření a datadisků... Budeme na hře pracovat, dokud ji budou hráči hrát. Rozhodně to zatím nevypadá, že by hra měla brzo končit."

Více herních obtžíností

"Mezi schopnostmi hráčů je velký rozdíl. Sleduji mnoho dalších her a vidím, že by mohli nabízet třeba až pět levelů obtížnosti - a my nabízíme jen dva. To je věc, o které hodně mluvíme, potřebujeme více stupňů obtížnosti?" říká Ghostcrawler. Co si o tom myslíte vy? Brali byste ještě nějaký mezistupeň mezi normal a Heroic verzí? Nebo ještě něco lehčího než normal?

Talent systém

Talent systém prošel s Cataclysmem obrovskou změnou a mnoho hráčů ji nepřijalo vůbec kladně. Dočkáme se v nejbližší době zase takto velikých změn? "Rádi bychom přinesli hráčům něco nového. My, jako vývojáři, můžeme vždy přijít s lepšími systémy. Jenže pak je tu ten risk, že hráči nepochopí, co je lepší. I když vytvoříte lepší systém, šok ze změny může být tak velký, že některé hráče od WoW odradí. Je velice těžké měnit něco, co je zakořeněné ve hře."
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

bloodhero22 30.07.2011 21:08

DaveL
Molten Front na PvP serverech?
vpodstatě ano až na to že by ses musel přihlásit jako do normálniho bg

DaveL 30.07.2011 20:43

bloodhero22
nic proti ale ja bych zkusil raid/battleground taková střední cesta pro ty kdo rádi silná agresivni npc a zároven soupeření s playery druhe frakce (ty npc agresivni vuči oboum stranám)
Molten Front na PvP serverech?

bloodhero22 30.07.2011 20:00

nic proti ale ja bych zkusil raid/battleground taková střední cesta pro ty kdo rádi silná agresivni npc a zároven soupeření s playery druhe frakce (ty npc agresivni vuči oboum stranám)

Anstriber 30.07.2011 19:36

Taky si myslím že další hc hc verze je blbost ale díky tak že to nepřidaly podle mě to tak stačí možna by bylo super kdyby se blizz zameřil více na rp

Honza4545 30.07.2011 17:19

Wintrell
HC HC verzi by asi ocenili jen no-lifeři z Paragonu
Hehe souhlasim.

Wintrell 30.07.2011 16:58

Mě to třeba popravdě vyhovuje tak, jak to je. Nic dalšího už bych nedělal, to je zas výmysl malých dětí který to potřebujou mít jednodušší, protože je to moc složitý. A těžší verze? No, pro normální lidi je heroic dost. HC HC verzi by asi ocenili jen no-lifeři z Paragonu

bloodhero22 30.07.2011 16:14

tak ty bys radsi chtel neco tezsiho nez HC?

Radiaw 30.07.2011 15:11

Jooo něco lehčího jak Normal a všichni velcí Bohové, draci a démoci si bude dávat každej prdlej gnom solo

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet