Hraní WoW pomáhá zlepšovat angličtinu

http://media.wowfan.cz/uploaded/anglictina
Pro mnohé z vás možná titulek tohoto článku nebude říkat nic překvapivého, i já jsem se na lepší úroveň angličtiny několik let zpět dostal právě díky několikahodinovým sezením u raidování v Serpentshrine Cavern. Švédská studie však nyní potvrzuje, že hraní WoW (a dalších počítačových her) opravdu zlepšuje u hráčů jejich angličtinu. Podle této studie švédští čtvrťáci stráví přibližně 11,5 hodin mimo školu v kontaktu s angličtinou - a z tohoto času je tři a půl hodiny stráveno právě hraním počítačových her jako je WoW nebo Counter Strike. Oproti tomu švédské dívky stejného věku stráví s angličtinou mimo školu pouze 5,1 hodin, z toho hraní her je pouhých 0,4 hodiny. Vědci odhalili, že pokud chlapci hrají hlavně různé multiplayer hry, kde je angličtina hlavním komunikačním jazykem, výrazně to zlepšuje jejich sebevědomí a schopnost používat tento jazyk i jinde. Jak říkají akademici: "Aby hráči ve hře mohli být úspěšní, musí být schopní komunikovat a rozumět obsahu hry." Podle studie, mnoho multiplayer her vlastně aplikuje několik důležitých principů pro výuku jazyků. Je dobře známo, že studenti si mnohem lépe pamatují výrazy z cizího jazyka, pokud si je mohou spojit s nějakou reálnou situací, kterou zažili. Proto si význam slova "dance" budou mnohem lépe pamatovat díky tanci s trpaslicí v Goldshire než kvůli nějakému slovníku či učebnici. S World of Warcraft jako s výukovým nástrojem experimentovaly i některé školy v USA, hlavně kvůli faktu, že vynucují zapojení všech hráčů a jejich vzájemnou spolupráci. Jazykově ale americkým studentům hra samozřejmě moc pomoci nemohla, protože oni již anglicky mluví. Nabízí se akorát možnost přepnout si hru např. do španělštiny... A co vy? Pomohlo vám World of Warcraft s vaší angličtinou? Podělte se s námi v komentářích o vaši zkušenost!
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

radokoo 05.09.2014 16:15

potvrdzujem ..... v skole som chodil na nemecky jazyk a viem z nej ´hovno´ ---- po anglicky viem omnoho viac a to vdaka hier

cerberos 05.09.2014 15:39

Zas,budu opakovat to že hraju wowko už od vanilly a to už je pěkná řádka let,tenkrát jsem uměl anglicky jen hello,ale od té doby div se neskácím ze židle dám v pohodě díky wowku celou anglickou větu,dokonce anglickým začátečníkům v té hře radím co a jak a kde atd..a ni si neuvědomuji,že s nima nekomunikuji v mém rodném jazyce..prostě zázrak,proto im world of warcraft very very much love..forever

viktort4 05.09.2014 15:36

Wowko hrám už 1,5 roka a trvalo mi rok keď som pochopil ako to vlastne funguje hlavne dej ma strašne nadchol, a to ma prinútilo začať čítať knihy. Za pólroka som prečítal asi desať kních a to som nikdy nečítal. Donútilo ma to ale aj si prekladať komixi a poviedky, ktoré sú v angličtine. Doma na PC si píšem príbehy z wowka a a to ma zas donútilo pracovať viac v Microsoft office a powepointe, ale aj čítať wowwiki.

Esperanta 05.09.2014 15:23

Mně pomohl spíš WoWfan a pravidelné překládání článků z angličtiny do češtiny. A teď Blizzard Must Be Crazy. Ale souhlasím, že když to člověk nežere až tak, že zapomíná na život, tak je to skvělý výukový materiál a je to vlastně škola hrou. Každá hra.

bulljoker 05.09.2014 14:37

nejenom wowko,všechny hry co jsem hrál v angličtině a taky seriály,především South park mě naučil anglicky

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet