Je to v hardwaru?

/pic/uploaded/hware

Přestože ve World of Warcraft záleží především na umění hráče využít schopnosti své postavy na maximum, nesmíme zapomínat také na důležitý faktor hraní, kterým je samotný výkon počítače. Každý se snaží získat co nejlepší vybavení nejen ve hře, ale také mimo ni, aby mohl soutěžit se svými přáteli i soupeři, kdo má vyšší FPS, více volných tlačítek na hotkeys, či jak rychlou a přesnou má myš. Jedna věc je jistá, na trhu existuje nespočetné množství produktů, které má uspokojit potřeby každého hráče. Ale které jsou cenou a výkonem nejlepší?

Spousta začátečníků podceňuje význam periferie a spíše je zajímá, jaké povolání je pro ně nejlepší. Přitom pro někoho nedůležitá sluchátka jsou klíčová, abychom zaznamenali, že pětadvacet yardů od nás nepřátelská roguna aktivovala stealth a míří k nám (charekteristický zvuk bzzum). Avšak nesmíme ani opomíjet samotné komponenty, které mají být poskládané ve skříni v co nejefektivnějším pořadí, abychom dosáhli nejlepšího možného chlazení.

Zatímco většina novinek má informativní význam, tato slouží především k začátku debaty. Otázky zní:

  • Jaký druh periferie je pro vás nejdůležitější (myš, klávesnice, sluchátka, či jiné)?
  • Jaké kusy periferie byste si rádi koupili (myš + klávesnice + sluchátka dohromady), nebo doporučili ostatním?
  • S jakými kompomenty hrajete a a jak je máte umístěné v "tunelu"? Co máte na začátku - grafickou kartu, či procesor, nebo dokonce něco jiného? A co naopak dávate na konec?
  • Je důležitejší "skill" hráče, nebo na čem hraje?

Debatovat můžete v komentářích této novinky nebo na fóru v tomto topicu. Nejlepší a nejobjektivnější komentáře se objeví citované v našem manuálu pro začínající hráče (se souhlasem autora).



Naposledy upravil/a Wrent 24.02.2011 v 10:42:49.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

N!ghtmare 23.02.2011 15:18

Pierre
Stačí mít gear, skill ve wow skoro neni... Není to jako u W:Enemy territory, kde hráč musel fakt dobře mířit.... Jako jo, někdo umí lépe používat spelly, ale je rozdíl dát spellem 7k či 15k. To můžeš bejt skill jakej chceš když do tebe dávaj crity 5x vyšší než tvůj rekord.
Tak ono v arenách v 99% potkáš lidi se stejným gearem (vyjímaje rate 0 kde se dá potkat cokoli ). V arenach to k tobě háže lidi s podobným ratem a když mají podobný rate tak mají i podobnou PVP výbavu... Takže rozhoduje skill a štěstí... (štěstí v tom, abys potkal classy proti kterým se ti dobře hraje)

Bluebolt93 23.02.2011 08:14

♦ Nejdůležitější periferie je pro každého jiná-sluchátka beru jako samozřejmost a co se týče keyboard/mouse,tak záleží na tom,co komu vyhovuje-dnes se dá sehnat obojí s třeba 17 bind keys naví♦ doporučuji Razer Naga♦ skill vs. comp gear? Samozřejmě že důležitě je obojí.Skiller je schopen si tě povodit na 1ACPI ale nadruhou stranu lepším vybavením se dá výkon některých gamerů zvednout i o 40%.Nejdůležitější je ale BRAIN+rychlý NET. =)

Dr.Kompas 22.02.2011 23:41

Klávesnice 10 let stárá (PS port,bíla, sekající se mezerník a shit, 50 ran pěstí, možnost vidět ještě na poštách, možná ani tam už ne )Myš za pár stovek Oscar X7, jen se sní trochu blbě pohne a přestane na 5-8 vteřin fungovatMonitor starý LCD 17tkaSluchátka na 100 kč v datartu, mikrofon za 80 kč z nějakýho krámu od vedle.Akorát střeva v PC jsou na dobrý úrovni.A stím vším mám docela dobrý úspěchy (Armoryighul)Je to hlavně o skillu, o tom jak u toho dokáže člověk přemýšlet. MasterMajkl, o gearu je to opravdu jen když jde zelenka proti full epic hráči.

Thrall 22.02.2011 21:25

ja z mojou debnou radsej nejdem ani to thunder bluffu raz som sa skusil dostat do org a musel som restart pc

Pierre 22.02.2011 20:56

Stačí mít gear, skill ve wow skoro neni... Není to jako u W:Enemy territory, kde hráč musel fakt dobře mířit.... Jako jo, někdo umí lépe používat spelly, ale je rozdíl dát spellem 7k či 15k. To můžeš bejt skill jakej chceš když do tebe dávaj crity 5x vyšší než tvůj rekord.

Wintrell 22.02.2011 20:17

Neezer
Bych řek že je nejdůležitější skill. Může bejt někdo kdo hraje na compu za 40 tisíc a stejně je to idiot.
Souhlasím. Mám kamaráda, který hrál na minimální detaily, ještě se mu to sekalo a přesto kraloval PvPčku, byl v top arena týmu, prostě skiller.. Je důležitý i dobrý železo, ale skill je víc..

Anstriber 22.02.2011 18:08

Btw Pleteš

Anstriber 22.02.2011 18:08

Snake Plisken
Jsem myslel, že tyto archaické názory vymřeli s objevem toho, že je Země kulatá.
Pletíš si realitu s wowkem? prosím jen to nee:P

czlukas 22.02.2011 17:29

Tak jako hardware je dulezity tento:MONITOR 16:9 - bez toho se neda poradne hrat. Nechcu utocit na 4:3, ale uznejme - 16:9 ma daleko vetsi fov + UI zas tak moc nezavazi.Rychle nacteni areny a modelu, at neutocis na neviditelne hrace. Pak urcite at se ti to netrha jak zpomaleny film, a hlavne internet at nemas lagy. Dulezite je ve druhe rade taky zvuk, at slysis co se deje.

Neezer 22.02.2011 14:32

Bych řek že je nejdůležitější skill. Může bejt někdo kdo hraje na compu za 40 tisíc a stejně je to idiot.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet