Krejčovství (Tailoring)

  Tailoring    Profese   

Základní informace

Tailoring je primární výrobní profese, která slouží hlavně k výrobě látkové zbroje (Cloth), již nejlépe využijí hlavně Mage, Priest a Warlock. Kromě toho může každý Tailor zásobovat své okolí nepřeberným množstvím velkých a levných batohů, může svým spoluhráčům nabídnout Spellthread, který můžou aplikovat na své kalhoty a který jim vylepší některé statistiky, a i pro sebe si může vyrobit několik zajímavých vychytávek včetně létajících koberců! Tailoring je samostatná profese, a proto je úplně jedno, jakou profesi si zvolíte vedle něj. Nejčastěji si však hráči volí Enchanting, případně nějakou sběratelskou profesi kvůli vydělávání.

 

Co lze v Tailoring vyrábět?

Látková zbroj (Cloth Armor)

Hlavním výrobním artiklem všech Tailorů je bezpochyby látkové oblečení. Z jednotlivých látek za pomocí nití, barviv a často různých dalších podivuhodných předmětů vytvářejí všechny druhy látkového oblečení, které potom prodávají hlavně Mágům, Priestům a Warlockům. Během levelování postavy si tak každý tailor může jednoduše pomoct ke kvalitnímu vybavení, zatímco na nejvyšších úrovních profese můžete vyrábět kousky, které mohou směle konkurovat některým předmětům z raidů. Samozřejmě platí, že čím lepší věc, tím složitější (a dražší) je sehnat materiály na její výrobu. Kromě jednotlivých kusů oblečení mohou Tailoři vytvořit i několik setů, které sdílejí podobný vzhled a díky nimž můžete své postavě dodat zajímavý vzhled. Často dávají i nějaký set bonus.

Ze začátku budete vyrábět jednoduché věci jako Simple Linen Boots, ale přes různé věci podobné např. Cloak of Warding se dostanete až například k ultimátní headce Falling Blossom Cowl. Cestu k nim si určitě zpestříte různými sety, jejichž součástí je např. Netherweave Robe.

 

Batohy

Batohy jsou na rozdíl od oblečení nejoblíbenějším výrobkem všech Tailorů, nejlépe se na nich totiž dá zbohatnout. Každý hráč ve World of Warcraft touží mít co největší úložný prostor pro předměty, které nasbírá během svých dobrodružství, a ten mu poskytnou právě batohy. Může si je draze koupit u některých NPC a nebo to může zkusit levněji u některého z hráčů. Pouze hráči, kteří umí Tailoring nebo Leatherworking umí šít klasické batohy a řekněme si to na rovinu: Tailoři hrají prim, hlavně co se týče batohů vetších rozměrů (co takový Royal Satchel?)! Rozhodně se nezapomeňte výrobu batohů naučit. Kromě obyčejných tašek na věci z questů umí Tailoři vyrobit speciální batohy pro jednotlivé profese. Všichni, kteří praktikují Enchanting, vytvářejí drahokamy pomocí Jewelcrafting a nebo sbírají bylinky s Herbalism, si mohou pořídit ještě větší batohy speciálně pro jejich ingredience (např. Luxurious Silk Gem Bag).

 

Spellthread

Další věcí, kterou můžete vyrobit a díky níž si získáte přinejmenším malou pochvalu od některých spoluhráčů, jsou tzv. Spellthready. Jde o jakési "záplaty", které mohou ostatní hráči (hlavně casteři) nalepit na své kalhoty a tím si zvýšit Intelect a Staminu nebo Spirit. Existuje několik typů pro různé úrovně, na těch pro úrovně nejvyšší se dá také docela dobře vydělávat.

 

Košile (Shirts) a další oblečení

Kromě těch "užitečných" kusů oblečení, které vás ochrání před zbraněmi nepřátel a ještě vám k tomu zvýší rychlost šrotování koleček v mozku nebo něco dočista jiného, umí všichni Tailoři vytvořit spoustu čistě designerských věcí. Nejen nespočet košilí, jimiž si můžete zkrášlit svůj vzhled v brnění i bez něj, ale přímo celý parádní oblek do společnosti, který sice v raidu příliš nevyužijete, ale můžete jím zase ohromovat Tuxedo Jacket neznalé. Tyto předměty najdou užitek hlavně u RP hráčů, pro ostatní v podstatě význam nemají.

 

Mounti

Jako úplný bonus si může každý Tailor vytvořit létajícího mounta a ne ledacjakého! Jde o různé druhy tajemných létajích koberců, které však bohužel nemůžete prodat nikomu, kdo tajemství jejich výroby neovládá. Alespoň se tedy máte čím vychloubat, takový Magnificent Flying Carpet se k tomu náramně hodí.

 

Jak se naučit a používat Tailoring?

Tailoring se naučíte u trenéra, podobně jako ostatní profese. Trenéry profesí naleznete ve všech větších městech nebo quest hubech.
K samotnému provozování profese pak již nepotřebujete vůbec nic, samozřejmě kromě materiálů. A počítejte, že jejich spotřeba bude zrovna u Tailoringu velká. Už od velice nízkého levelu se budete setkávat s různými druhy látek, postupně od Linen Cloth až třeba po Windwool Cloth, z nichž pak budete dělat "štůčky" jako např. Bolt of Windwool. A věřte, že to, co sami nasbíráte, vám pravděpodobně stačit nebude. Kromě toho budete často muset získávat i jiné materiály, jako kůže nebo drahokamy. Spoustu dalších důležitých ingrediencí jako nitě nebo barviva pak většinou jednoduše koupíte u Trade Goods obchodníků.

 

Bonus

Kromě unikátního létajícího mounta si můžete užít ještě několika dalších bonusů. Spellthready na své kalhoty nemusíte draze vyrábět, ale můžete využít mnohem levnější variantu, která však nejde použít na ošacení hráčů cizích. Pokud se v Northrendu naučíte Northern Cloth Scavenging, budete dostávat mnohem více látek v Northrendu, Cataclysmu, Pandarii a dalších datadiscích, a pokud máte skill více než 400, dostanete v 50% případů, kdy zabitá příšera u sebe má látky, daných látek víc. Což se vždy dá zúročit alespoň prodejem v aukci. Pokud to dotáhnete až na skill 500, budete si navíc moci vylepšit svůj plášť (Cloak).

 

Získávání receptů

Většinu receptů neboli vzorků, jak se návody pro Tailoring nazývají, se naučíte u Tailoring trenérů, ale poměrně velké množství jich je rozeseto po celém světě. Některé padají z humanoidů v prériích i bažinách, pro jiné musíte zkusit štěstí u různých prodavačů, a u některých se dokonce budete muset vydat farmit do raidů. Některé recepty lze také získat až po dosažení určité reputace a ani v tu chvíli pak nemusí jít o úplně levnou záležitost. Unikátní jsou recepty na dva na svou dobu velice dobré pláště, které získáte až po splnění achievementů Loremaster of Northrend, respektive Northrend Dungeonmaster.

 

Pro jaké povolání se Tailoring hodí?

Tailoring rozhodně není čistě prodejní profese, a proto se příliš nedoporučuje učit se jí, pokud pro vyrobené předměty nenajdete žádný užitek. Ten ale každý Mage, Priest nebo Warlock najde, protože si bude moci skrz Tailoring leckdy vyrobit lepší vybavení, než které by sehnal kdekoli jinde. Pokud však nepatříte k těmto kouzelníkům a přeci byste si přáli například létající koberec, nemusíte zoufat. Vzácné výrobky na vysokém skillu nebo pouhopouhé látky, kterých díky bonusu dostáváte víc, se v aukci dají prodat vždycky.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

DavidMoive 06.08.2023 03:09

Специализированный сервис предлагает бесплатное <a href=https://kat-service56.ru/udalenie-katalizatora-Fiat-Fullback.html>Удаление катализатора Fiat Fullback в Оренбурге</a>. Бонусом предоставляем установку пламегасителя и обновление прошивки Евро-2. Гарантируем качество всех проведенных работ.
Режим работы: ежедневно с 10:00 до 21:00 (без перерывов).
Сервис находиться по адресу: г. Оренбург, ул. Берёзка, 20, корп. 2
Номер телефона +7 (961) 929-19-68. Звоните прямо сейчас и уточните всем интересующим вопросам!

Не тяните со временем, воспользуйтесь нашими предложениями уже сегодня и обеспечьте себе высококачественный сервис по <a href=https://kat-service56.ru/>удаление катализатора в оренбурге бесплатно</a>!

scholding 08.06.2023 13:51

Быстровозводимые строения - это современные строения, которые различаются высокой быстротой строительства и мобильностью. Они представляют собой строения, заключающиеся из заранее выделанных компонентов либо модулей, которые могут быть скоро смонтированы в пункте строительства.
Производство быстровозводимых зданий из сэндвич панелей располагают гибкостью также адаптируемостью, что разрешает просто менять и трансформировать их в соответствии с пожеланиями покупателя. Это экономически лучшее а также экологически долговечное решение, которое в последние лета заполучило обширное распространение.

rarkaniek 14.03.2023 11:46

Innerbody research phase <a href=http://priligy.skin>order priligy online</a>

MeappyGed 10.02.2023 09:05

I have had 3 allergic reactions to antibiotics, so am careful about what I take <a href=http://priligy.skin>cialis and priligy</a>

Innopehef 27.01.2023 08:22

<a href=https://brandcialis.best>buying cialis generic</a> The claims about the AstraZeneca vaccine having 90 efficacy given an alternative dosage combination is just speculation based on noisy data from a small sample

VawnUnind 13.12.2022 11:01

<a href=https://propecia.one>propecia ireland</a> How should I take Parocline

Havekar 21.12.2011 13:09

Taky doporučuju pro healery,tem se speciální enchant na back taky dost hodí.BTW se tím hodně dobře vydělává,a nějaký epicky veci ani nepotřebuješ,pouhá látka stačí.

Wrent 18.09.2011 23:20

Tak nevím, co jsem při psaní dělal, že tam je tolik chyb ... No opraveno, díky za feedback.

Caro 18.09.2011 21:11

chybny odkaz u Illusionary Bag a Luxurious Silk Gem Bag

Wrent 18.09.2011 19:50

bobikaq
Pokud vím tak loci už Soulshardy v báglu nemaj vůbec
to jsem si marně pokoušel ověřit, díky za info, opraveno

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet