Mailemental Guide aneb Zaslaná pošta na Azerothu

  guide    mailmental    post   
Původně jsem měla v úmyslu tento článek napsat ve stylu Blizzard Must Be Crazy, ale dopis ne a ne padnout, takže jsem nechtěla marnit čas a raději jsem pro vás příručku přeložila. Tedy ke článku.
 
Víte, co se říká o domácích pracech? Domácí práce jsou viditelné jen tehdy, pokud je někdo přestane dělat. Nuže, to samé asi platí pro poštu na Azerothu a vlastně i mimo něj. Ta funguje natolik dobře a bezchybně, že vlastně ani nevnímáme, jak moc dobře funguje. Ale jak už to je i v běžném životě, v práci s péčí o zákazníky, pozitivní feedback za to, že něco funguje, jak má, nedostanete. Ale pokud se něco porouchá, máte na krku pěkných pár reklamací a stížností. Vsadím se, že někteří z vás v customer service dělají a vydělávají tak na živobytí, takže snad ani nemá smysl to tu déle rozebírat.

 

No, dobře, zpátky k poště. Už se vám někdy ztratil balíček? Mně furt známí říkají, jak jim Česká pošta ztrácí balíčky jak na běžícím páse a našemu nejmenovanému redaktorovi Česká pošta ztratila zásilku hned dvakrát po sobě. Nevím, jestli je to nějaký debuff, ale na to, kolik jsem v minulých letech poslala Hearthstonů, se mi neztratil ani jeden. Náš příběh o poště a dobrosrdečném pošťákovi (vy, jakožto hráči) začíná právě ve chvíli, kdy kráčíte po Dalaranu a chystáte se u Violet Citadely vyzvednout poštu. Strčíte ruku do portálu a hrabete kolem. Proaktivní azerothská pošta, říkejme jí klidně Azeroth Mail Service, zkráceně tedy AMS, opět neměla co dělat, a tak prošmejdila dungeony a raidy, ve kterých jste byli a nemohli vylootovat kořist kvůli nedostatku místa v batozích a zaslala vám nějaké ty věci zpátky. Díky za optání. Taky vám přišlo pár goldů za prodané harampádí v aukci a taky třeba těch dvacet item #136924, které už od startu Legionu ne a ne prodat, protože všichni kolem byli stejně geniální jako vy, narvali si je do banky, s tím, že je střelí za nehorázné prachy (story of my life, kdyby se někdo ptal).

A jak si tak prohlížíte poštu, zjistíte, že na zemi vedle mailboxu leží dopis s cizím jménem. Že by se ztratil? A jelikož jste seriózní osoba (já si to tedy netroufám hádát, ale snad jsme všichni slušně vychovaní lidé), nedíváte se do obsahu. Bůh ví taky, co byste tam našli a třeba byste toho později litovali. Myslela jsem třeba toho proto-draka z achievementu, který by vám sežral ruku, samozřejmě. Mysleli jste snad něco jiného?

 

Ještě než přejdeme k začátku questu, chci uvést pár technických detailů. Lost Mail se spawnuje jen v novém Dalaranu nad Broken Isles. Spawnuje se každé 2-3 hodiny a může jej sebrat jen jeden člověk. Quest je přístupný od 98 levelu.

quest #41411

Konečně si pořádně přečtete jméno na item #135479, který započne quest. Následně zjistíte, že máte přinést dopis Madam Goya do Underbelly. Kdybyste tuto milou dámu neznali, pak je to přesně ta pandarenka, která se stará o Black Market Auction House. Pokud se zrovna v kanálech mezi sebou řeže Aliance a Horda, pak doporučuji zaklepat kapitánovi jménem npc #97359 na rameno a zeptat se, jestli by vám nepůjčil nějakého bodyguarda, protože kolem lítají zuby a vnitřnosti a toho se účastnit nechcete. Jakmile dopis odevzdáte, přijde vám zpráva:

Drahý <doplňte si jméno vašeho hrdiny>,

doneslo se ke mně, že jsi se postaral o doručení chybějící zásilky. Za to máš mé upřímné díky! Tady v poštovní místnosti jsme tak trochu zahlceni prací a potřebovali bychom nějakého schopného kurýra. Pokud máš zájem, navštiv mě v mé kanceláři. Vchod najdeš za Magus Commerce Exchange.

Zajdete tedy na místo, kde se pohřbívají mazlíčci, a kliknete na květináč s průhlednou skleněnou tubou, která vede do země. To vás teleportuje do kanceláře AMS (Azeroth Mail Service, jak již bylo zmíněno výše). Tam už na vás bude čekat The Postmaster s dalším úkolem.

quest #46278

Budete mít za úkol posbírat 9 Rejected Letters, tedy 9 zamítnutých dopisů.

quest #41397

Jako další úkol budete muset doručit 1362 kusů Solid Stone do Ethereal Portal v Dalaranu. Vezmete tedy těžký pytel plný kamení a použijete Mail Tube pro návrat do Dalaranu a donesete ho k Ethereal Portal poblíž Antonidas Memorial. Jakmile kameny seberete, budete moci jít jen velmi pomalu, protože kdo by taky s pytlem kamení dokázal běžet, že? Jakmile zásilku doručíte, zjistíte, že Nexus-Prince Haramad je pěkně naštvaný, protože obdržel další zásilku šutrů. Kamení necháte kamením a utečete zpět do Mailroomu pro další úkol.

quest #41367

Jak již bylo zmíněno výše, AMS je velmi proaktivní, a pokud si zapomenete něco vylootovat, osobně vám to dopraví. A tady je Blizzard pěkně krutý. Kolik z vás farmí Invincible a ještě jim nepadl? V tomto questu máte za úkol jít do Icecrown Citadel a vylootovat z Lich Kinga item #135463, kterého tam dobrodruh nechal, a přinést mu ho do Feralasu. Útěchou vám může být jen to, že je to Johnny Awesome, kterého si můžete pamatovat z chain questu quest #28096.

quest #41394

Že už tak jste plakali, když jste museli Lich Kingova koně odnést Johnnymu? No, tak teď můžete plakat ještě víc. Johnny už Invincible má, asi proto ho u Lich Kinga nechal a šel pryč a řekne vám, abyste ho prodali Gottovi Weedlespanovi. Ten vám za něj dá item #135464, což ani zdaleka nevyváží pocit prázdnoty, který jste získali. Mně Invicible za ty roky nepadl ani jednou. ANI JEDNOU. Johnnymu padl dvakrát? Blizzarde, tohle je zvěrstvo. Jdu čuchat cibuli.

 

quest #41395

Když už jsme u toho Johnnyho, jestli si pamatujete na Welcome to the Machine, kdy si hrajete na questgivera, jistě si Johnnyho pamatujete. Přijel totiž na Celestial Steed jménem Twinkles, který zahynul na Sludge Fields v Hillsbrad Foothills a zbyla po něm jen kopyta. Johnny vás pošle s Timeworn Heirloom Armor Casing, abyste jej položili na jeho hrob a uctili tak jeho památku.

 

quest #50247

Tak tady ta reference na Dunu z názvu jen čiší. Teď už ale ke questu. Musíte Postmasterovi pomoci vytřídit alespoň 15 dopisů za jednu minutu. Úplně nejlepší na tom je, že si můžete krásně procvičit své znalosti geografie. Ne planety Země samozřejmě, tu jsem nikdy úplně neuměla. Zato z geografie a historie Azerothu bych mohla dostat vyznamenání. V tomto questu vás totiž nikdo nevodí za ručičku. Pokud dostanete dopis s destinací Conquest Hold, Borrean Tundra, hádejte, kam to musíte hodit? Značně to ovšem zjednodušuje jméno lokace... No jen si představte tu srandu, kdybychom měli utřídit dopisy, na které odesilatel zapomněl napsat název lokace a napsal pouze město.  *škodolibý smích*

Zatím jste od Postmastera získali několik balíčků, a sice item #156836, který obsahoval item #156833 a taky tradeable item #135479 a 25 Solid Stone (vážně, vážně?).

 

Jakmile dokončíte The Spice must... eh, chci říct The Mail Must Flow quest, získáte achievement #12416 achievement. Jakmile quest splníte, můžete si hru zahrát znovu a vytřídit třeba 30 dopisů za jednu minutu. A tentokrát část adresy chybí. Mé škodolibé přání se vyplnilo. Pokud to však zvládnete, získáte achievement achievement #12439 a taky the Postmaster titul. Pokud chcete item #156721 peta, musíte vytřídit 30 dopisů s plnou adresou pod jednu minutu.

 

Vidíte, jak v té ručičce drží dopísek? Vidíte to? *cuteness overload*

Ni sníh, ni déšť, ni temnota noci, kdy slunce nesvítí, nezabrání poslům našim povinnost svou splniti!


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Larisa 20.01.2018 16:17

A tenhle quest je od jakýho levelu? Mám 68 a u Violet Citadel se žádný dopis u schránky nevyskytuje

Esperanta 20.01.2018 17:10

Ahoj, je to od levelu 98, domlním to do článku. V originální příručce se nezmiňuje jestli musíš být v novém či starém Dalaranu ale dle mého zcela jistě to musí být nový Dalaran na Broken Isles. Doplním to sem taky.

Kaspo 20.01.2018 20:17

@Esperanta na WoWheade sa píše o Legion Dala.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet