Příběh Shadowlands – Na co se připravit?

  Jailer    Shadowlands    Covenant   

Helma nadvlády byla roztříštěna na kusy a hranice mezi světy živých a mrtvých již přestala existovat. Funkce Krále lichů svým koncem však paradoxně zažehla spoustu otázek ohledně jejího skutečného původu, se kterým je spjat nový antagonista celého datadisku – Zovaal, také známý jako Jailer (Žalářník). Abychom tuto hranici mezi oběma světy opět zapečetili, Bolvar věří, že odpověď se nalézá na druhé straně, v Shadowlands. 

 

Cesta tam ale vede pouze jedinou cestou, přes Zovaalovu doménu, která je nedobrovolně obývaná těmi nejpodlejšími a nejzlejšími dušemi z celého kosmu – The Maw (Chřtán). Z této sféry se jediné duši nepodařilo utéci. Až doposud. Osud nás odtamtud rovnou zavede do města Oribos, které je centrem říše mrtvých. Odtud také proudí veškeré duše do sfér, které jim náleží na základě jejich způsobu smrtnelného života. My se postupně vydáme do hlavních čtyř sfér, jejichž jednotliví vládci představují tzv. Pantheon Smrti.

 

Kyrian – Bastion

Bastion je domovem okřídlených bytostí zvaných Kyriané, jejichž účel je přenášet duše nedávno zesnulých do říše mrtvých. Vyznačují se nepoddajným zápalem pro své svaté poslání a smysl pro řád. Duše smrtelníků, které se sem dostanou, jsou převážně ty, jež žily šlechetný a nesobecký život a braly své životní poslání jako klíč a způsob k nápravě světa. To vše ale změnil příchod duše Uthera Lightbringera, jehož smrtelná tragédie donutila porušit kodex jednoho z kyrianských Paragonů a dala tím vznik pochybnostem v řadách těchto okřídlených bytostí. Na nás bude, abychom přišli celé věci na kloub.

 

 

Lore zajímavost: Bastion sloužil Odynovi jako inspirace pro tvorbu valkýr.

 

Necrolord – Maldraxxus

Oproti Maldraxxus je sférou, kde najdou své místo ti, kteří ve svých životech vyznávali sílu. Ať už se jedná o fyzickou sílu, mentální, magickou či emocionální, prokazovat své schopnosti a dovednosti je základním stavebním kamenem této říše. Maldraxxu původně vládnul koncil složený z pěti sněmů. Vzhledem k povaze této sféry bylo otázky časou, kdy mezi nimi započala občanská válka o nadvládu nad celou říší. Existují však spekulace, že jistá vnější moc celý konflikt vyprovokovala, aby opotřebovací válkou nad Maldraxxem převzala časem kontrolu.

 

 

Lore zajímavost: Maldraxxus je domovem nekromantické magie a nákazy, kterou užívala Arthasova Pohroma.

 

Night Fae – Ardenweald

Smrtelníci, kteří za svého života měli výrazný vztah k přírodě nebo živlům, najdou své místo v lesnaté říši zvané Ardenweald. Celý les je však také posmrtným domovem Bohů divočiny (Wild Gods), kteří se zde připravují na znovuzrození do světa živých. K tomu jim pomáhají tzv. strážci háje (Grove Keepers), kteří jim k jejich "zimnímu spánku" dopřávají animu. 

 

S roztříštěním Helmy Nadvlády celé Shadowlands zachvátila nepřirozená neúroda a úbytek animy a Ardenweald tímto suchem utrpěl nejvíc. Jeho vládkyně, Zimní královna (Winter Queen), je proto nucena činit Sofiinu volbu na to, komu zbylé rezervy animy přidělí a koho naopak nechá napospas.

 

 

Lore zajímavost: Cenarius se po své smrti ve Warcraftu III během událostí datadisku Cataclysmu mohl do světa živých vrátit právě díky Zimní královně.

 

Venthyr – Revendreth

Druhou sférou, kterou nejvíce postihl úbytek animy, je Revendreth. Rasa upírských Venthyrů, která tuto sféru spravuje, má v říši mrtvých speciální účel. Do Revendrethu jsou posílány duše arogantních a zlých smrtelníků, v nichž ale stále bují naděje na vykoupení a napravení se a nejsou tedy automaticky poslány do Chřtánu. Ono vykoupení však probíhá sérií agónických a očistných rituálů, při jejichž průběhu Venthyrové z oněch duší extrahují přebytečnou animu, díky které byly do říše poslány.

 

Pokud ona duše vydrží nápor těchto rituálů a skutečně se ze svých hříchů vykoupí, jsou poté dvě možnosti. Buď je poslána do říše nové, nebo se může stát jedním z Venthyrů. V opačném případě, pokud se duše nezmění a semínko zla v ní i tak přetrvá, čeká ji věčnost strávená ve Chřtánu.

 

 

Lore zajímavost: Rasa Venthyrů je předmětem spekulací jakožto prapůvodní předek rasy Nathrezimů, které všichni známe jako Dreadlordy (Pány děsu). O spekulacích na toto téma se můžete dočíst např. zde.

 

Ke komu se připojíte vy?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Vallaska_Roue 26.11.2020 00:42

Je tu nějaký expert přes lore? Nějak se nemohu dovtípit toho, proč některé duše končí v Emerald Dream a některé v Ardenweald.

Lethal 26.11.2020 11:36

Hádam ma niekto vyvedie z omylu, ale myslím si - že je čas na ďalší retcon

Galifry 26.11.2020 12:33

Nezbývá než odkázat na pana Danusera a jeho relaci Lore bez hranic a popřát hodně štěstí ke smysluplné odpovědi.

Hanzias 27.11.2020 03:32

Ono to dřív bylo tak, že duše polobohů a všech, kteří maj velmi silné pouto k životu (Life) jako kosmické síle jsou více propojené s Emerald Dream a neodcházejí do Shadowlands jako běžní smrtelníci. Než ale přišlo představení Ardenwealdu, kterej je vlastně "Shadowlands verze" Emerald Dreamu. Jinými slovy - jedná se o dost pravděpodobnej retcon. Opět.

Cenarius je tohodle velmi dobrej příklad. Po jeho smrti ve Warcraftu III se na Azeroth vrátil během Cataclysmu a bylo řečeno, že celou dobu se zotavoval v Emerald Dream (sám to má ve hře v dialogu, tuším). Nakonec ale lore guru s představením Shadowlands jako datáče řekli, že to vlastně byl Ardenweald.

Vallaska_Roue 27.11.2020 10:34

@Hanzias Takže ED jako takový je možná součástí nebo nadstavba Ardenwealdu, něco jako mezistupeň Shadowlands a světa živých. Jo to by mohlo projít...

Galifry 27.11.2020 11:30

@Hanzias V první řadě si nemyslím, že "Ardenweald je Shadowlands verze Emerald Dream" je správná fráze. A s tím souvisí , že problém není v tom kam jdou duše těch, kteří jsou naladění na Přírodu. Problém je, že mají bordel v tom jak ty kosmický síly vůbec fungujou.

Ono by to nedávalo smysl ani z druhý strany, protože by bylo zvláštní jak Ardenweald vlastně existuje, když ty nejsilnější duše pro něj určené jdou jinam.
Takže záleží jak to vysvětlí. Má Ardenweald jako "nebe pro Přirodu" a tedy součást domény Smrti nějakou spojitost s Emerald Dream jakožto výtvorem Titánů? Nebo to vypustí úplně? Těch otázek je hodně. Na druhou stranu hledat logiku v lore za současných lore kapacit nemá moc smysl.

Vallaska_Roue 28.11.2020 13:25

@Galifry Jak říkal Minsc v BG2, ponechme to mudrcům

Hanzias 03.12.2020 00:59

@Galifry Mícháš jabka a hrušky, nepochopil jsi můj koment. To, co ty popisuješ, je důsledek toho, co píšu já.

Galifry 03.12.2020 05:20

@Hanzias Možná jsi nedostatečně vysvětlil svou pointu, protože to vyznívá více směry. Nicméně to, že ED a AW jsou úplně jiné věci je fakt. Pokud to Blizz nezmění.

misisko 25.11.2020 21:35

Treba sa pripravit na to,ze konecne dnes vecer mam cas a ono disconnectuje pri logine....pozrem twitter a tam: Some #WoW players may be experiencing latency or disconnections. We are investigating this now

Monoke 24.11.2020 21:38

Zatím jsem se díky práci k hraní nedostala, ale co jsem to o volnu zkoušela(během pre-patch "eventu", kdy jsem nezaznamenala jediný náznak eventu jsem k datadisku dost odměřená a nedůvěřivá. Každopádně už od začátku oznámení těch 4 světů jsem rozhodnutá pro Ardenweald. Moje Resto Šamanka tam snad zapadne :-D a snad neskončí u toho, že dá 60 a dál se neposune... Doufám, že to BfA trochu trumfne..

Spirit96 24.11.2020 23:09

Jo, ten event byl kouzelnej. Asi tak 7 questů, 2 videjka a to bylo vše. A člověk mohl maximálně dělat další daily a zabíjet elitky, jako skoro celý rok předtím. Jak originální. Snad nebude takhle odfláklej celej datadisk.

Vallaska_Roue 25.11.2020 01:35

@Spirit96 Tak on byl dost odfláknutej i obsah jednotlivých edic. Základní basic verze za 40 éček neobsahovala ani character boost na 50 level
Možná se v budoucnu dočkáme toho, že jednotlivé dungeony/raidy budou formou placeného DLC.

Vallaska_Roue 24.11.2020 14:41

Určitě k Bastionu, nicméně zatím jsem si připadal jak Alenka v říši divů. Takovej mix starcraftu a heaven z Diabla 3. No a cesta na Bastion skrz portál byla jak vystřižená ze Star Gate.
Osobně se mi nelíbí, kam se hra posouvá. Velmi mě mrzelo, že se Queen Azshara a N´Zoth ukázali jen v jednom patchi. Osobně bych raději nový datadisk viděl odehrávající se někde v hlubinách oceánu nebo v Black Empire.
Ale co se dá dělat, stejnak to člověk bude pařit a další datadisk taky

Martins911 24.11.2020 14:51

Taky jsem se divil jak málo využili potenciál black empire

Romik 24.11.2020 00:00

Neni to ani tak o moznosti, jako spis o nutnosti vyberu dle classy. Z pohledu q linek me nejvic dostala, ba dokonce i dojala q linka v Ardenwealdu ...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet