Shadowlands – Hraní na gamepadu

  gamepad    xbox    ovladač   

V jednom z buildů právě probíhající Shadowlands alfy přibyla podpora herních ovladačů. Dlouho se nikomu nepodařilo zjistit, jak ji zapnout. Třetího května se konečně na Twitteru objevil kouzelný příkaz /console GamePadId 1, kterým si ovladač nejen zapnete, ale zároveň se vám aktivují keybinds.

 

S objevem přišel Martin Benjamins ze serveru WoW.tools a na videu je vidět, jak používá gamepad Logitech F710. Když jsme na toto s kolegou Eydisem přišli, rozhodli jsme se pár minut věnovat testování. Doma používám Dualshock V2. Zkoušel jsem různé modifikace původního příkazu, ale bohužel se mi žádným způsobem nepovedlo jej zprovoznit.

 

O něco později jsme přišli na to, kde je zakopaný pes. Z videa je zřejmé, že Martin využívá emulátor, který převádí příkazy z Logitech F710 na Xbox 360. Jelikož se mi nechtělo instalovat tento software do počítáče, vyhrabal jsem z mé "ajťácké" skříně obstarožní gamepad pro Xbox 360. Voilá, ovladač ve hře funguje. Tedy minimálně mně, Eydisovi novější verze Xboxového ovladače z neznámých důvodu plně nefunguje.

 

Po chvíli laborování s bindy jsem schopný chodit, točit kamerou, zabíjet a lootovat. Bohužel hraní na ovladači, vzhledem k zatím velmi omezené podpoře, není příliš pohodlné. Chybí mi např. UI, ve kterém by bylo možné nastavit si bindy, nebo jak lootnout právě zabitou mrtvolu. V současné chvíli se to musí dělat tak, že rychle po zabití potvory "targetnete" poslední cíl a pak použijete tlačítko interakce. Pokud se vám "target" nepovede do jedné sekundy od zabití, musíte sáhnout po myši, což na komfortu nepřidá. Pokud vás zajímá, jak takové páčkování ve WoW vypadá, natočil jsem krátké video.

 

 

Kolega Eydis se rozhodl jít cestou emulátoru. Jeho video vám buď přineseme v samostatném článku, nebo aktualizujeme tento.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Hittchie 07.05.2020 09:05

Já se modlím aby zpřístupnili wowko na psko/ipad, počítač odchází a jen kvůli wow si kupovat nový nechci :/

Dikz 05.05.2020 15:52

Jojo už to vidím v raidu počkej kamo vybil se mi ovladač jenom musím najít baterky 😅😆😆🤣🤣ale no co uvidíme jaký to bude 😅

onderfaus 06.05.2020 11:31

Wowko hraju už dlouho na ovladači. Před tím sem na F710 měl namapované klavesy na určité znaky z klávesnice a hrál. hrálo se dobře. Jak sem přešel na BFA tak jsem našel bezva addon Consoleport a hraní s ním je uplně pecka. Protože mě zklamala F710 vypadávajícím signálem a druhý co sem měl tak zase blbnulo jedno tlačítko, tak jsem kupil pro XBOX ovladač a hraje se zase dobře. Co se nedá ale tak je heal to musí člověk sáhnout po klávesnicic a myši.
No a baterky se sem tam vybijou během raidu. Škoda le že vždy při boji

Gareth 06.05.2020 13:10

@onderfaus: si můžeš koupit tu dobíjecí baterii a hrát s kabelem, se divím, že ji k tomu nedávají automaticky

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet