Shrnutí změn v Cataclysm

Shrnutí změn v Cataclysm

/pic/gameinfo/historie/34

Politika

Co se politiky v Cataclysm týče, potyčky mezi Aliancí a Hordou opravdu vyústily v mnohem větší konflikty než dříve. A každá rasa jak u Aliance, tak u Hordy, dostála nějaké té změny.

Aliance

Lidé Mladý princ Anduin Wrynn pomalu dospívá a začíná se ukazovat, že možná bude důležitou součástí boje Světla s Temnotou. Trpaslíci Trpaslíci z Ironforge přišli na začátku datadisku o krále Magniho, který se pokusil vykonat v Old Ironforge rituál země, aby utišil znepokojené elementy. Rituál se však nezdařil a král Magni se proměnil v čirý diamant. Do Ironforge vtrhli Dark Ironští trpaslíci včele s Moirou, Magniho dcerou, a nárokovali si právo na trůn. Tuto hrozbu však potlačili lidé, kteří byli o útoku informováni Anduinem Wrynnem, který byl tou dobou ve městě trpaslíků, aby se od nich učil. Varian Wrynn již byl připraven Moiru probodnout, ale v tom mu zabránil Anduin, který navrhl, aby ustanovili radu Tří kladiv, ve které by vládly tři klany trpaslíků: Bronzebeard, Wildhammer a Dark Iron. Od té doby krále Magniho nahradil koncil, o kterém si můžete přečíst v přeložené povídce Council of Three Hammers, a spatřit jej můžete v High Seat v Ironforge. Noční elfové Malfurion Stormrage se vrátil ze Smaragdového snu a zjednal mezi elfy pořádek poté, co uvrhl za mříže poblázněného arcidruida Fandrala Staghelma. Bohužel zjišťuje, že jedno nebezpečí střídá druhé a tak Nightmare ve Smaragdovém snu střídají ohniví elementálové z Firelands, kteří napadli Mount Hyjal. Malfurion nyní vede druidy na Molten Front proti této hrozbě z Firelands, kde mu pomáhají hrdinové Aliance i Hordy. Gnómové Gnómové si konečně řekli, že je třeba získat Gnomeregan zpět. A tak v Cataclysm vzali troggy a mechanické stvůrky útokem, aby jim připomněli, že podzemní město patří Gnómům. Podrobněji o Operaci Gnomeregan zde. Draeneiové Beze změny. Worgeni Část worgenů byla postižena nákazou, avšak stále disponují zdravým rozumem a zbývající lidskou polovinou. S příchodem Cataclysm se přidali k Alianci.

Horda

Orkové Ještě než se Thrall vydal do Nagrandu vyhledat šamanistický výcvik u Grandmother Geyah, aby vyhledal odpovědi na otázky, ustanovil Garroshe Hellscreama novým vůdcem Hordy. Od té doby se mnohé změnilo. Trollové v čele v Vol´Jinem odešli z Orgimmaru a celá Horda tak nějak zjišťuje, že bojechtivý Garrosh nebude žádný med. Trollové Poté co Trollové odešli z Orgimmaru, kmen Darkspear doplnil kmen Shatterspear z Darkshore, díky kterému mohou být trollové druidy. Mimo to se jim podařilo zabít zrádného Zalazaneho a vrátit se na Echo Isles, které kvůli němu ztratili. Nemrtví Nemrtví nemají žádnou možnost, jak se rozmnožovat a proto Lady Sylvanas usilovně hledá východisko. Začala zabíjet živé a měnit je na nemrtvé. Lidi, elfy, všechny kromě worgenů, u kterých je tato změna nemožná. Sylvaniny způsoby se po nějaké době donesly i ke Garroshovi, který se rozhodl, že vůdkyni Forsaken poctí návštěvou. Jakmile se jí zeptal na to, jaký rozdíl je mezi ní a Králem Lichů, Sylvanas odpověděla: „Já dělám pro Hordu.“ Sylvanas se začíná pomalu stávat tím, co tak dlouho pronásledovala. Taureni Taureni kvůli Garroshi, a především Magathě Grimtotem, přišli o svého starého náčelníka, Cairna Bloodhoofa. Tato ztráta byla sice strašlivá, avšak v jeho pozici ho nahradil jeho syn Baine. Krvaví elfové Beze změny. Goblini Rasu převážně zaměřenou na obchod a trhaviny jsme mohli potkat ve Warcraftu již dříve. Před příchodem Cataclysmu byli neutrální, ale po ztrátě domovského Kezanu se jejich část přidala k Hordě.

Lokace

/pic/gameinfo/historie/40

Kalimdor

Ashenvale Forest Mimo Hordu na Ashenvale Forest útočí i ohniví elementálové z Firelands. To se také podepisuje na vzhledu celé krajiny i na působnosti Aliance v tomto prastarém lese. Azshara Azsharu nyní obývají Goblini, kteří ji pomalu ale jistě mění z podzimního lesa na průmyslovou zónu. Darkshore Darkshore je zaplavené a téměř roztříštěné. Hlavní cesta je trhaná proudy řeky, která se vylévá do moře. Auberdine skončilo po Deathwingově příletu v troskách, což donutilo Noční elfy přestěhovat se výše a založit základnu Lor´Danel. O kousek dále Horda založila tábor, kde spolupracuje s kmenem Shatterspear. Mimo těchto věcí se Darkshore začíná pomalu zelenat, ovšem na některých místech se rozrostla aktivita klanu Twillight´s Hammer. Desolace Tato mrtvá poušť se téměř nezměnila až na zelené místo, které probrala k životu královna Alexstrasza, když zrovna rozjímala nad nepřívětivými událostmi. Durotar Zmítaný znepokojenými elementy a na několika částech zaplavený. Feralas Vesnice Night elfů na ostrově nedaleko pobřeží je pod vodou. Elfové tedy základnu přesunuli na břeh. Ve Feralasu se navíc rozvíjí aktivita Hordy. Mulgore V Cataclysm se zvětšila hrozba od Grimtotem klanu a Quilboarů. Barrens Rozděleny Deathwingem na Northern Barrens a Southern Barrens. Silithus Otevřen Ahn´Qiraj jako samostatná lokace. Stonetalon Mountains Alianční základna Stonetalon Peak je zničena náletem Hordských vojsk. Aliance se tedy přesouvá do menších základen a Horda se rozrůstá. Tanaris Desert Tanaris je z východu zaplavena, což dělá z Gadgetzanu přístav. Teldrassil Přílivovou vlnou zničena Rut´theran Village, která se přesouvá o kus dál a je nově postavena. Thousand Needles Kompletně zaplavené. Goblini a gnómové se však své závodní dráhy na bývalých Shimmering Flats nevzdali ani v nejmenším. Un'Goro Crater Blízko Plume Ridge je vytvořena neutrální základna. Winterspring Zborcen most přes propast na jihu. Lze však projít na Mount Hyjal.

Eastern Kingdoms

Alterac Mountains Hordou zničena nedaleká farma. Arathi highlands Stromgarde zničeno Hordou a Hammerfall se rozrůstá. Badlands Deathwing zanechal uprostřed Badlands velkou ožehnutou stopu. Dun Morogh Gnómové přebírají vládu nad Gnomereganem zpět. Celé údolí okolo města je obýváno Gnómy. Eastern Plaguelands Eastern Plaguelands je pod kontrolou Argent Crusade, kteří vlastní pět strážních věží, okolo nichž se země začíná zelenat stejně jako kolem Light´s Hope Chapel, která se rozrostla o nové opevnění a také o v lore zmiňovanou kobku, kde je pochováno na tisíce padlých hrdinů. Elwynn Forest Northshire Abbey je napadena Blackrock orky. Stormwind se díky útoku Deathwinga též změnil: The Park je téměř zborcený, přibývá ostrůvek s portály do Uldumu, Twilight Highlands, Deepholmu, Vashj´iru a na Mount Hyjal. Trade a Dwarven District se též mění o nějaké budovy. Hillsbrad Foothills Přístavní městečko Southshore je zničeno Hordou a mění se tak díky Forsaken na obrovský hřbitov. Loch Modan Obří přehrada je protržena a velké jezero v této lokaci se rapidně zmenší. Redridge Mountains Větší koncentrace Blackrock orků. Searing Gorge Dark Iron klan se spojuje s Twilight´s Hammer. Silverpine Forest Konflikt mezi Gilneany a Forsaken u Greymane Wall. Přestavba Pyrewood Village blízko Shadowfang Keep a zvětšení Sepulcheru. Stranglethorn Vale Booty Bay lehce poničen přílivovou vlnou. Stranglethorn Vale se dělí, stejně jako Barrens, na Northern Stranglethorn a Cape of Stranglethorn. The Blasted Lands Hrozba démonů z Tained Scaru je pryč. Na jihu si však Gilneané vytvořili přístavní základnu Surwich. Tirisfal Glades Malá část Tirisfal Glades je zničena a změněna příletem Deathwinga. Forsaken získali Bulwark, který donedávna obývali Argent Crusade. Western Plaguelands Andorhal se stává bojištěm Aliance a Hordy. Argent Crusade s pomocí druidů obnovují květenu Plaguelands. Westfall Westfall je zmítán nepokojnými vzdušnými elementy, ale i větším počtem lidí bez střechy nad hlavou, kteří nyní, vysloveně, kempují před Moonbrookem. Wetlands Zatopen Menethil Harbor.

Nové Cataclysm lokace

/pic/gameinfo/historie/35
Deepholme Mount Hyjal Twillight Highlands Uldum Vashj´ir Gilneas Kezan Tol Barad viz. zde

Naposledy upravil/a Mordecay 14.05.2015 v 23:42:45.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Bellatrix
Zuzana K.

Bellatrix je autorem 1149 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Esperanta 19.02.2012 21:50

opraveno

Gustafa 19.02.2012 21:43

Tanaris Desert Tanaris je z východu zaplavena, což dělá z Ratchetu přístav. Un'Goro Crater Horda má blízko u Plume Ridge základnu.The Blasted Lands Přidán Tained Scar obývaný elite démony.
1. Určitě tam měl být Gadgetzan místo Ratchetu.2.V ungoro jsou oba kempy neutrální3.Tained scar tam byl vždy, ale ted už není obývaný elite démonama.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet