SW: Old Republic nemá šanci

/pic/uploaded/swvswow

Každých pár let (nebo snad měsíců) se objeví hra, o které se mluví, jako o konkurentovi World of Warcraft. Jenže takové hry vždy pomalu upadnou v zapomnění a pak většina z nich musí zrušit poplatky z hraní, které nalákají o trochu více hráčů do hry.
No kde je teď Aion, Age of Conan, Lord of the Rings Online, Star Trek Online? Všichni asi víme kde. Plácají se u dna, ze kterého se trochu někteří odrazili díky zrušení výše zmíněných měsíčních poplatků.

Poslední léta se mluví taky o jiné potencionální hře, která by mohla konkurovat WoWku. Ano, teoreticky je to možné, jelikož její Universum je možná i propracovanější, má delší tradici a i více fanoušků. Tou hrou je Star Wars: Old Republic a Greg Street, hlavní designer WoWka o ní vyprávěl redakci Eurogameru. První začal zvolna.

Jako hráči se těšíme, protože MMO hry milujeme a tahle vypadá, že bude moc dobrá. Těšíme se, až si ji budeme moct zahrát.

Poté trošičku přitvrdil.

Tolik se ale té konkurence nebojíme. Naše hra existuje už šest let, dodali jsme do ní spoustu nových věcí a pro někoho, kdo přijde teď, bude hodně těžké, aby to překonal.

Greg se také ani nedomnívá, že by lidé masivně utíkali k SW: Old Republic kvůli tomu, že je novější, bude mít lepší grafiku apod.

Nejdůležitější je, co ta která hra všechno umí. Musí mít dobré levelování, skvělé PvP souboje, raidy, možná i nějaké hodnocené bojiště… Když děláte novou hru, najednou máte tak obrovský seznam věcí, co ta hra musí mít, že ani my jsme to s World of Warcraft nedokázali mít ve hře od začátku. Postupně jsme ty další a další možnosti přidávali.

Dále řekl, že každá MMO hra, která vyjde, bude porovnávána s World of Warcraft a WoWko je opravdu gigantická hra. Což je vše pravda.

A jaký je váš názor na Star Wars: Old Republic? Myslíte si, že z něj bude velká konkurence WoWka nebo se stejně jako Ghostcrawler neobáváte?
Podle mě to asi velká konkurence nebude a je to škoda. Hra má velký potenciál a kdyby vyšla před pěti nebo čtyřmi lety, mohla by to být velká konkurence. Však vývoj té hry už stál tolik, že jen těžko zaplatí náklady.



Naposledy upravil/a Wrent 11.12.2010 v 16:28:00.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Kraros 10.12.2010 21:40

No podle mě ani SWTOR moc jako WoWko nebude. Jelikož vývoj týhle hry nějakou dobu sleduju tak oni jedou hlavně na příběh, původně chtěli udělat hru, ve který HODNĚ závisí na rozhodnutí hráče ale jelikož se jakýkoliv rozhodnutí dá změnit díky save/load tak z toho udělaly MMO a tam už to téměř nejde max založení novou postavou.

Snake Plisken 10.12.2010 21:25

Gustafa
Možná mluvili jinak, ale já si myslím že tahle hra jestli bud udělaná dobře tak bude mít dost hráču na to by se uživila sama
Neříkám, že to nebude dobrá hra. Jenže být dobrý dnes nestačí. A jestli se uživí sama? Zkusím najít odkaz na článek, kde byly i kalkulace, jak dlouho by muselo určité množství lidí platit částku podobnou tomu, co se platí za WoWm aby byli v plusu.

Gustafa 10.12.2010 21:20

Možná mluvili jinak, ale já si myslím že tahle hra jestli bud udělaná dobře tak bude mít dost hráču na to by se uživila sama

Andros 10.12.2010 21:19

Ten kdo má rád RP a hry od Bioware, tak si myslím, že si tu hru určitě zahraje. ALe nevím jakou bude mít trvanlivost. Na dragon age ani Kotorech jsem moc dlouho nezůstal. To o Diablu a Warcraftech 3 se říct nedá. Blizzardský hry se hrají dodnes a něco na tom asi bude. Bioware má zas skvělý rpg s vypracovanými rozhovory. V MMO to vypadá hrozně zajímavě, ještě spojený se světem star wars si myslím, že to bude mít úspěšnost.. O tý delší trvanlivosti pochybuju. (nerad)

blade-22 10.12.2010 21:09

jedinemu mmo se dari aspon castecne konkurovat wowku a to warhameru online SWTOR bude jenom takovy doplnek stravy znudeneho wowkare

Snake Plisken 10.12.2010 21:02

Gustafa
snaku promin, ale viděl si někde v oficiálních vyjádření vývojářu SWTOR že by měli byt konkurenti wowka, pravě naopak sami řekli že nechcou konkurovat wowku ale dát hráčům alternativu a chcou se zaměřit na jiné hráče, a proto čekají že budou mít míň hráčů, ale chcou snížit náklady na provoz a udržet se tak v černých číslech
Nečetl. Ale to, že nechtějí dělat WoWku konkurenci...zprvu mluvili jinak ne? A teď najednou obrací, jelikož jim je jasné, že neuspějí. Navíc jsem někde před pár měsíci četl, že jsou docela ztrátoví a vývoj je stál hodně peněz.

Gustafa 10.12.2010 20:57

snaku promin, ale viděl si někde v oficiálních vyjádření vývojářu SWTOR že by měli byt konkurenti wowka, pravě naopak sami řekli že nechcou konkurovat wowku ale dát hráčům alternativu a chcou se zaměřit na jiné hráče, a proto čekají že budou mít míň hráčů, ale chcou snížit náklady na provoz a udržet se tak v černých číslech

Ozymandias 10.12.2010 20:39

Wowko trumfne jen despotická přítelkyně

Skynet 10.12.2010 20:25

Nic neprekonalo WoW a tak to aj ostane.Premna existuje len WoW,Fable a seria CoD,ina hra ma nazaujima

Nesingwary 10.12.2010 20:23

Já si tu hru teda určitě hned nekoupím, ale počkám si na free a podle toho jaké to bude eventuélně koupím.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet