The Klaxxi

http://media.wowfan.cz/uploaded/klaxxi

Historie

Jakmile vystoupila Pandarie z mlhy, vynořily se na povrch i věci, které měly kdysi místo jen v pandarenských legendách. Mantidi, jedni z bratranců obyvatel Ahn´Qiraj a Ahn´Kahet, byli jedni z nich. Za velkou zeď oddělující Dread Wastes od zbytku Pandarie se tyto informace k obyčejným lidem donesly jen z šuškandy, o které nevěděli, zda může být pravdivá. Zato dobrodruhové, jimiž jste i vy, si řekli, že by se mohli zeptat Shado-Pan obránců přímo na velké zdi, co je na tom pravdy. Když jste shlédli dolů, zjistili jste, že to šuškanda není. Vydat se na to území nebylo podivné jako spíše nebezpečné. Od strážců se člověk mohl dovědět, že tento dotěrný hmyz umí i pěkně kousat a není bezpečné se dostat do jeho blízkosti. Jenomže jak mohli pandareni, kteří do té doby sotva věděli o existenci mantidů, vědět, že i mezi těmito bytostmi existuje jistá dualita? Celé Dread Wastes je prolezlé nákazou a zlou energií Sha. Je to temné místo, kam nikdo nechodí moc rád, a prostí lidé jsou rádi, že o něm nevědí. A právě entity Sha nakazily téměř celou populaci mantidů až na pár výjimek. Od Klaxxi, inteligentních a přátelských mantidů, se dozvídáte, že nynější mantidi se líhnou pouze se dvěma instinkty: nakrmit se a zabíjet; co se týče nějakého hlubšího myšlení, to nemají. A právě to Klaxxi nesnášejí přímo dobře. Nesnášejí dobře ani to, že jsou odříznuti od zásob jantaru, který je udržuje při životě a jakési vnitřní síle. A to, že jejich královna zešílela, je vedlo k přísaze, že se o její sesazení postarají za každou cenu. Pokud se jedná o jejich povahu, Klaxxi jsou ochránci historie a kultury mantidů. Jen díky tomu, že jsou nedotčení šílenstvím a nákazou Sha, jsou jedinými přátelskými mantidy, které v Dread Wastes a celé Pandarii, potkáte. I když jsou velice moudří a mocní, není jich tolik, aby mohli přesilu, která proti nim stojí, odvrátit sami. Z počátku odmítají pomoc zvenčí a stojí si za svým, že své problémy své vlastní rasy si vyřeší po svém, ale nakonec povolí a po pár maličkostech, které pro ně uděláte, vám začnou věřit a svěří vám do rukou veledůležitý úkol. Klaxxi není početná frakce… ale má mocnou zbraň. Tou zbraní jsou „paragons“, mistři z dávných dob (ať už vrahové, alchymisté nebo válečníci), kteří se z posledních sil uzavřeli do jantaru a roztroušeni po celých Dread Wastes čekají, až pro ně přijdou ti, kteří je nejvíce potřebují.

Členové

Celá frakce je složena pouze a jen z mantidů, rasy velmi podobné silicidům a nerubianům. Zatímco po rozdělení světa jsme si mysleli, že prapůvodní hmyzí rasa „aqir“ se rozdělila pouze na dvě části: na silithidy, kteří se usídlili v Silithusu a Ahn´Qiraj a byli ovládání C´thunem, a na nerubiany obývající Azjol´Nerub a Ahn´kahet, ovládané Pohromou, v Pandarii jsme se dozvěděli, že existuje ještě třetí část aqirů, kteří se vydali právě na jih Azerothu, do Dread Wastes. Jak se zdá, ze všech těchto tří jsou právě Klaxxi ti nejmilejší.

Významní členové

  • Klaxxi'va Kor - vůdce frakce
  • Klaxxi´va Sra
  • Klaxxi´va Tik – první Klaxxi, kterého potkáte a který vás přesvědčí, že existují i hodní mantidi (mrtev)
  • Kil´ruk the Wind-Reaver
  • Klaxxi'va Kor – první paragon, kterého v Dread Wastes potkáte
  • Iyyokuk the Lucid – jeden z největších vzorů paragonů, který se ukryl do jantaru před 877 lety. Místo toho, aby však upadl do spánku, zůstal plně při vědomí, což nebylo zrovna nejlepší. Díky tomu totiž nemohl potlačit touhu dýchat, i když to jantarová skořápka umožňovala. Po 78 letech vzdal pokusů o únik a dalších 799 let strávil trénováním mozku vytvářením a řešením různých hlavolamů. Iyyokuk zjistil, že je možná něco špatně s jeho způsobem sebezachování nebo to mělo co dočinění s jeho jinak bystrým intelektem. V každém případě, to, že se nezbláznil, je opravdu svědectví o tom, jak inteligentní tento mantid doopravdy je, i když přiznal, že nemůže s jistotou říci, že jeho rozum přeci jen nějaké újmy nedošel.
  • Korven the Prime – první Klaxxi, který se stal paragonem a jako první vynalezl způsob konzervačního procesu mantidů za pomocí kypari jantaru, aby tak mantidi mohli tímto způsobem přežít i po mnoho generací. Jako tvůrce procesu konzervace v jantaru, věděl, že mantid se musí z jantaru osvobodit dříve, než je síla jantaru vyčerpána a mantid by mohl snadno zemřít. Byl také znám svou statečností na bojišti a pro jeho neobvyklou schopnost uniknout dámě s kosou. Proto mu byl udělen titul „Prime“.
  • Ka´roz the Locust – paragon z dob prvního vládce mogu, Lei Shena, který dal vystavět Serpent´s Spine wall, která by oddělila jeho impérium od mantidů, kteří se mu nechtěli podrobit. Díky této skutečnosti je mu odhadováno neuvěřitelné stáří 12 000 let.
  • Xaril the Poisoned Mind - paragon zabývající se jedy
  • Malik the Unscathed - paragon (mrtev)
  • Rik´kal the Dissector - paragon
  • Skeer the Bloodseeker - paragon
  • Kaz´tik the Manipulator - paragon
  • Hisek the Swarmkeeper - paragon

Questy

Celé Dread Wastes se prakticky točí okolo Klaxxi. Celá quest linie začíná tím, že se dozvídáte „jedna bába povídala, že za tou zdí jsou nějací brouci“. A protože se zrovna nudíte, jdete se z legrace zeptat na ten podivný hmyz, který, jak od Shado-Pan obránců zjistíte, je skutečný. Jak už bylo zmíněno výše, je skutečná anabáze oběhnout celé Dread Wastes a poctivě vyquestit všechno, co jde. Pak se vám však otevřou daily questy a vy můžete v klidu brečet dál. Udělat totiž poctivě questy u Anglers, v Halfhillu, u Golden Lotusu, Cloud Serpentů a do toho ještě Klaxxi, máte o zábavu postaráno na půlku dne. Anebo se na daily vykašlete a máte pokoj. Ovšem pokud vytrváte, snad každá frakce v Pandarii má opravdu krásné odměny a tak trocha sebezapření denně neuškodí.

Lake of Stars and Chittering Coast

Terrace of Gurthan and Thundering Run

Clutches of Shek'zeer

Zan'vess and Briny Muck

Reputace

Oproti Cataclysm se dělání reputací opravdu změnilo. V obtížnosti a časové náročnosti je to doopravdy znát. Nestačí totiž jen navléknout tabard a chodit dungeony. Jenomže i když už to na revered chcete skoro vzdát (i když máte ku pomoci Grand Commendation of the Klaxxi), podívejte se, kolik krásných odměn na revered a exalted, oproti Cataclysm, dostanete. Už nemáte na výběr jen nějaké enchanty nebo rare itemy, které už po chvíli nebudete potřebovat. Máte na výběr itemy za justice a valor pointy a na exalted na vás téměř u každé frakce čeká unikátní mount. Čeká vás krev, pot a slzy a to nejen u Klaxxi. I když jsou k vám z počátku tito mantidi nedůvěřiví, oběhnutím Dread Wastes si zajistíte na sto procent honored, což u Cloud Serpentů neplatí a u Golden Lotusu už tutově ne. Říkám vám tedy: vytrvejte. Čeká na vás plno krásných equip itemů, blacksmithing plánů a také unikátní mount.

Neutral

Honored

Revered

Exalted

Diskuze

cerberos 14.01.2013 05:56

No a vidíte,zase Staří bohové (Old Gods),no není nad to si zahrát wow-ko až na nám budou třást ruce, zbělěj či odpadnou nám vlasy a současně budem nadávat jak blbě vidíme na monitor...doufám že se toho dočkáme,jenže až jim bude konec old godům co potom..docela by mě zajímalo už ted co bude za příští datadisk (určitě Nightmare),ale pravda je Klaxxi jsou opravdu Klasa,mám s nima exalted a stejně si tam zajdu dělat daily questy,kolikrát jsem tam našel epic itemy při normálním lootu,prostě Dread wastes,má něco do sebe

Mordecay 13.01.2013 23:31

Your gods are not your gods, outsider! Myslím, že Mantidov ešte uvidíme, súdiac podľa záverečného monológu Kil'ruka.Páči sa mi, ako ich Blizz zakomponoval do deja.Duzurix, Mantidi Y'Shaarja uctievali. Tak ako píšeš, zrejme ich stretneme keď sa dočkáme situácie, keď opäť budeme bojovať proti Starým Bohom. Ako tvrdí, Kil'ruk, zrejme sa Mantidi postavia za nich a my, ako bojovníci dobra budeme bojovať proti starým známym mantidom od Klaxxi.-aspoň moja predstava.

Duzurix 13.01.2013 23:10

Muzu se zeptat jak to s nima presne je...on po exalted nas prave ten typek provede po jeskyni a vypravi o tom jak jim vladl stary buh ted nwm jak se jmenuje nejak na I je to ten ktereho titani zabili a z jeho sedmi hlav vznikly sha..a on rika ze pokud nekdy znovu povstane tak se k nemu okamzite pridaji-takze to nebude zas tak pratelska frakce ne? kdyz old gods jsou vseobecne enemy vseho ne? Nebo jsem to nejak vubec nepochopil..vite nekdo presne jak to tam s nima bylo? on je stvoril nebo vedl?

Bakda 13.01.2013 17:39

Shado-pan a pak Augustial celestical nebo jak se to píše

Acenm 13.01.2013 15:22

Golden Lotus prosím

mirdax 13.01.2013 15:21

shado pany nebo august cellestial

DaveL 13.01.2013 14:47

Za sebe nadhodim: Kterou repku by jste chtěli vidět jako další?

mirdax 13.01.2013 14:44

Esperanta
Ano, Cata repky jsou hotové a WotLK repky už nikoho nezajímají i když je o volném čase budu doplňovat také pokusím se co nejdříve přidat další frakci
uz se tesim

Esperanta 13.01.2013 14:07

Ano, Cata repky jsou hotové a WotLK repky už nikoho nezajímají i když je o volném čase budu doplňovat také pokusím se co nejdříve přidat další frakci

Muradin 13.01.2013 13:01

Krasa konečně repka z MoP a to už došly všechny Cata repky?? jinak super napsané třeba to s Šuškandou moc pěkné

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet