Únorová vlna zablokovaných účtů

  Bot    Automatizace    Ban   

Blizzard neustále bojuje proti hráčům, kteří porušují smluvní podmínky, které při spuštění hry akceptují. Tentokrát se opět zaměřili na hráče, kteří využívají programy třetích stran k tomu, aby automatizovali některé úkony ve hře – takzvané bot programy.

 

Během včerejšího dne potvrdil Ornyx na americkém World of Warcraft fóru, že bylo dočasně zablokováno několik tisíc účtů z důvodu porušení podmínek využívání. Většina postižených účtů byla zablokována na šest měsíců. Ornyx zdůraznil, že Blizzard chce vytvořit zdravé konkurenční prostředí pro všechny hráče, kteří například sbírají ve světě suroviny.

Ukázka programu pro automatizaci hraní

 

Blizzardu se také před časem podařilo vyhrát několik let táhnoucí se soudní proces s výrobcem bot programů, Bosslandem. Soudní proces probíhal v Německu a soud výhru Blizzardu zdůvodnil faktem, že podobné programy třetích stran poškozují konkurenční prostředí všech hráčů, dokonce i ve virtuálním prostředí. Bossland se nechal slyšet, že své podnikání přesune do jiného státu, zruší doživotní licence a bude poskytovat předplatné maximálně do dvou let, aby dokázal zaplatit všechny soudní výlohy.

 

Jak jste na tom vy? Používáte programy třetích stran, které za vás ve hře něco dělají, nebo hrajete poctivě a v rámci pravidel?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

bretys 02.02.2017 19:12

Každej tu brečí jak by je zabanoval perma Ale chápete že kdyby je blizz zabanoval perma nemají z toho prachy ? To je jak Valve , proto nedají nějakej IP ban.. Lidi si to koupí znova a znova , protože z toho mají prachy.. Upřímně myslím že jim je gold selling relativně u prdelky , jim jde o to že dají botterům ban --> Botteři koupí nové accounty --> Blizz udělá další $$$ navíc...

barrny 02.02.2017 16:04

Doživotní ban nic jiného si ti honici a vydelavaci goldu nezaslouží

Esperanta 02.02.2017 15:20

Haha, Vosa. Před léty jsem ji provozovala taky, protože ji můj bývalý přítel měl. Zabanovali mu asi tři pčty ale nenechal toho. Kdy jsem to viděla, okamžitě jsem přestala. Měla jsem sakra štěstí. Ale už je to hrozně let dozadu. Dneska už bych na to nešáhla. Když tu hru nechceš hrát a potřebuješ k tomu nějaký program, tak ji radši nehraj vůbec. Toť můj názor. Za ten účet, který už mám několik let, mi to vážně nestojí.

03.02.2017 01:04

kamos takhle sledoval jendoho bota http://eu.battle.net/wow/en/character/darkspear/Aníkeilynrcz/feed
tdy je jeho char doporucju kouknout na pocet killu:-) a takhle tam ma treba na 4 realmech po 50altech

Esperanta 03.02.2017 07:55

Beeda2004 Já mám v PvP to samé, protože jsem kdysi takhle farmila. Ale problém je, že se pak těmi úspěchy ani nemůžeš chlubit. "A jak jsi to dokázal?" "Nooo, víš, já to vybotil."

03.02.2017 15:33

@Esperanta ale aspon ze blizzard zareagoval a zabanoval ho tyhle lidi akorat "kurveji" celou ekonomiku servru vcetne cen wow tokenu

Hromovapest 02.02.2017 13:39

Banovat na věky.
Když se podíváte na chat na DT-BB je to tragédie.Jen samé nabídky na prodej goldů.Průtahy boosty expeni.Vše za eura nebo koruny.Maximálně za paletu v goldech.Už to s hrou ani nemá co společného.Ani ta atmosféra co hra měla se poslední dobou vytratila.

Alaman 02.02.2017 13:52

Chat nečtu a atmosféra mi připadá fajn.

kritik 02.02.2017 15:18

Jojo máš naprostou pravdu a neni to jen DT/BB, mam jednoho alta na servru Tarren Mill, kde je hodne top pve guild a ta kadence spamu/gold selleru je tam takova ze nemate sanci ani docist vetu, vsichni jiste farmi poctive a pokud chcete farmi nejaky HK, postavte se pred Halls of Stone, Gundrak nebo Grim Batol, tam tech poctivcu potkate nejvic, delali se na ne i raidy, kdyz to blizzard ignoroval, hraci brali aspon castecne spravedlnost do svych rukou, pri hre " do dungu se nedostanes" ale to vas po chvili prestane bavit a tito poctivci jedou 24/7 dokud tak jednou za pul roku neprijde nejaka vlna banu, pak si zalozi jinej acc s jinym programem a jedou zas nanovo, mel by tady byt od blizzardu mnohem trvdsi pristup a hlavne rychlejsi aby se to vubec nevyplatilo zakladat si na to novy acc ale realita je bohuzel jina ..

03.02.2017 01:00

@kritik ja na tohle pouzivam bad boy spam blocker addon ty zpravy se vubec nezobrazi jen malinkata ikona vpravo dole na report

MPosp 02.02.2017 13:34

No ona je to hlavně otázka motivace. Já příkladně (a věřím, že i většina dalších) hraju pro zábavu, abych si odpočinul a odreagoval se od reálu. Pak tu máme množinu hráčů, kteří si klikáním myší a drcením klávesnice honí ego a v tom je myslím nějaký robot těžko zastoupí. Problémem je ta poslední skupina omladiny, která si myslí, že je schopna se takto uživit či dokonce zbohatnout a ta je morem všech on-line her, protože právě tihle potřebují ony roboty - roboty, kteří otravují herní prostředí, deformují statistiky a ničí ceny na aukcích. Je dobře, že Blizzard na tuto problematiku nerezignoval jako třeba Wargaming ... ;o)

Zakys 02.02.2017 10:35

Já bych je permanentně zabanoval a hotovo! To samé bych udělal u lidí, kteří si kupují goldy.

EmperorNight 02.02.2017 11:15

záleží na tom, jak goldy kupují, že :-) Přes Token je to v pořádku :-)
Ale jinak s tebou souhlasím.

Endeman 02.02.2017 15:55

Pro tyhle lidi ban nic není, založí si nové učty a jednou na novo, to chce ban na IP a MAC adresu a hotovo, je hnus hnus toto.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet