Vicarious Visions se stali součástí Blizzardu

  Vicarious visions    Blizzard    spojení   

Aktualizace 23. 1. 2021 19:45: Na konec článku jsme dopsali doplňující informace.

 

Vicarious Visions je herní studio založené již v roce 1990, aby byli roku 2005 pohlceni a stali se součástí herního hegemona Activision. Netvrdili bychom, že patří mezi vývojářskou elitu, jednalo se spíše o menší studio, jež dělalo remaky a porty známějších her na Nintendo DS, Wii, Xbox a mnoho mnoho dalších. Za zmínku stojí Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy, Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast, série Tony Hawk's Pro Skater a Guitar Hero. Z poslední doby můžeme zmínit Destiny 2 (na nemž pomáhali Bungie), Crash Bandicoot N. Sane Trilogy a Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2.

 

Dnes v noci GamesIndustry.biz přinesl zprávu, že Vicarious Visions, resp. okolo 200 zaměstanců této firmičky, bylo přesunuto pod křídla Blizzardu. Podle informací se Vicarious Visions budou věnovat již existujícím hrám, což pro vývojáře prakticky znamená zánik, jelikož po novu nebudou vystupovat pod vlastní značkou, byť to vypadá, že budou mít v rámci Blizzardu určitou autonomii.

S Vicarious Visions jsme spolupracovali již nějakou dobu a vybudovali jsme si skvělý vztah. Blizzard si uvědomil, že může Vicarious Visions poskytnout dlouhodobou podporu.

Tiskový mluvčí Blizzard Ent.

 

Původní šéfka Vicarious Visions Jen Oneal byla v rámci Blizzardu povýšena na pozici výkonný víceprezident herního vývoje (executive vice president of development) a bude přímo podřízená Allenu Brackovi. Na její původní místo pak přestoupí Simon Ebejer.

 

Poslední dvě zmíněné hry v prvním odstavci článku, Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2, jsou remakem původních her, tudíž se nabízí idea, že Vicarious Visions se budou starat o remaky, remastery a porty původních blizzardích her. Navíc si "osahali" vývoj PC her, takže zkušenosti mají a podle ohlasů na remake obou dílů Tony Hawk's Pro Skater to s nimi není tak špatné a minimálně si u hráčů neutrhli ostudu jako samotný Blizzard s remasterem Warcraft III. Vicarious Visions ve spojení s Blizzardem jsme za poslední rok slyšeli už nejméně jednou. Ptáte se kdy? V květnu 2020 totiž přišla nepotvrzená zpráva, že pracují na remasteru Diablo 2. Vzhledem k historii a k přesunu pod Blizzard by to mohlo znamenat, že se tak skutečně děje. Nechme se překvapit.

 

Aktualizace: Zdá se, že předpovědi ohledně remasteru Diablo 2 se začínají naplňovat. Server Bloomberg přišel s informací, kterou dostal od lidí obeznámených se situací uvnitř Blizzardu – firma údajně zrušila celý jeden tým. Podle toho, co na Twitteru píše Jason Schreier, známý novinář a insider se spoustou informací, došlo ke zrušení Team 1, jenž se věnoval právě remaku Diablo II. Vývoj nové verze Diablo II byl přesunut pod Team 3 (Diablo IV) a Vicarious Visions doplnili stavy právě tohoto týmu a pracují na Diablo II. Blizzard tyto informace odmítl komentovat.

a5stwwvpng_0c1371df252efae212eb1bbc631c33079d221492_1611428914_1049.png


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet