WarCraft film našel šéfa vizuálních efektů

http://media.wowfan.cz/movies/WarCraft_movie
Film, který byl několikrát odložen, dostává konečně naději. Nedávno bylo oznámeno, že režie se ujme nadějný Duncan Jones, který natočil například Moon nebo Source Code. Tentokrát se ovšem na veřejnost dostalo jméno Bill Westenhofer, který se ujme pozice šéfa vizuálních efektů. Že nevíte, o koho jde? Jedná se o člověka, který má za sebou několik úspěšných filmů, ve kterých měl na starost právě vizuální efekty. Určitě někdo bude znát například Life of Pi, A Good Day to Die Hard, The A-Team, The Golden Compass nebo Land of the Lost. Za svou práci byl mnohokrát nominován na Oskara. Dvakrát jej také získal za snímky Life of Pi a The Golden Compass. Je jasné, že Blizzardu jde o to, aby film vypadal co nejlépe a přitáhl i diváky, kteří například o WarCraftu ani netuší. Tím může dosáhnout samozřejmě epickými bitvami, ve kterých nebude chybět plno efektů. Dalším lákadlem by mohl být Johnny Depp, který by se ve filmu měl také údajně objevit. V případě, že tomu tak bude, může si Blizzard mnout ruce za skvěle zaplacenou reklamu, kterou Depp rozhodně je.


Naposledy upravil/a Astra 03.05.2013 v 20:50:07.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Esperanta 04.05.2013 18:07

seager
Hezky jsi to napsala, souhlasím. Svůj předešlý komentář jsem myslel tak nějak odlehčeně, že již mnohokrát omletého Arthase jsem si představil právě jako tu malou kreslenou postavičku, která kolem sebe pořád jen vykřikuje o hladovým meči.
To nebylo jen na tebe, spíše je to celkový komentář pro všechny, kdo mají připomínky o tom, co by nechtěli, aby se ze hry přeneslo na film, atd.,... stejně nevíme o čem to zhruba bude ale Blizz řekl už před časem, že to bude o nějakém neznámém hrdinovi... A stejně chci, aby se tam alespoň mihly známější postavy alias Thrall, Sylvanas, Varian,... možná i nějaké to DKčko, ze kterého by šel strach... což je smůla, protože poslední takové DK byl Teron Gorefiend x)

seager 04.05.2013 17:41

Hezky jsi to napsala, souhlasím. Svůj předešlý komentář jsem myslel tak nějak odlehčeně, že již mnohokrát omletého Arthase jsem si představil právě jako tu malou kreslenou postavičku, která kolem sebe pořád jen vykřikuje o hladovým meči.

Esperanta 04.05.2013 15:52

seager
Já osobně bych Arthase nezfilmovával, nechtěl bych 2 hodiny při každém jeho kroku poslouchat Mrazivý smutek hladoví. A ani Thrallovo Za kladivo Z HOUBY :-) Možná by se tam mohl jen tak objevit v dálce a nemluvit, ale film bych bral o někom, koho ubec neznáme.Co mám udělat? Zase práce? Tak já teda du.
Hra je hra, film je film a kniha je kniha. Studovala jsem scénáristiku od Syda Fielda a dost dobře si pamatuji jeho: producent kontroluje každou větu, každou scénu a vždy bombarduje scénáristu otázkami: musí tam ta scéna být? Musí ta postava tu větu říkat? Producent film platí, takže chce vědět, co je ve filmu nutné a co ne... co není, to se vystřihne. Navíc, co funguje v knize nebo ve hře, nefunguje ve filmu. Proto jsou některé zfilmované knihy tolik okleštěné, protože některé věci by ve filmu prostě nefungovaly... viz.: Pán prstenů a cesta do Roklinky, která zabrala polovinu knihy.Takže Mrazivý smutek hladoví. nebo Za kladivo z houby. bych se fakt nebála. Když by se to tam vyskytlo, tak opravdu jen jednou jedinkrát a to při nějaké důležité scéně, aby to vyznělo jako cure epicness. Pokud to bude podle nějakého již existujícího děje, tak si to Blizz ohlídá. Já už se dávno vzdala toho, že bych v tom filmu viděla death knighta a kdyby, děsila bych se toho, jak to Blizz potentuje. Zase na druhou stranu, pokud by chtěli udělat předěl mezi nějakým datadiskem a dalším datadiskem nebo rovnou Warcraftem 4, musel by být Blizz přímo geniální v načasování, protože kdyby byl film plánován jako předěl mezi datadisky či hrami, musel by v případě zpoždění hru též pozastavit, nebo film vydat až po vydání hry, se kterou chtěli vytvořit propojení. Ale kdo ví... třeba nás překvapí stejně jako: Mists of Pandaria? Bude se jednat o komiks... nebo něco takového.

glararan 04.05.2013 15:21

seager
Já osobně bych Arthase nezfilmovával, ....
Tak stejně já očekávám od Warcarft filmu, že co 10 minut to bitka, to nejde aby se tam jen mluvilo

seager 04.05.2013 12:12

Já osobně bych Arthase nezfilmovával, nechtěl bych 2 hodiny při každém jeho kroku poslouchat Mrazivý smutek hladoví. A ani Thrallovo Za kladivo Z HOUBY :-) Možná by se tam mohl jen tak objevit v dálce a nemluvit, ale film bych bral o někom, koho ubec neznáme.Co mám udělat? Zase práce? Tak já teda du.

glararan 04.05.2013 00:17

Blam
Předem uznávám, že předchozí příspěvek byl poněkud chaotickej, pardon ...
Právě proto si myslím jak píšeš, že W3 vyšel s čistým štítem a byl s novými postavami u dalšího datadisku to tak nebude, tady budeme znát ty hlavní postavy jako je Anduin, kterej se tam zase prokope, v Cata začal, v Pandě už tomu šefuje pomalu.S tou novinku.. tu jsem asi minul, tak sorry za offensive.

Blam 03.05.2013 14:55

Předem uznávám, že předchozí příspěvek byl poněkud chaotickej, pardon Každopádně co se příběhu filmu týče (a ne filmu jako celku, abys nechytal za slovo), netvrdím vůbec to, že ho bude dělat někdo jinej než Blizz, protože jak se již mnohokrát psalo, údajný děj už zpracoval sám Metzen do krátké verze scénáře, ze které se bude vycházet (viz jedna z dost starých novinek), a z toho vycházím. Ale konkrétní zpracování, to už holt na filmařích bude.A k tvému příspěvku se vrátím ještě v další věci: W3 taky začínalo, jako něco úplně nového v příběhu, daleko od předchozích dílů. Proto mohl vyjít s čistým štítem, nemuselo pořádně navazovat na nic (což taky skoro nedělal, většina postav tam byla nová)a stejně si to všichni oblíbili, čemuž pomohlo, že to po stránce hratelnosti byla skvělá hra. A proto když bude dobrej film, lidi přijmou i ten příběh, i když to bude něco nového Myslím že na to celkově koukáte dost konzervativně, když vyjde něco nového, co nebylo v příběhu, nejlépe právě ve W3 nebo ve WoW do TBC (potažmo WotLK), na který všichni vzpomínaj, předem to odsuzujete. Ale pořád recyklovat něco, co někde bylo, nejde.

glararan 03.05.2013 00:33

Blam
(Předem, pardon za Wall of Text, pokud nechcete, nečtěte to.)....
Nejdřív píšeš o tom, že to neni o Lore, ale přitom píšeš, že to o Lore je.Když filmaři budou dělat rádoby svoje věci = vytvoří si to dle svého tak to podělaj a Blizzard jim zatleská a poděkuje, ale opravdu né, tohle by Blizzard dopustit nemohl to si přiznejme. Film musí být postaven na Lore a být zasažen tam, kde to jak říkáš bude pro nováčky nejmenší a to je jak říkáš příběh Arthase. Já k W3 taky napanáčkoval jako dítě a neznal jsem nic předtím a víš co? Chytlo mě to. Takže proč by to nemohlo být i něco jiného co má pevný základ? Nebo silný děj

Anstriber 02.05.2013 21:37

jsem zvědavý jestli něco z toho bude. protože warcraft movie téma je už pěkně dlouho tu a nikdy nedošlo na věc ale očekaval bych něco ve stylu lotr

Blam 02.05.2013 20:33

glararan
Podle mě totální blbost, jak jsem psal, takhle by ten film zarýpal do Lore a to by pokazilo hru.
(Předem, pardon za Wall of Text, pokud nechcete, nečtěte to.)Podívej se ale tohle není o Lore, oni nepotřebujou udělat film z už existujících věcí - za prvé, Lore je tak rozvětvené, že by to vydalo na celou venezuelskou telenovelu, je dost komplikované (nic se nesmí opomenout, jinak by komunita tvůrce sežrala) a je dost složité tvořit postavy podle něčeho už existujícího (Viz Knaak - ten si pro svoje příběhy taky radši vytvořil vlastní postavy, které do lore zapadly). Za druhé, když udělaj film podle už existujícího příběhu, bude to svým způsobem mířeno na lidi, co už warcraft znaj, místo aby to přitáhlo ostatní (protože ty se v okolních postavách apod. nechytěj, takže to bude působit, jako když koukáš na Hobita, ale neznáš knížku a (nedej bože) Pána Prstenů.)Tohle je samozřejmě až moc obecně podáno, existujou i výjimky a osobně si myslím, že nejlepší na zfilmování, když už by to bylo něco existujícího, by byl Arthas - je to všeobecně jedna z nejoblíbenějších postav, příběh je poutavej, ale zároveň přežiješ bez mnohých okolních faktů. Vydal by klidně na celou trilogii, koneckonců je podobně rozdělen v knížce. Akorát už je z W3, Wotlk a knížky trochu otřepanej

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet