Warlock

  Warlock    Povolání   

Tváří v tvář démonické magii vidí mnozí smrt. Jedině warlockové v ní vidí příležitost. Jako jedni z mála měli tolik sil a odvahy najít cestu k zakázanému vědění, které jim umožňuje povolat démony do boje a donutit je, aby bojovali po jejich boku. Z počátku sice dokáží povolat jen malého impa, ale jak jejich síla a vědění roste, dokáží vyvolat cokoliv od sukuby přes až po felhuntera a v kombinaci s temnou magií zcela ovládnout bojiště.

 

Historie

Prvními warlocky, kteří využívali magii felu, byli beze sporu eredaři. Když na planetu Argus přicestoval padlý titán Sargeras, dal vyspělé rase nabídku, která se neodmítá: přidat se k Plamenné Legii. Ne všichni byli stejného názoru a tak se rasa rozdělila na dva tábory: na draenei vedené Velenem a na man'ari, kteří dodnes slouží Plamenné Legii. Když se Legie dostala i na Draenor a poštvala orky a draenei proti sobě, z šamanů, kteří ze všeho nejvíce uctívali přírodu a elementy, se stali warlockové. A Gul'dan, jeden z nejmocnějších a nejhrůzostrasnějších warlocků, jací kdy žili, otevřel portál z umírajícího světa na nový a zelený: na Azeroth. Existují však i ti, kteří dokáží spoutat démony a donutit je, aby poslouchali jejich vůli. Například sloužit na straně Aliance i Hordy a bojovat za svobodu Azerothu.

 

Hrdinové

Gul'dan

Gul'dan býval šamanem a Ner'zhulovým učedníkem, dokud jeho učitel nezjistil, co je Plamenná Legie zač a Gul'dan nepřevzal velení. Sjednotil orkské klany na Draenoru a vytvořením Temného portálu navždycky přepsal dějiny Azerothu.

 

Kil'jaeden

Když Sargeras přišel na Argus a nabízel třem eredarským vůdcům nezměrnou moc, Kil'jaeden byl jedním z těch, kteří nabídku přijali a stal se tak postrachem všeho živého.

 

Archimonde

Archimonde se rozhodl stejně jako Kil'jaeden: přidat se k Plamenné legii, a stal se tak nejobávanějším generálem a Sargarasovou pravou rukou. A Azeroth si na jeho běsnění dodnes velmi dobře pamatuje.

 

Cho'gall

Gul'danův nejvěrnější pobočník Cho'gall byl dvouhlavým ogřím mágem a zároveň warlockem. I když jeho pán zemřel na Broken Isles, Cho'galla smrt nepotkala a Azeroth jeho hněv ještě párkrát pocítil.

 

Nekros Skullcrusher

Nekros Skullcrusher vládl temnou magií, byl druhý ve velení Dragonmaw klanu, držitel Duše démona a v Grim Batolu měl na starost výchovu mladých draků Rudé dračí letky.

 

Tichondrius

Stejně jako ostatní pánové děsu i Tichondrius vládl mocnou magií a vládl mnoha démonům. Byl zabit Illidanem Stormragem, ale stejně jako ostatní démoni, i on se vrátil do Twisting Nether a přežil.

 

Jubeka Shadowbreaker

Jubeka je mocná Forsaken řádu Council of Black Harvest. Též se objevila i v Legion a měla důležitou roli v artefaktové questové linii.

 

Základní informace

Warlock níčí své nepřátele pomocí temné magie aniž by se k nim musel přiblížit a má na výběr z mnoha démonů, které může povolat do boje a využít je k různým účelům.

 

dhTyp

  • Ranged Magic Damage Dealer

 

Bary

  • Život
  • Mana

 

Dostupné brnění

  • Cloth

 

Dostupné zbraně

  • Daggers
  • One-Handed Swords
  • Staves
  • Wands

 

Dostupné rasy

Alliance Horda
Human Orc
Gnome Troll
Dwarf Undead
Worgen Blood Elf
Void Elf Nightborne
- Goblin

 

Schopnosti

  • Pets - Warlockové jsou schopni spoutat démony, aby je chránili vlastním životem, nebo rozsévali smrt a zkázu na bojišti.
  • Summoning - Jakožto mistři ve vyvolávání dokáží vytvořit portál, kterým mohou přenést své spojence z jednoho místa na druhý.
  • Ranged Damage - Jsou mistry ohnivé a temné magie a mohou svým soupeřům ublížit okamžitě nebo jim ubírat zdraví po určitou dobu.
  • Demonic Resources - Warlockové používají tzv. soul shards, aby zesílili svá vlastní kouzla a učinili je tak rychlejšími a více smrtícími.

 

Talenty

Talenty warlocků se specializují hlavně na zvýšení účinnosti jejich magie, prodloužení trvání jejich DoTek a posílení jejich démonických společníků.

  • Affliction
  • Demonology
  • Destruction

 

Klady a zápory

Přednosti

  • Způsobuje opravdu velký damage.
  • Má několik démonických petů, které může použít na různé účely od damage až po tankování.
  • Vytváří summonovací portály, healthstone a soulstone.
  • Má různé debuffy, kterými může oslabit nepřátele.
  • Má spoustu control spellů.

 

Nevýhody

  • Je velice závislý na maně, bez které nemůže fungovat.
  • Může nosit pouze Cloth armor.
  • Může zastat jen jednu úlohu v partě a sice DPS.
  • Má velké omezení ve zbraních. Může jich použít opravdu málo.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Ronin 14.08.2011 10:20

nevíte kde jsou vypsáni všechny peti co muže vyvolat ?

Ellendway 12.08.2011 00:16

Caro
drive musel byt SS nejdrive pouzit na konkretniho hrace ktery se mohl pomoci nej po smrti ozivitdnes funguje SS jako normalni combat ress, takze ho staci zacastit na mrtveho hrace a ozivit ho
Opraveno, děkuji.
Caro
u afli a demo specu dle meho nazoru chybi Shadow Bolt a v destro Incinerate
Tak, snad doplněno. Díky!

Caro 11.08.2011 22:51

bloodhero22
este osobni nevyhoda kazdej healer vi proc sou warloci spamujici lifetab tak silene otravny na healovani (kdo to nehealoval to mozna nepochopi)
no to leda warlock bez poradnyho gearu, protoze jinak v raidu potrebuju tapovat manu opravdu jen velmi zridka

Caro 11.08.2011 22:48

Ellendway
Tento kámen dokáže oživit padlého spoluhráče za předpokladu, že byl Soulstone použit právě na něj.
drive musel byt SS nejdrive pouzit na konkretniho hrace ktery se mohl pomoci nej po smrti ozivitdnes funguje SS jako normalni combat ress, takze ho staci zacastit na mrtveho hrace a ozivit ho

bloodhero22 11.08.2011 22:14

este osobni nevyhoda kazdej healer vi proc sou warloci spamujici lifetab tak silene otravny na healovani (kdo to nehealoval to mozna nepochopi)

Ellendway 11.08.2011 21:20

Caro
tohle je mozna trosku spatna formulace, tyhle pety muze pouzivat warlock ve vsech jeho talentovych stromech, zatimco Felguard je jen a pouze pro demonology warlockau afli a demo specu dle meho nazoru chybi Shadow Bolt a v destro Incinerate
Super, už si sepisuji, jaký pet je vhodný na jaký spec a na co. Zkusím k tomu demonology napsat trochu více, i když nevím co. Doplním spelly jak nejdříve budu moct. Děkuji.

Caro 11.08.2011 16:57

Ellendway
Voidwalker, Imp, Succubus nebo Felhunter jsou součástí Demonology Warlocka stejně jako hunter a jeho peti.
tohle je mozna trosku spatna formulace, tyhle pety muze pouzivat warlock ve vsech jeho talentovych stromech, zatimco Felguard je jen a pouze pro demonology warlocka
Ellendway
...rotace, která se každým talentovým stromem liší.
u afli a demo specu dle meho nazoru chybi Shadow Bolt a v destro Incinerate

Ellendway 11.08.2011 13:42

Aras
Také může z protivníka sát život nebo manu.Warlock už manu vysávat nemůže.
Super, děkuji za upozornění. Opraveno
Moris
jeste by bylo dobry napsat, jakej demon se na co hodi
Uvažoval jsem nad tím. Zkusím se zeptat pár kamarádů, co za Warlocky hrají.
cris
hej a k role v parte by bolo mozno dobre pridat combat ress cez soulstone
Děkuji za dodatek. Dopsáno a Dwarf už má také své místo.Pokračujte dál v hledání chyb.

cris 09.08.2011 23:44

hej a k role v parte by bolo mozno dobre pridat combat ress cez soulstone

cris 09.08.2011 23:43

Je velice závislý na maně, bez které nemůže fungovat. spravne, ale trochu zavadzajuco formulovane info, ked ma clovek Life Tap mana problem nie je A medzi aliancnymi rasami chyba Dwarf, ten moze byt lock tiez.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet