WoW Classic – Novinky za 15. týden 2021

  tbc    the burning crusade    classic   

Guilda Progress vytvořila světový rekord v rychlosti vyčištění Naxxramasu. Zvládla to za neskutečných 45 minut, Sapphirona zabili za 24 sekund. Toho dosáhli tak, že Thaddia těsně před zabitím nechali vykouzlit Polarity Shift, který jim pak výrazně pomohl se zabitím Sapphirona. Logy naleznete zde.

 

Zdroj: Icy Veins

 

NanoNost, bývalý člen free serveru Nostalrius, se v patnáctiminutovém videu podělil o spoustu informací nejen o serveru, ale i o vyjednávání s Blizzardem. Například že na Nostalriu bylo zaregistrováno více než 730 000 účtů, na nichž bylo téměř 2 400 000 postav. Kolik lidí hrálo během týdne? Zamiřte na tuto skvělou infografiku.

 

Zdroj: Wowhead

 

Na Classic PTR realmy byl nahrán nový build a zdá se, že Classic Era realmy by podle dataminingu mohly dostat achievement systém. Databáze Achievement_Category.db2 obsahuje achievy za mounty, dungeony a raidy, ale třeba také Feats of Strength (odhadujeme za sběratelskou edici). Další objevenou databází je CriteriaTree.db2, která zajišťuje to, že je možné achivementy udělit zpětně. V kódu byly taktéž objeveny statistiky hlídající, kolikrát jste jakého bosse zabili. Stejné věci byly objeveny i v betě The Burning Crusade.

hhwub37ad8_1233f26c2601a4fc4ebbf51eb7386cdd816f22e5_1618654514_7735.png

Zdroj: Wowhead

 

Blizzard vydal obsáhlý bluepost obsahující spoustu informací ohledně The Burning Crusade Classic.

  • Proběhlo testování TBC raidů. Odezva je velmi kladná, a to i přes to, že bossové jsou (a na live verzi budou) v pre-nerf fázi. V pozdějších fázích TBC dojde k nerfu.

  • Buffy za zabíjení mobek a plnění questů zmizí, jakmile vstoupíte do instance.

  • Ritual of Summoning nebude fungovat uvnitř instancí a v Netherstormu.

  • Attunementy budou fungovat tak jako kdysi. Viz následující obrázek:

  • Abyste mohli vstoupit do instancí, bude nutné splnit questovou linku.

  • Abyste mohli zakoupit Heroic klíč pro instance, budete muset mít Revered reputaci s danou frakcí.

    • Obojí výše zmíněné se v průběhu TBC zmírní, např. bude potřeba Honored reputace.

    • Např. Karazhan bude v prvotních fázích potřebovat attunement a klíč, v pozdějších fázích bude attunement odebrán, klíč bude potřeba stále.

  • Badges of Justice nebudou v pozdějších fázích padat z raid bossů, ale na druhou stranu budou dostupné ve všech fázích za denní úkoly.

  • Primal Nether, Nether Vortex a předměty z Doomwalker a Doom Lord Kazzak budou zezačátku BoP, později BoE.

  • Primal Nether a Nether Vortex bude možné v pozdějších fázích koupit za Badge of Justice.

  • Prodejci budou mít předměty tak, jak byly původně vydávány.

  • Haris Pilton, Zephyr, Cooking a Fishing denní úkoly budou dostupné od začátku.

  • Landro Longshot nebude mít možnost využít kód WoW Trading Card Game.

Zdroj: Blizzard, WoWfan.cz

 

Na Classic TBC PTR se objevil na aukci WoW token. Je na něm napsáno "China Only". Uvidíme, zda se jej jednou dočkáme i na západě.

ev5eubny2v_aafe17954df2dd1f32fae733038a6424776303d3_1618661162_3246.jpg

Zdroj: Twitter


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Lockdaar 18.04.2021 11:00

No k tomu Naxxu se nemá asi smysl nějak vyjadřovat, to jsem věděl už dávno že tam budou padat takovýhle šílenosti, ale čtu správně - achievementy na Classicu? To jako vážně? Ale, i když po tom boostu na BC, kterej ještě ke všemu z pro mě nepochopitelnýho důvodu někteří vítají, se už asi ničemu nedivím, jestli tam něco takovýho vážně pak bude. Víc důkazů už mj. zkrátka není potřeba, J. A. Brack měl tehdy čistou pravdu s tím "you think you do but you dont" a někteří, co ho tehdy zpochybňovali a hejtovali, by se mu mohli teď jít i omluvit.
Jen bych celkem rád věděl, k čemu celý tohle divadlo v čele s tím slavným heslem #nochanges vlastně ve finále bylo, když celá ta pointa mít původní verzi WoW se v podstatě už úplně vytratila. Házet celou vinu na Blizzard v podstatě tak úplně nejde, jelikož jak je vidět, najde se evidentně hodně blbů co si ten zmíněný boost na BC velmi rádi koupí a asi určitě i hodně těch, co budou pro zavedení achievementů a případně asi i dalších věcí, holt tedy na jednu stranu chápu proč to tam vůbec dávaj. Za sebe říkám, jako hráč co to hraje nějakých 15 let, spolu s bohužel dost negativními zkušenostmi z Classicu, že by bylo na jednu stranu opravdu lepší, když by žádnej Classic vůbec nevzniknul a byly by jen ty free servery jako předtím - tohle opravdu není to jak jsem si to představoval že by to mělo vypadat...

Celestis 18.04.2021 11:48

Můžeš mi říct proč ti vadí, že tam bude achievementy ?
Když ti všechny ty změny tak vadí tak proč nejdeš na nějaký freečko?

Lockdaar 18.04.2021 12:15

@Celestis třeba proto, že tam nemají zkrátka co dělat, když na původní verzi taky nebyly? Jakej má vůbec smysl chtít nebo respektive vydobýt si původní/originální verzi hry, když tam ve finále budou pak věci z retailu, k čemu to pak celý teda je tenhle projekt Classicu? Předtím se mohl skoro každej pomalu zbláznit z toho, když do Classicu bylo zvažováno několik minoritních změn a teď je jako v pořádku, že tam třeba přibude achievement systém (nemluvě o tom BC boostu)? Lidi, já vás fakt některý nechápu, ale vůbec.... a nechcete tam rovnou přidat teda už i dungeon/raid finder, co? Nebo třeba i celej cross-realm system (sharding) či ještě něco dalšího, ať se to sfoukne teda rovnou celý naráz a nemusí se to zdržovat?

Elanthus 18.04.2021 13:48

@Lockdaar Líbí se mi ten tvůj zápal... taky jsem ho měl když měli pouštět Classic, ale... k čemu to všechno?
Stejně si to komunita lidí odehraje podle sebe a budou vymýšlet všemožný kraviny a kličky, který odstraní ten zábavnej aspekt ze hry.
Jestli nám Classic něco ukázal, tak že změny nějaký bejt musí. Jestli ta změna má bejt achivment? K čertu ať si tam je.. sbírat to nemusíš.
Jestli ten trapnej 58lvl boost? Jdeš tam hrát kvůli feelingu s kámošema, zavzpomínat si nebo si jen oddechnout, tak tě nějaký lidi co si to koupí snad nerozhodí.
Kdyby se lidi víc soustředili na to vytřískat z tý hry maximum zážitků a zábavy a neřešili pi****ny, byl by ten Azeroth hned veselejší místo.

Lockdaar 18.04.2021 15:01

@Elanthus Ano máš pravdu, že změny nějaký být musí, to jsem mj. říkal už před spuštěním Classicu, ALE měli to být změny typu, že by se upravily/předělaly parametry u různých eventů či jiných herních aspektů, aby nešly tak rychle splnit a nezkazil se tím celkový zážitek ze hry, ne změny typu např. ty achievementy, boosty atd. Zmiňoval jsem to už několikrát - učebnicovým příkladem byl AQ event, tam se nic neměnilo a jaká katastrofa z toho nakonec byla, lidi/přední guildy měsíce dopředu farmily potřebný suroviny, aby ten event byl pak co nejrychleji splněný a hotový (samozřejmě v jejich vlastní prospěch), vše bylo většinou předem už i domluvený s opačnou frakcí, no prostě hnus jaká ve finále z toho eventu byla pak prasárna. U toho posledního Scourge eventu na Naxx sice už i sám Blizzard zareagoval tím, že změnil určitý věci, aby nešel tak rychle dokončit, ale to bylo v podstatě už celkem skoro k ničemu, ta hra byla už tak zruinovaná že to bylo jak jít s křížkem po funuse, podobný takovýhle změny se měli udělat už úplně od začátku, ale o tom zase bohužel naopak nikdo nechtěl ani slyšet tehdy, jak byli všichni i pobláznění tím heslem nochanges...
Ohledně toho boostu na BC, tam je předně velký problém to, že tohohle pak budou zneužívat hojně boteři (ne ani tak v tom, že si to pak koupí třeba kdejaká lama) a to potom si buď jistý, že to může ve finále rozhodit hodně věcí v tý hře, když tam bude třeba mnohem víc botů než na Classicu. Minule tu někdo zmiňoval, že nějaký jeho známý se na tohle přímo těší, až si nakoupí několikrát ten boost na několika účtech a bude s botama farmit a prodávat goldy za reálný peníze a jelikož Blizzard celkem pomalu banuje, tak se jim to asi vyplatí dělat to pak znova a znova dokola s novými účty. Nechci si ani moc představit, jak ta hra bude pak vypadat, když tam takovýhlech idiotů s těmito záměry budou třeba mraky, tak to bude fakt horší jak na Classicu.
No do poslední chvíle jsem doufal, že si BC zahraju, ale jestli bude vážně vypadat takhle jak se píše ve článcích, tak to bohužel fakt nezapnu, tohle pro mě holt není. Stačila mi ta hrůza na Classicu a Classic BC má bohužel všechny předpoklady pro to, aby dopadl stejně katastroficky - to se ostatně časem po nějaký době ukáže. Na BC mám ty nejlepší vzpomínky z celýho WoW a zničit si je fakt nehodlám.

Elanthus 18.04.2021 16:25

@Lockdaar Booti už problémem bohužel zůstanou...
Přijde mi že kdyby si k max lvlu lidi (farmáři) nepřišli boostem od blizzardu tak koupí od nějakýho čínskýho farmáře nebo nám všem oblibenym multiboxingem...
Kolikrát jen jsem potkal těch xxxx mágů v řadě za sebou na Classicu.
AQ event byla prasárna.. máš pravdu a nezbejvá než doufat, že se z podobnejch chyb blizzard poučil a TBC co nám nabídnou bude dostatečně ošetřený.
Ve finále bych ale řekl, že když máš svoji partu spoluhráčů a jdeš tam s úmyslem si tu hru s nima užít, tak tě ani tyhle srance nesmí rozhodit ...

deep 21.04.2021 15:40

jezis prestan uz pofnukavat nesmysli proste boosty budou a je to super skvela vec, kazdej kdo ma vyexpenou postavu rad dostane alta navic zdarma a jakejkoliv tvuj argument ja sracka, a achievmenty?koho to sere uz fakt sklapni troubo

Lockdaar 21.04.2021 16:57

@deep ty bohužel asi nepochybně patříš přesně k tomu typu hráčů, díky kterým ta hra je v takovým stavu v jakým je. Ale prosím, jestli je vás opravdu většina, tak si tam tedy mějte co chcete když jste tu hru už takhle doničily, ať už to jsou achievementy, cross-realm/acc-wide systémy, dungeon/raid findery, transmogy nebo třeba mounta Ashes of Alar přímo ve shopu, vždyť je to asi tedy už jedno... tady vést nějakou diskuzi nemá už smysl

Martins911 22.04.2021 03:38

@Lockdaar nvm ale ty budeš podle mě zrovna ten hráč který to jen zapne a po par minutách vypne a nezapomene pak někam jít a napsat jak je vše špatně apod. Možná by ses měl zamyslet sám nad sebou jestli byla tvá očekávání reálná , ne že bych teda souhlasil s výše uvedeným příspěvkem . Jinak drtivou většinu tvých zmíněny věci přinesl tolik komunitou opravovány wotlk což o něčem taky vypovídá nemyslíš?

Lockdaar 22.04.2021 07:42

@Martins911 ne, takový hráč nejsem, tohle je možná snad poprvé za těch 15 let, co jsem si na něco přímo vyloženě stěžoval co se týká hry, respektive Classic projektu, můžeš klidně projet moje předešlý příspěvky tady na wowfanu - samozřejmě neříkám, že jsem nikdy předtím nepronesl nějakou menší námitku proti něčemu, aby to nebylo braný doslova, ale tohle vše ohledně Classicu/BC mě prostě holt chladným nenechalo, tak jsem pronesl tentokrát intenzivnější stížnost. Já měl očekávání od BC osobně takový, aby se z herního hlediska drželo původní verze - respektive tzn. žádný boosty, který tam dřív vůbec nebyly nebo třeba ty zmíněné achievementy. To bylo nereálné očekávání?
Že Wotlk přinesl ty a ty změny není přece nyní vůbec podstatný, jedná se teď přeci o BC. Až by byl pak Classic Wotlk tak tam ať si jsou achievementy a samozřejmě všechno další co původní Wotlk obsahoval, v tom přeci není problém a osobně bych to pak asi ani vůbec neřešil co by tam bylo nebo nebylo, jelikož už tehdy jsem věděl, že jestli se bude v Classic serverech pokračovat, tak o Wotlk zájem mít pravděpodobně nebudu, jelikož ten jsem prožil naplno tehdy a nějak mě netáhne abych si ho zahrál znova. Ale vanillu a hlavně ten BC jsem si chtěl znova zahrát už od začátku, ale když vidím jak se to vše negativně vyvíjí, tak holt bohužel to asi fakt nezapnu, což mě celkem mrzí, na BC jsem se opravdu těšil hodně, ale ne na takovouhle variantu.
Ale jak jsem zmínil, jestli opravdu většina lidí chce udělat z BC nějakýho hybrida nebo mutanta retailu, tak ať si ho tedy mají pokud to vážně většina chce a nemá asi cenu o tom dál diskutovat. Už na to rezignuji.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet