WoW Classic – Problém s bottingem

  bot    cheat    botting   

Boj s podvodníky ve World of Warcraft je nikdy nekončící zápas připomínající boj s větrnými mlýny. Již od startu Classicu si hráči stěžují na různé automatizované herní postavičky, které farmí důležité suroviny po celém herním světě. Někteří boti obsadili oblast a znemožnili tak farmení ostatním hráčům, příkladem budiž hunteři v Arathi Highlands farmící ohnivé elementály. Nebo "mrtvé" roguny farmící Black Lotusy. Minimálně hráčům "kempícím" BL Blizzard lidově řečeno zatnul tipec úpravou herní mechaniky. Ale co těm dalším? Podívejte se na následující video. Botting dosáhl takové úrovně, kdy se hráči nejenže nestydí otevřeně využívat software na automatizovaný pohyb, ale i hacky umožňující létání nebo procházení texturami. Nestydí se ani prodávat boosting v Zul'Gurubu.

 

 

Toto video se začalo virálně šířit, když na něj upozornil největší WoW streamer Asmongold. Vývojářům nezbývalo, než na vzniklou situaci reagovat.

Kaivax zdroj

 

Během několika minulých měsíců jsme zvýšili naši snahu vypořádat se s různými druhy podvádění, běžně nazývaným botting – používání automatizovaných programů ke zneužívání herních mechanik. Jak jistě víte, boti jsou využíváni hráči, kteří obchází herní mechaniky, aby mohli vydělávat na herních předmětech a aby mohli poskytovat leveling služby dalším hráčům. Botting jde explicitně proti EULA a my podnikáme akce proti všem podvodníkům ve World of Warcraft.

 

V poslední době se nás hráči ptají "Jak můžeme pomoci Blizzardu, aby se zbavil botů?" a odpověď zůstává stejná: Prosíme, nahlašujte je. A děkujeme, že tak činíte.

 

Kliknutí pravým myšítkem a nahlášení podvodníka je jednoduchý způsob, jak nám pomoci v rychlém zabanování účtu. Nahlášení jde přímo do týmu agentů, kteří prošetřují tato hlášení a rozhodují o tom, zda je nutné proti hráči zasáhnout.

 

Děkujeme všem, kteří potencionální boty doteď nahlašovali. Vážně si vážíme toho, že nám pomáháte udržet hru pěknou a férovou. Prosíme, posílejte i nadále hlášení, budeme prosazovat naše pravidla tak rychle, jak jen to půjde.

 

Toto vyjádření si dovolíme zpochybnit. Na Redditu, fórech a dalších místech se objevují zkazky (zadejte si do Google frázi WoW Classic Bot Problem, vyjedou vám výsledky sahající až do poloviny minulého roku), že hráči našli bota, který na jednom místě jel 24 hodin, 7 dní v týdnu, daného bota nahlásili a ani po několika měsících se nic neděje. Stejnou zkušenost, byť zprostředkovanou, mám i já jako autor článku. Kolega z guildy pravidelně reportuje bota a ten si vesele farmí do dnešních dnů. Situaci nepomáhají ani odpovědi některých Game Masterů. World of Warcraft Classic hrajeme již téměř rok a situace je každým dnem horší a horší. S nástupem Ahn'Quiraj se poptávka a cena některých surovin ještě zvedne a problém s boty bude nadále eskalovat, pokud Blizzard razantně nezakročí. Proto se ptáme, jak daleko nechá Blizzard tento problém zajít?

 

Aktualizace: Blizzard jako součást boje proti podvodníkům implementoval další omezení do hry, což by mělo učinit přítrž některým něchtěným jevům.

Kaivax zdroj

 

Jako součást našich snah ukončit zneužívání chyb a automatizované hraní dojde s tydenní údržbou k následující změně v nastavení WoW Classic realmů:

  • V jeden den na jednom realmu můžete vstoupit maximálně do 30 unikátních instancí.

Tato restrikce doplňuje současný limit 5 instancí za hodinu. Po aktualizaci nastavení, když hráč vstoupí do raidu nebo dungeonu, hra zkontroluje, zda hráč v poslední hodině nevstoupil do 5 dungeonů a zda nevstoupil do 30 dungeonů v posledních 24 hodinách. Pokud poruší jedno z pravidel, bude jim znemožněno vstoupit do instance do doby, než uplyne požadovaná doba. Tato kontrola je společná pro všechny vaše postavy na jednom realmu a nevztahuje se na PvP battlegroundy.

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

zahadum 19.06.2020 05:23

no tak nech sa opýtajú Activisionu prečo to tak je....prečo v Belgicku robia možno desiati ľudia na supporte a to ešte z domu !!!! to bolo aj pred coronou....prečo sa dávno neudpatoval software ktorý ide od čias Diablo 3 ( 2012 ) ?! lebo Activision serie na hráčov...minimalizuje náklady .... 99 % reportov končí v " koši " u auto robotov .....

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet