WoW Classic: Thunderfury, PTR a změny v API

  wow classic    addon    thunderfury   

Minulý týden v Classicu patřil k těm klidnějším, Blackwing Lair zřejmě nevyprodukovalo příliš chyb nebo kontroverzí. S BWL je spojen ikonický meč Thunderfury, Blessed Blade of the Windseeker, na jehož složení pracuje spousta hráčů. Nevíme, co se některým hráčům honí v hlavách, ale Blizzard zřejmě dostával nespočetné množství reportů ohledně tohoto meče a toho, že jej nosí postavy, které by je podle hráčů nosit neměly. Na Redditu je např. tento thread, ve kterém se kdosi podivuje nad tím, jak je možné, aby warlock měl Thunderfury. Blizzard (nejen kvůli tomuto vláknu) musel updatovat Not a Bug fórum s následující informací:

Kaivax zdroj

 

Thunderfury, Blessed Blade of the Windseeker může být dokončen a nasazen všemi postavami, které mohou nosit meče.

 

Kaivax, komunitní manažer na fórech, dále informoval o chystané změně Blizzardích API majících vliv na některé addony.

Kaivax zdroj

 

S restarty realmů v každém regionu došlo ke změně mající vliv na addony, které zobrazují životy NPC.

 

API funkce UnitHealth a UnitHealthMax nově vracejí číselné hodnoty životů místo procent. Dříve se k těmto hodnotám hráči dostávali za použití addonu Real Mob Health. Tento hotfix nemá dopad na PvP, tyto funkce budou i nadále poskytovat procentuální vyjádření životů nepřátelských hráčů a jejich vyvolaných poskoků, tak jak tomu bylo i dříve.

 

A to nejzajímavější na závěr. Server WoWhead přišel se zprávou, že Blizzard na svoji CDN vypustil nový produkt – WoW Classic PTR.

kc9kor3wkr_8399295da330bb9c1f1a7c9b00642ddbe9283424_1582305200_7027.jpg

V komunitě se téměř okamžitě rozhořely debaty, k čemu vlastně toto PTR bude sloužit. A nutno podotknout, že fantazie komunitě nechybí. Mezi nejlogičtější vysvětlení se řadí otestování nadcházejících raidů Naxxramas a Ahn'Qiraj, mezi ty z říše snů bychom zařadili rozšíření Classic+, o jehož obsahu by alespoň částečně rozhodovala komunita.

 

Blizzard již dříve naznačil, že na základě (ne)úspěchu je ochotný uvažovat o nasazení expanzí The Burning Crusade a Wrath of the Lich King.  Co se tedy z tohoto PTR vyklube, je jen otázkou času. V tuto chvíli se nejlogičtějším vysvětlením zdá právě výše zmíněné testování chystaných raidů z "klasického" World of Warcraft.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Lockdaar 23.02.2020 14:50

Upřímně Classic+ nebo-li nový kontent po Naxxramasu bych byl na jednu stranu velmi rád, když by něco takového bylo, ale na stranu druhou mám obavy, jestli by v dnešní době dokázali vůbec udělat nový kontent v aspektech/duchu vanilly. Když už většina lidí zjistili, že no changes zkrátka nefungují, tak je otázka, co všechno by si lidi v Classicu+ vydupali nebo co by tam chtěli mít. V tom bych viděl celkem potenciální problém, kdyby si komunita (zvláště ta dnešní) mohla částečně zvolit/rozhodnout o obsahu Classic+, když víme moc dobře z minulosti, jak některý rozhodnutí kvůli komunitě špatně dopadli. Ať už by byl obsah Classicu+ jakýkoliv, pravděpodobně by se určitě nenesl v duchu původní vanilly, tomu zkrátka bohužel nevěřím. V tomhle případě bude nejspíš platit že "méně je někdy více" a je řekl bych méně riskantní po Naxxramasu zkrátka spustit legacy BC a do nějakého nového obsahu pro Classic bude možná lepší se raději nepouštět

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet