Změny UI v nejnovějším patchi 6.0.2

Patch 6.0.2 už byl nasazen na PTR servery a někteří z vás jste ho možná i vyzkoušeli, ale rozhodně mezi vámi bude i spousta těch, kteří ještě přesně neví, co je čeká. A právě pro ty je dnešní článek, který vám představí změny v uživatelském rozhraní hry!

Mapa & Quest Log

V novém patchi se mapa a quest log spojí takovým způsobem, abyste bez problémů mohli spravovat hned několik různých dobrodružství najednou. Když si v tomto rozhraní zobrazíte danou zónu, okamžitě uvidíte všechny relevantní questy, váš postup i potřebné kartografické údaje. Kromě toho, že se budou úkoly inteligentně řadit, přináší nové okno (klávesové zkratky M nebo L) více informací o vašich úkolech přímo na mapě. S touto mapou jde různě manipulovat, např. rolováním kolečka lze přibližovat či lze nastavit průhlednost mapy, takže ji můžete sledovat i za pohybu.

Toy Box

Patch přináší nový batoh s názvem Toy Box, do kterého se budou vkládat všechny "hračičky", na které jste při svých toulkách divočinou narazili. Podobně jako tomu nyní je u mountů nebo petů budete moci na případné hračky kliknout pravým tlačítkem a tím je navždy vložíte do Toy Boxu všech svých postav na účtu. Abyste mohli jednodušeji rozšiřovat svou sbírku hraček (i petů a mountů!), uvidíte také seznam všech, které jste ještě nezískali i s informací, jak to můžete změnit. Přesně jak předpokládáte, jakoukoli hračku lze "přetáhnout" do action baru a použít ji tak kdykoli se vám bude chtít.

Jak vyvolat náhodného draka?

V seznamu mountů se nyní nahoře objevilo nové tlačítko Summon Random Favorite Mount (zkratka Shift-P). Toto chytré tlačítko náhodně vybere jednoho z mountů, které jste označili jako své oblíbené. Vybere toho, který se nejlépe hodí pro současnou zónu a situaci. Např.: V zóně, kde nemůžete létat, vybere jednoho z oblíbených pozemních mountů. Při plavání nebo na povrchu vody vybere Water Stridera, za předpokladu, že ho máte v oblíbených. Pokud jste pod vodou a máte v oblíbených Sea Turtle, tak vybere tu. Abyste mohli vybrat své oblíbené mounty, stačí na ně kliknout pravým tlačítkem a zvolit Set Favorite.

Batohy, batohy, batohy

V patchi 6.0.2 můžete různým batohům nastavit různý účel. To je např.: Equipment – Zbroj a zbraně. Consumables – Jídlo, pití, lektvary apod. Trade Goods – Předměty využívané v profesích (herbs, cloth, ore, skins, atd.) Když pak otevřete hlavní batoh a kliknete na tlačítko Clean Up Bags, vaše předměty se roztřídí podle účelu jednotlivých batohů. Co se nevejde, zůstane v hlavním batohu. Navíc okolo každého barevného předmětu je nyní nový okraj, který určuje jeho kvalitu. Nedávno získané předměty navíc svítí, takže je rychle najdete. U šedých předmětů se pak u prodejce zobrazí velká zlatá ikona, takže je také okamžitě uvidíte.

Reagent Bank

V bance je nyní více místa! Je tu nový slot nazvaný Reagent Bank, který nabízí 98 míst pro vaše předměty k profesím a možnost uložit v něm jakoukoli reagent, kterou zrovna máte v batohu. Maximální velikost stacku pro mnoho materiálů a reagentů byla také navýšena. Navíc pokud budete cokoli a kdekoli vyrábět, můžete k tomu použít i materiály z vaší banky.

To ale není vše!

  • Do Void Storage systemu byl přidán nový panel. To znamená dalších 80 slotů pro vaše potřeby dlouhodobé úschovy.
  • Menu, které se objeví, když pravým tlačítkem kliknete na něčí portrét, bylo vylepšeno.
  • Spravovat své addony nyní můžete i tak, aniž byste se museli odhlásit.
  • The Dungeon Journal (zkratka: Shift-J) byl doplněn o Warlords of Draenor položky.


Naposledy upravil/a Astra 15.09.2014 v 06:52:28.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

MrPendou 15.09.2014 18:03

Mapa s quest logem je otřesná .. Když jsem dostal nějaky q absolutně jsem neviděl kam mam jit .. Když jsem si přeložil q tak jsem zhruba věděl ale na mapě to číslo mi znemožňovalo vidět nějaké cesty .. prostě otřesné .. radši at to vrátí jak to bylo ..

Oisin 15.09.2014 13:15

Toy box je dokonalý nápad. Jen teď v betě už mám půlku zaplněnou krámama co jsem skladoval v bance

Esperanta 15.09.2014 13:07

Ten Toy box je rozhodně dobrý nápad. Člověk některé věci nemá to srdce vyhodit a přitom mu to zabírá místo v báglu či bance.

15.09.2014 02:33

to rozsireny menu na portretech me pripada zbytecne velky, pulka veci je tam zbytecna

Martinique301 15.09.2014 00:53

pomaly ale isto likviduju addony

Morgion 14.09.2014 22:08

Ty novy ulozny prostory, trideni baglu atd je parada

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet