Arcidruid Fandral Staghelm

Staghelm patří mezi nejstarší noční elfy. Narodil se asi tisíc let po Rozdělení (což znamená, že je mu okolo 9000 let). Je osm stop vysoký, využívá svoji výšku ve svůj prospěch jak v boji, tak v konverzaci, s cílem zastrašit všechny, kteří by se opovážili s ním nesouhlasit. Fandral Staghelm je jeden z těch nočních elfů kteří věří, že Druidi by měli být jen elfové a že jsou nadřazenou rasou. Fandral byl jeden z poručíků Malfuriona Stormrage. Jeho prudká povaha vedla někdy k hádkám s mírnějším Malfurionem. Staghelm je přesvědčen, že budoucnost elfů vyžaduje více rozpínavosti a vojenského plánování. Jeho víra v nadřazenost nočních elfů a agresivní chování vede k častým hádkám s Tyrande, oficiální vládkyní nočních elfů.

Válka pohyblivých písků

Děti starého boha C’thuna zvaní Qiraji strávili tisíce let budováním armády schopné pomsty celému Kalimdoru a tehdy nastal jejich čas. Titáni už dávno opustili tento svět. Pouze noční elfové, kteří tuto oblast kdysi obývali, byli ochotni postavit se proti zákeřným Qirajům. Mocný Qiraji zvaný Rajaxx byl generálem armády, která měla vpadnout do Silithusu a obsadit zbytek Kalimdoru. Pouze jedna věc mu stála v cestě: chytrý elfí Arcidruid Fandral Staghelm, kterému Qiraji říkali Kar’sis. Fandral a jeho vojsko byli ohromeni nekonečnými proudy Rajaxxovy armády, která se hrnula skrz brány Ahn’qiraje. Celou noc se noční elfové snažili zastavit postup hmyzí armády Qirajů. Rajaxx věděl, že pokud elfům bude dále velet Staghelm, mohli by nakonec jeho vojsko porazit a zahnat zpět. Vek’nilash a Vek’lor známí jako Císaři z pradávného města Ahn’qiraj sledovali bitvu ze svého chrámu. Chytří bratři vymysleli plán, jak se zbavit Staghelma a porazit tak noční elfy. Fandralův syn, čestný a hrdý bojovník Valstann byl pravou rukou svého otce, Císaři vycítili, že tohle by mohla být Staghelmova slabina, kterou by mohli využít. Část Qirajů byla poslána, aby se ukryla pod písky Silithusu a zaútočila na vesnici Shoutwind Village. Zatímco se vojsko elfů snažilo zastavit nekonečnou armádu Qirajů, vyžádal si Valstann od otce malou skupinu válečníků, kteří půjdou bránit Shoutwind, Fandral po dlouhém váhání neochotně souhlasil. Past, kterou vymysleli Vek’nilash a Vek’lor fungovala. Shoutwind padl a Valstann byl zajat Rajaxxem. Když se další vlna Qirajů chystala znovu zaútočit na elfy, vystoupil Rajaxx před první linii a přímo před Fandralovýma očima Valstanna brutálně zavraždil. Staghelm, zdrcen ztrátou svého milovaného syna odmítl dál velet odboji elfů. Válka pokračovala ale bez Fandralových schopností měli Qiraji pod nadvládou celý Silithus během několika dní. Na poslední chvíli však přilétli elfům na pomoc draci, rudí, zelení, bronzoví. Po posledním krutém boji byla armáda Qirajů zahnána zpět do Ahn’qiraj a město bylo uzamčeno, aby se hrozba, kterou do ní uvěznili, nemohla dostat ven. Fandral stále truchlící nad ztrátou svého syna začal urážet Qiraji a draky. Ve vzteku rozrazil žezlo Pohyblivých písků, s jehož pomocí byli Qiraji uvězněni, na čtyři kusy.

Dnes

Když se Malfurion ztratil v Noční můře, stal se Fandral vůdcem Cenarion Circle a spolu s ostatními druidy zasadil u bouřlivých břehů severního Kalimdoru Teldrassil, nový domov nočních elfů. V jeho koruně elfové vystavěli nádherné město Darnassus. Bohužel, když strom neměl požehnání dračích aspektů, podlehl korupci Plamenné Legie, která se rozmohla téměř do všech lesů, ve kterých noční elfové žili. Nyní zvířata i samotné kořeny Teldrassilu začíná zahalovat temnota. Bez ohledu na Staghelmovu povahu je to velmi schopný druid i stratég a ukázal se být docela dobrou náhradou za Malfuriona. I když je známo, že je v rozporu z Nejvyšší kněžkou Tyrande, jenom nejvýše postavení členové Cenarion Circle a Sesterstva Elune doopravdy ví, jak hluboko tato nenávist sahá.

Idol of Remulos

Nedávno když se Fandral Staghelm setkal z Brollem Bearmantlem a jeho lidským společníkem Log’oshem, zjistil, že tito dva hrdinové donesli zpět do Darnassusu očištěný artefakt známý jako Idol of Remulos. Když se Broll chystal na další cestu, navrhl Fandral, že by artefakt byl ve větším bezpečí u něj, Broll souhlasil. I když Log’osh měl jisté pochyby o tom, zda můžou arcidruidovi věřit nechal Broll artefakt u něj.

Spekulace

(Další části tohoto článku jsou pouze spekulacemi a nejsou potvrzeny žádným pracovníkem Blizzardu.)

Fandral a Staří bohové

Je možné že Fandral Staghelm je pod vlivem Starých bohů. Třeba mu od smrti jeho syna šeptají a slibují mu, že pokud jim bude sloužit, přivedou jeho syna zpět k životu. Je možné, že schválně dal vysadit Teldrassil na místo, pod kterým je (nebo se domnívá, že je) uvězněn starý bůh, možná mu to umožnilo přístup do Smaragdového snu a vytvořit Noční můru která uvěznila Malfuriona. Kořeny Teldrassilu by mohly sahat až do jeho vězení a on tím pádem mohl zavinit agresivitu zvířat v Teldrassilu a okolí. Také Fandral shromažduje velké množství Morrowgrain - zvláštní byliny která způsobuje různá prokletí (například pro to, aby Malfuriona mohl držet chyceného v noční můře, nebo aby posílil starého boha). Je to ale jenom teorie.

Cataclysm

Je možné že když se v Cataclysm Malfurion vrátí, dojde ke konfliktu, protože se mi nezdá, že by se Staghelm své funkce jen tak vzdal. A když má problémy z Tyrande je pravděpodobné že Malfuriona přímo nenávidí. Možná že se více dozvíme v knize Stomrage kterou píše Richard A. Knaak. Článek bude brzy přepracován a doplněn.

Naposledy upravil/a Wrent 10.06.2011 v 15:47:22.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

MegaRatchet 22.05.2016 18:32

Proc nehonila Maiev Shadowsong Fandrala Staghelma místo Illidana Stormragea.Fandral Staghelm by mel dimenzni cele na cely život nez Illidan Stormrage na 10000let v ní.

MegaRatchet 22.05.2016 18:27

Fandral Staghelm je vetší Zradce než Illidan Stormrage nemyslíte lidi?

Kuny 10.06.2011 01:18

Špatný článek to není, ale těch hrubek x(

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet