Illidan Stormrage dostane vlastní knihu

http://wowfan.cz//pic/news/wodnews7
Není snad třeba podotýkat, že World of Warcraft ani zdaleka není jenom hra. Je to fantasy univerzum úctyhodné velikosti a kromě herních záležitostí zahrnuje také kvanta literatury - knih, povídek a dalších. Zbystřit by nyní měli především ti, pro které WoW literatura něco znamená. Blizzard totiž zveřejnil informaci, že navázal spolupráci s nakladatelstvím Random House, pod kterým budou vydávat knižní tvorbu z Warcraftu, Starcraftu i Diabla. A kde je v tom nějaká velká novinka, ptáte se možná. Nuže, druhá část zprávy se totiž týká ohlášení nové WoW knihy, která vyjde ve výše zmíněném nakladatelství v březnu 2016. Titul World of Warcraft: Illidan slibuje mnohé a půjde pravděpodobně o uvedení do děje datadisku Legion, podobně jako kniha War Crimes uváděla Warlords of Draenor. Illidanovi v tomto díle vdechne život spisovatel William King, kterého bezpochyby znáte, pokud se zajímáte o literaturu Warhammeru – z jeho pera totiž pochází mmj. velká část populární série Zabíječ o Gotrekovi a Felixovi. (Po Illidanovi dostane svůj prostor Starcraft pod taktovkou spisovatele Timothyho Zahna.) Těšíte se na knihu o Illidanovi? A co si myslíte o tom, že jeho příběh dostal svěřený autor warhammerovek? Můžeme očekávat, že se tato nová kniha bude vymykat současným standardům WoW knih a dostane temnější a drsnější warhammerovský nádech, nebo se William King přizpůsobí svým předchůdcům? Co byste preferovali vy?

Naposledy upravil/a Bellatrix 19.09.2015 v 22:38:38.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Bellatrix 20.09.2015 20:41

Muradin
A když jsme u toho co sakra už ta Kael'thasova povídka/novela???? Té se už asi taky nedočkáme.
Ono to vypadá, že to Neilson pořád prodlužuje a prodlužuje... Nebo možná se jenom fláká, kdo ví Ale jo, taky mě to už štve.Jinak já doufám, že se King nenechá nijak svazovat konvencemi a že ta kniha bude mít aspoň trochu drsnější nádech, než je u WoW knih zvykem. Koneckonců k Illidanovi se to hodí, je to takový antihrdina, svým způsobem se dá brát i jako mučedník... Jsem ráda, že ho nedostane do ruky Goldenová, která je sice dobrá spisovatelka, ale z Arthase udělala strašného emo kloučka. Nerada bych, aby tak dopadl i Illidan.
Šéfredaktor WoWfan.cz

Mordecay 20.09.2015 17:04

Muradin
A když jsme u toho co sakra už ta Kael'thasova povídka/novela???? Té se už asi taky nedočkáme.
Bude!Nech si ma potom neželajú!!!

Muradin 20.09.2015 16:16

Kniha o Illidanovi? Proč né je to zajímavá postava a v TBC se moc neukázal a přišlo mi, že se tam choval jako hlupák. Autora moc neznám, ale mohlo by to být dobré, ale i když to tak bude překladu se stejně asi nedočkáme.Škoda že knihu nedostali Warlordi a formování Iron Hordy. Hmm taky přemýšlím jaká by asi byla kniha třeba o Gul'danovi. Prostě o čistokrevném záporákovi.A když jsme u toho co sakra už ta Kael'thasova povídka/novela???? Té se už asi taky nedočkáme.

Esperanta 20.09.2015 00:59

Je zvláštní, že Warcraft knihu bude psát autor warhammerovek. Když jsem však četla sérii o Gotrekovi a Felixovi, byla jsem nadšená kvalitou psaní. Doufám, že King tento styl zanechá.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet