Investoři žalují Acti-Blizz kvůli prodeji Microsoftu

  Microsoft    activision-blizzard    soud   

Nezačal pořádně ani nový rok a herním světem otřásla zpráva, že Microsoft se chystá koupit herní studio Activision-Blizzard a to téměř za 70 miliard dolarů. Nevypadalo to na žádné větší problémy, byť antimonopolní úřady jsou trochu zdrženlivější a na obchod si chtějí posvítit. Z pohledu akcionářů to nevypadalo na nějaký větší problém, za jednu akcii měli dostat víc, než za kolik se obchodují na burze. Tedy, až do pátku, to se ozvali hned dva akcionáři.

 

Kyle Watson (Kalifornie) a Shiva Stein (New York) shodně vyplnili žalobu vůči prodeji, a oba se shodují na tom, že prodej je neférový. Více-méně se oba shodují, že z prodeje budou profitovat hlavně vedoucí pracovníci a seniorní management, údajně dostanou okamžité obrovské odměny, například zlatý padák pro Bobbyho Koticka. Hovoří se o konfliktu zájmů, a prodej prý vlastně není ani v nejlepším zájmu pro A-B. Acti-Blizz & Blizzard prý navíc nedodali kompletní informace pro Securities and Exchange Commission.

 

Uvidíme kam se tato nová kauza vyvine. Blizzard vydal prohlášení, že s obviněními nesouhlasí a hodlají se bránit u soudu.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Martins911 26.02.2022 13:33

Jinými slovy rádi bychom novou jachtu ta stará už se okoukala a tak no

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet