Jak se na konec multiboxingu tváří komunita?

  botting    multiboxing    classic   

Počátkem listopadu přišla z Blizzardu zajímavá zpráva. Firma ze sluné Kalifornie (ne)vystavila důraznou stopku hráčům, kteří využívají multiboxingu – metody, v rámci které ovládají několik účtů, resp. postav, najednou. Tím jsou schopni efektivně farmit důležité předměty, rychleji expit anebo trápit opačnou frakci v battlegroundech. O negativních dopadech na ekonomiku hry není potřeba se zmiňovat.

 

Ale proč je to taková stopka nestopka? Blizzard sice nadále problém s multiboxery nemá, problém je s lidmi, kteří využívají software třetí strany. Ale nebudeme si nic nalhávat, většina multiboxerů se bez různých pomocných multiboxing programů neobejde, někteří navíc využívají i různé boty na non-stop hraní.

 

Tento zákaz, jak se dalo očekávat, vyvolal obrovskou vlnu emocí. A nutno dodat, že slovíčko "F*ck" patří k těm slušnějším, které se v textech objevují. Někteří svůj protest dávají najevo zrušením předplatného a předobjednávky Shadowlands. A pak tu máme takové borce, kteří svůj protest dají najevo "tichým" třiapůlhodinovým protestem. Streamer vystupující pod nickem PreparedWoW rozestavěl všech svých 80 postav okolo orgrimmarské banky a radil hráčům, jak v některých směrech obejít Blizzard. Společně s ním protestovali další dva multiboxeři. Zajímavá podívaná.

 

 

Pokud vám video nejde spustit, naleznete jej zde.

 

O mnoho zajímavější a poněkud smířlivější postoj zaujali hráči z nejlepších guild. Bylo veřejným tajemstvím, že každý hráč má několik dalších účtů, které využívá k farmení potřebných materiálů. Jak jinak by hráči byli schopní před startem nového raidu zařídit obrovské množství jídel, potek nebo flašek, aby dosáhli na vytoužené první místo? Buďme realističtí, férovou cestou to nepůjde. Zpět k meritu věci. Jak se staví top guildy k tomuto zákazu? Guild master a zároveň raid leader Complexity Limit tento krok vítá s úlevou a dokonce Blizzardu děkuje. Kdo by to byl řekl...

Nnogie ze serveru Echo říká, že dostal hodinové školení na využívání multiboxu.

A co dělá Blizzard? Podle Redditu se již pracuje na rozesílání dárečků. Jak Blizzard zmiňoval, nejprve multiboxeři dostanou varování, a tak se také stalo. Během tohoto týdne se začaly objevovat první vlaštovky v podobě informativních e-mailů příslušným osobám.

 

m6tf81oauz_40738044ed14ea8df4e499d05cac1cd4bdad8180_1604954489_5679.png

 

Když takovéto řádky píšete, říkáte si "konečně se něco děje". A pak vás zavolá manželka, že vám chce něco ukázat. A vy nevěřícně hledíte na dva multiboxery, jak s druidy v sově dělají do Stormsongu měsíční krátery Moonfirem.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

kritik 11.11.2020 22:13

Mě to přijde jako kdyby ve středověku najednou zakázali všechny kradéže, a zloději by začali protestovat a na protest proti tomu už by nikoho nepřepadávali v lese .... asi tolik nám všem budou chybět multiboxeři ..

Batole 11.11.2020 18:14

Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty multiboxery a Warcrafty zakázala. Věra Pohlová, 72 let.

Throx 11.11.2020 09:40

a to ze zrusily predplatne nech si naseru aj tak to platily za wow tokeny a ne za real money....

Throx 11.11.2020 09:39

tak im treba ... maly to zakzat uz davno uz je neskoro... ale lepsie pozde jak nikdy no..

Roximilian 11.11.2020 08:58

Tak isto súhlasím, mali to zrušiť už dávno, veľmi dobre si pamätám ako húsenica s 10 druidmi vo fly forme zobrala/kradla kytky pred nosom a mnoho ďalšieho...

Grothaak 11.11.2020 08:17

Multi boxing jsem chvíli dělal a musím říct že byla obrovská chyba od Blizzardu že už to neřešil o dost dřív, protože díky multi-boxing7 si Danny člověk mohl v pohodě vydělat i milion goldu tydne úplně v pohodě. Nejhorší je prvotní investice do účtu a softwaru, ale do měsíce se to vrátí zpět, pokud člověk ví co má dělat.

sedma 11.11.2020 06:27

Pozdě ale přece. Vanilu to zabilo, troufám. a kdo se snažil v retailu zobnout kytku v nazjataru ví své. V lepším případě si jen ostrouhal a když jsi to dudukomando náhodou předbehl, vypnulo tě 1x40 moonfire :/ taková hnuspachuť totok.

Lockdaar 10.11.2020 23:23

Jen ať třeba multiboxeři vzteky rozdupou podlahu, zrušej skutečně předplatný jak tvrděj a odejdou, když jsou tak ukřivděný že už na tom nemůžou vydělávat, je snad asi všem jasný, že asi každý z nich na tom multiboxingu nějakým způsobem vydělával nebo se tím nějak obohacoval, když ho vůbec provozoval.
Hráčům, co hrajou WoW normálním způsobem, chybět opravdu nebudou - za mě po delší době aspoň trochu dobrá zpráva.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet