Jorad Mace

  Jorad Mace    hrdinové    lore   

Příběh

WoW-manga-logo.png Sunwell Trilogy

Jorad Mace je nám představen jako lordaeronský paladin, který ochotně sloužil Arthasovi ještě před tím, než se princ chopil Mrazivého Smutku. Když Arthas přivedl armádu Pohromy do Lordaeronu, Jorad nebyl schopen jej zastavit a byl nucen utéct, což si dlouhou dobu vyčítal, až nakonec díky tomu ztratil spojení se Světlem. 

 

Časem ho kontaktoval jistý mág jménem Borel (drak Krasus v přestrojení), který mu pomohl přežít a nabídl mu možnost vykoupit se. Jorad jej z počátku bral vážně, ale čím víc se s Pohromou střetával, tím víc začal být skeptický i k Borelově pomoci. Nakonec se dostal do Tarren Mill, který se ovšem dostal pod kontrolu nemrtvých, a kde se shodou náhod setkal s modrými draky Kalecem a Tyrigosou ve svých humanoidních podobách, mladou dívkou Anveenou a nakonec i Borelem.

 

Jorad skupině nakonec pomáhal chránit Anveenu (záhy zjistil, že Anveena je fyzické ztělesnění části Sluneční Studny) před Dar'Khanem Drathirem a při jejich dobrodružství se postupně zamiloval do Tyri. Dar'Khana se nakonec podařilo zastavit a Jorad si uvědomil, že se za svou zbabělost vykoupil prozatím alespoň částečně.

 

WoW-manga-logo.png Shadow Wing - The Dragons of Outland

Ačkoli utěchu stále hledal v zabíjení členů Pohromy, brzy přišel na to, že to nikam nevede. Rozhodl se tedy najít jiný cíl. Zamířil s dalšími členy Stříbrné ruky do Outlandu, jelikož Temný Portál byl v té době nedávno znovu otevřen Kazzakem. Byl poslán do Honor Holdu a po cestě shodou okolností potkal Tyri. Ta se mu svěřila s tím, že je tu jistá spojitost mezi Netherwing draky a těmi z Azerothu a byla rozhodnutá zjistit jaká. 

 

Tyri paladinovi nabídla, že ho do Honor Holdu dopraví, avšak při cestě je neznámé kouzlo poslalo k zemi, přímo do teritorií obývaných Broken draenei. Ti je zajali, avšak Tyri byla schopna se osvobodit a Jorad se od těchto krokulů dozvěděl, že je tito Netherwing draci loví dnem i nocí. Nicméně Tyri se v dychtivosti odpovědi na své otázky spojila s dvěma takovými, Zzeraku a Valoku, a společně se vydali zachránit Jorada. Při záchranné akci je ale Zzeraku zradil a uprchl a Valoku jej byl nucen pronásledovat.

 

Jorad Broken draeneie ujistil, že nemají žádný úmysl jim ublížit nebo jakkoli napadnout. Související obrázekNáčelník klanu, Warrith mu uvěřil a oba se rozhodli pomoci Tyri dopátrat se potřebných odpovědí. Nicméně se ocitli pod útokem fel orků, kteří, jak Warrith odhalil, byli pod vedením jednoho z Gul'danových rytířů smrti, Ragnaka Bloodreavera. Bohužel pro ně Tyri nezvládla náporem útoku letět a Warrith s Joradem byli vystaveni zbytku fel orků. Jorad byl téměř zabit, avšak Warrith obětoval svůj život, aby paladina zachránil. Jorad si nyní uvědomil, že nebojuje ani tak za sebe, ale spíš
za ochranu Tyri a svých blízkých. V důsledku toho byl znovu schopen obnovit spojení se Světlem, pomocí jehož Warritha pomstil. 

 

Zanedlouho se však objevil Valoku, který Jorada dopravil zpět do bezpečí Broken draeneiů. Po zjištění, že Ragnak Bloodreaver skutečně stojí za těmito útoky a že si nedávno podrobil Související obrázekoutlandskou část klanu Dragonmaw, bylo jasné, že si chce jak podrobit Outland, tak i Azeroth.  Bylo tedy nutné varovat Alianci. Jorad se urgentně vydal do aliační základny všechny varovat. Skoro nikdo mu nevěřil, avšak vedoucí důstojník, Irulon Trueblade, se za něj zaručil. Vedení mu nakonec uvěřilo díky Joradově schopnosti znovu používat Světlo.

 

Vypukla tedy ohromná bitva u Temného Portálu, při které byl Jorad, s pomocí enormní síly Světla, s Ragnakem nadobro skoncovat. Tyri mezitím nalezla aspoň část svých odpovědí a vzala jedno z Netherwing vajec s sebou do Nexusu jako vzorek pro studování. Avšak věděla, že vejce není jediné, vrátila se tedy do Outlandu.

 

The Burning Crusade The Burning Crusade

V důsledku těchto událostí je možné Tyri i Jorada spatřit v Netherstormu.

 

Legion Legion

Ačkoli o Joradovi se dlouhou dobu neslyšelo, nakonec se opět shledal se svými bratry ze Stříbrné Ruky a vrátil se zpět na Azeroth do Light's Hope Chapel, která funguje jako Order Hall pro paladiny.

 

Stav: živý

Povolání: paladin

Frakce: Knights of the Silver Hand, dříve na vlastní noze a Aliance Lordaeronu

Nachází se v: Netherstorm (TBC), Light's Hope Chapel (Legion)


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Aenar 14.04.2018 01:54

Moc pekny :-) bavi me clanky o ne az tak znamych postavach :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet