Počet hráčů WoW předčil očekávání

http://media.wowfan.cz/news/activisionblizzard
Activision Blizzard na své čtvrtletní konferenci oznámil, jak se této herní firmě dařilo v posledním čtvrtletí roku 2011. A čísla, která jsou nyní k dispozici, mnoho lidí (včetně investorů) minimálně překvapila. Burzovní analytici totiž očekávali spíš propad, zatímco se firmě ekonomicky dařilo. Nebudu vás však zatěžovat burzovními údaji, pro nás je mnohem zajímavější informace z World of Warcraft, která má samozřejmě na těchto výsledcích svůj lví podíl. Za poslední rok totiž začalo WoW poměrně rychle ztrácet předplatitele (např. za třetí čtvrtletí propad o 800 tisíc) a objevovaly se předpovědi o postupném konci této oblíbené MMORPG hry. Dnes je ale vše jinak, zdá se, že úbytek hráčů se zastavuje. Za poslední tři měsíce roku 2011 přišel Azeroth jen o 100 000 obyvatel a počet předplatitelů se tak nyní, stabilizuje na 10,2 milionech. Což je rozhodně stále velice úctyhodné číslo. Těsně před Cataclysmem hrálo WoWko 12 milionů lidí, nová expanze tedy Blizzard očividně stála dva miliony fanoušků, což se ale vzhledem k postupnému a nevyhnutelnému zastarávání hry dá možná brát i jako úspěch. Svůj podíl na dobrém výsledku z konce roku může mít i Annual Pass (podle informací z konference se jich prodalo v západních zemích více než milion), který rozhodně využilo mnoho lidí. Navíc letošní rok bude opět rokem datadiskovým a ať si každý říká o pandách, co chce, počty hráčů budou opět velice pravděpodobně, minimálně krátkodobě, růst.

Co dalšího jsme se dozvěděli?

  • Diablo III vyjde v druhém čtvrtletí roku (od dubna do června).
  • Na Press Tour v březnu bychom se měli dozvědět více o betě Mists of Pandaria.
  • Battle.net má téměř 50 milionů aktivních uživatelů.
  • V roce 2012 můžeme očekávat vydání více her od Blizzardu - ve hře je určitě Diablo III, MoP, ale také třeba Blizzard DotA, oznámená na Blizzconu. Nezapomínejme také na datadisk Starcraftu II. Nebo ještě něco jiného?
  • Podle Mika Morhaima (CEO Blizzardu) byl prosinec velice dobrým měsícem pro celou firmu (i přes to, že v té době vyšel SW:ToR). Je spokojený, jak si hra vedla v "doposud nejsoutěživějším čtvrtletí".
  • Velice úspěšná byla i reklama s Chuckem Norrisem.


Naposledy upravil/a Astra 10.02.2012 v 07:07:42.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Gustafa 10.02.2012 23:05

V tvých očích blizzard neví co dělá a hra tě nebaví tak jak tě bavila, v mých očích blizzard ví co dělat a hra mě baví. Máme naprosto opačný názor na věc, jenže jsme na stránce která má v názvu wowfan, takže nevidím jediný důvod proč by tady měl někdo uplně zbytečně brečet jak je ta hra na nic.

Bulimik 10.02.2012 22:58

Originální způsob myšlení.Tomu, co říkáš, se jinými slovy dá nazvat i cenzura, neboli navrhuješ držet hubu a krok nebo...Taky to má jeden háček.Hra s 10 miliony platících je 2x víc zisková než s 5 miliony...A tím, že si blizz lidi nasírá, jakože si je hodně nasírá, sám nic nezískává.Kdyby věděli, co dělat, tak lidi neodchází...

Gustafa 10.02.2012 22:46

Blizzard ví co dělá. A hlavně wowko není jediná hra blizzardu, takže si může dovolit to co dělá. Vám se to může tak možná nelíbit, klidně přestaňte hrát blizzardu to může být taky jedno, protože wowko je ziskové a ziskové bude i s 5ti miliony platících. Tím, že tady brečíte stejně nic neziskáte víc by jste získali, kdyby jste šli hrát jinou hru a neotravovali na stránce o wowku vašimi komentáři jak je wowko o ničem.

Anstriber 10.02.2012 22:40

tak já si myslím že mop má i šanci já si nemyslím že je pvp mrtvé jenom to chce více vybalancovat ale stejně podívejte ono to ani fer udělat nejde.

Havekar 10.02.2012 21:38

Rastoke
OFF TOPIC: nemohol by mi niekto poslat na e-mail preskenovana strany s knihy Arthas: zrod krale lichu?Mam knihu pozicanu od kamarata ale mu chybaju strany lebo mu chybaju strany prosim, strany od 0-11strana, potom 121-123 a od strany 333 po konec na email Brian1592@azet.sk dakujem, a sorry ze to davam mimo temy
Ten tvůj kámoš by se měl zamyslet jestli se takhle stará o knihu.

Havekar 10.02.2012 21:35

Co se pand týče pochybuji o nějakém růstu.Je to konec warcraftu!(toho který jsem měl rád a který jsem po mnoho let hrál)

Caro 10.02.2012 21:12

zarazil
Podle mě už je technika, aby to bylo PVP se změnilo od toho TBC.
cetl jsem to nekolikrat, ale asi jsem nejakej tupej a nerozumim te vete

zarazil 10.02.2012 21:00

Blizzardu prostě docházej nápady podle mě mají poslední šanci a tím je MoP pokud udělají Monka stejně boostlího jako DK příchodem Wotlku tak nevím co bude dál. Měli by se soustředit i na PVP a balancovat. Podle mě už je technika, aby to bylo PVP se změnilo od toho TBC.

Rastoke 10.02.2012 20:00

OFF TOPIC: nemohol by mi niekto poslat na e-mail preskenovana strany s knihy Arthas: zrod krale lichu?Mam knihu pozicanu od kamarata ale mu chybaju strany lebo mu chybaju strany prosim, strany od 0-11strana, potom 121-123 a od strany 333 po konec na email Brian1592@azet.sk dakujem, a sorry ze to davam mimo temy

Drex 10.02.2012 19:34

Wrent
Podle mě je hlavně doba, kdy se Blizzard soustředil na PvP, už dlouho pryč.
Presneji pvp skoncilo s TBC :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet