Počet předplatitelů opět roste

//pic/uploaded/wowpred
Lidé na nový datadisk Warlords of Draenor zřejmě slyší, jak jinak by se totiž dal vysvětlit 600 tisícový nárůst platících hráčů. Nyní tak má předplaceno World of Warcraft více než 7,4 milionů lidí. Tento husarský kousek se Blizzardu povedl za pouhé čtyři měsíce a to ještě datadisk ani nevyšel, takže je pravděpodobné, že tato čísla ještě chvíli porostou. Vývojáři si tak můžou mnout ruce, povedlo se jim zastavit dlouhodobý propad předplatitelů. Na konci minulého roku mělo WoW 7,8 milionů předplatitelů, ale letos v červnu bylo toto číslo o celý milion nižší, takže i 600 tisícový nárůst společnosti znatelně pomůže. Zpráva o růstu platících hráčů není až tak překvapivá, jak by se mohlo zdát. Děje se tak totiž pravidelně u každého datadisku. Navíc Warlords of Draenor, který vyjde už 13. listopadu, cílí právě na nové či staronové hráče, kteří se chtějí k WoW vrátit. Vývojáři nelenili a připravil pro hráče spoustu nových změn, které by jim měly návrat usnadnit. O všech změnách si můžete přečíst zde. Navíc se všem platícím hráčům zpřístupní obsah předchozího datadisku Mists of Pandaria zcela zdarma a taky si mohou nechat navýšit úroveň svých postav na level 90. Vyhnou se tak zdlouhavé cestě za zkušenostmi a budou rovnou moci hrát po boku svých ostřílených přátel. Ale ani tentokrát se datadisk nevyhnul dalšímu zjednodušování, což potvrzuje i Esperanta ve svých dojmech z hraní beta verze: „Kdo ví, o kolik se to všechno zjednoduší a jak bude vypadat content na konečném levelu: daily questy, raidy, dungeony a tak podobně. Pokud všechno bude tak jednoduché, že nás to nezabaví na hodně dlouhou dobu, lidé přestanou brzy hrát, protože budou mít všechno hotové.“ Proto můžeme přepokládat, že si stoupající křivku předplatitelů Blizzard neudrží dlouho.
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Zierry 21.10.2014 06:20

Jikonekt: Nesmysl. Největší plačky jsou odjakživa pvpčkaři.

Snake Plisken 20.10.2014 08:14

Jikonekt: Škoda, že tu nemáme u komentářů nějaké pluska nebo lajky. Hned bych ti jeden dal za ten komentář.

Jikonekt 19.10.2014 21:32

Tyve a myslite ze alici z BB predvadeji neco jinyho, ze tam v peti (ne)prihopsaj a (ne)zabijou mne hrdinskym cikanskym fightem 5 vs 1, jeste kdyz mam na sobe elitky a 1/2 HP a pak mne jeste projistotu nekolikrat (ne)vyfarmej na GY... No a co? Dyt je to hra a o nic neprichazim (narozdil treba od styr Ultimy, kd ekazdje kill od PK zanmenal kompletni ztratu vybavy i mounta :_), Tohle se deje vsude i na Outlandu treba, to k ty hre proste patri :_) A takovy placky jako ste vy dva, tak ti at to radsi nehrajou vubec nebo jdou nekam na RP PvE server...

barrny 19.10.2014 21:21

Prokyy musim te opravit, jsem sice vyznavac PvP, hraji areny, BG atd. Ale presto vsechno davam prednost PvE, bohuzel diky dementum z DT-hroudy jsem jiz jednou byl nucen migrovat na BB a ted bohuzel budu muset migrovat podruhe, protoze ta hroudska demence je jiz tak velika, ze mi je z toho na blitia nejen mi, kam vlezeou DT idioti tam pomalu a jiste vsichni normalni hraci migruji jinam. Jelikoz to co tam ti retardi predvadeji s PvP nema nic psolecneho.

Ferion 19.10.2014 20:30

já mám do paměti vrytej kolektiv v twinstaru, kde se lidi drží ve skupinách: pvp, pve, honiči ega, příležitostní honiči ega, a dementní honiči ega...to všechno u každý frakce stejný, takže bych řekl že jiný servery (byť offi) na tom asi jinak nebudou ne?

Prokyyy 19.10.2014 19:06

Barrny Horda je převážně o PVE hráčích a je pravda že na DT a BB jsou dementi , ale taky tam jsou dost dobrý hráči PVE (jak to je na DT a BB s PVP netuším). Bohužel ty si PVP hráč což jsou většinou Alíci (human racialka)

Metiu 19.10.2014 13:39

supne, klesne, stupne, klesne atd az pokym to neprestane byt vyhodne. PS:s komentarom podomnou som stotozneny :-D

barrny 19.10.2014 12:52

Gorkek hlavně jestli začneš hrát na offiku tak se vyvaruj cz/sk komunite a serveru Dt a Burning Blade, jelikož to co hrouda předvádí na Timeless Isle z toho se zvedá žaludek i přotřelým pvp hráčům jako jsem já, demence hroudy na DT opravdu nemá meze.

Gorkek 19.10.2014 11:26

Já o tom taky dost přemejšlim rád bych začal hrát na officu ... ale vyhovovala by mi spíš ta hodinová platba jinak nevim. Můžu jen doufat že s tim blizz přijde i u nás

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet