Podcast #6 - Úspěšný rok 2011

//pic/podcast/wowfanpodcast
Je čas se ohlédnout zpět na rok 2011 jako na jeden velký celek, který jsme žili datadiskem Cataclysm. Co nám tento rok přinesl, to probere v šestém podcastu Ellendway a Jerryky společně se mnou. Bavit se budeme o World Firstech, raidech, nových i starých funkcích a neskončíme jen tam.
>>Stáhnout Podcast #6<<

Program:

1:01 - 3:04 - Madness of Deathwing World First 3:05 - 10:11 - Co bude dál? 10:13 - 15:06 - Komu se to nelíbí, ať si jde jinam! 15:10 - 20:09 - Battle.net Tag a estetika nicků 20:11 - 32:34 - Design raidů a dungeonů 32:38 - 35:32 - Cross-realm RealID 35:34 - 43:54 - Looking for Raid, Guild and More 43:55 - 49:25 - Změny v systému talentů 49:31 - 57:07 - Rok 2011 ve znamení banů 58:43 - 1:06:22 - "WoW killeři" roku 2011 v podobě Riftu a SW:TORu 1:06:23 - 1:07:29 - Závěr s přáním do roku 2012

Naposledy upravil/a Astra 02.01.2012 v 07:46:42.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

tommygun 02.01.2012 18:21

Ellendway
@Krahen: Názor jsem bral v Casual guildě právě v SWTOR, ne na WoW. To, že jsem v HC guildě znamená, že nehrajeme jiné hry a staráme se jen o to, jak jsme úžasní? Chce si to zjistit fakta o HC raidingu a o mé guildě, která není HC. To, že questy jsou zábavnější a nejsou stereotypní se můžu hadat do krve. Jsou stejné. Černá obrazovka se řeší na fórech stále, stejně jako nefunkční interface. Pokud máš problém s Disconnecty, seš si jistý internetem? Pokud máš o2, tak bych si jistý nebyl. Error 1003 je problém Unable to Connect to a Server. Promiň, ale ne každý je schopný se hrabat v configu hry a ještě ho hledat v appdata složce, která je skrytá systémem. Co se týče interfacu party a guild chatu je problém, o kterém Bioware ví. A divné pohyby... na YouTube je toho dost.
Tak jsem se zeptal ve sve gilde...10 lidi ze 40 co sem se ptal si nechaj dojed ten rozhovor celej a zbytek krom asi 3 si to odklikne po te co prectou titulky a dialog jeste neskoncil...Je zbytecne vykrvacet kvuli necemu o cem pak zjistits ze neni pravda...Mam jeste nejakou praci takze to tu prenecham Krahenovi pokud bude mit jeste co rict

Krahen 02.01.2012 18:11

Ellendway
1) Samozřejmě, dost málo. Víš, jak se dělá veřejné mínění? Nechodí se od domu k domu. Vezme se vzorek lidí, ze kterých vezmeš odpovědi a uděláš z toho průměr.
Ano, ale ty vybíráš pouze jeden extrém toho vzorku a nebereš průměr.
Ellendway
2) To je blbost. Stále se jedná o klasické dones to a zab to. Jen to musíš zabít vícekrát. Osobní příběh rozhodně není, protože záleží na tom, kolikrát stiskneš jedničku, dvojku nebo trojku. Přednastavené odpovědi... super. K čemu ti tvůj příběh pomůže v PvP nebo v PvE? Tuctový voják jsi i v SWTOR...
Myslím, že tohle tady již zodpověděli jiní, ale ty si pořád meleš svou.
Ellendway
3) Super, o docela otravných chybáš řekneš, že je to detail. Ty nemáš problém s AA? Omlouvám se, ale hrát hru, která má Multisampling 1x je opravdu hnus. Připadám si, jako kdybych hrál deset let starou hru. Samozřejmě situaci mění to, zda to hraješ na 15 nebo 17 monitoru.
Já neřekl, že je to detail, já řekl že se s nimi nesetkávám. Jak jsem tu již řekl 2x (nyní po 3.) AA si můžeš nastavit v configu. 10 let starou hru? Zřejmě jsi před 10 lety žádnou hru nehrál.
Ellendway
5) Nebudu ani mluvit o úžasných Lightsaberech, které mají snad 10 barev a jsou téměř totožné.
To ke světu Star Wars patří.
Ellendway
Ano, budu si stát za tím, že je to BETA, je to hnusné a téměř nehotové. Postavení celého Biowaru a EA ke hře je takový, že si zase nahrabali prachy a na hráče serou. Krásně to jde vidět na tom, jak dlouho jim trvalo otevřít servery po spuštění hry. Hráči více jak týden čekali denně hodinu dlouhou frontu a nikdo nehnul ani prstem. A to nemluvím o to, jak má jejich Customer Support fórum 1000 stránek plných problémů a nepochopitelných bugů.
Je zřejmé, že se od admina WoW fansite objektivity nedočkám. Já si udědomuji, že SWTOR není ani zdaleka dokonalá hra, ale když neuděláš jediný vstřícný krok ty, tak já také ne. Již se na této zbytečné diskuzi dále podílet nebudu. Sbohem...

Ellendway 02.01.2012 18:07

@Krahen: Názor jsem bral v Casual guildě právě v SWTOR, ne na WoW. To, že jsem v HC guildě znamená, že nehrajeme jiné hry a staráme se jen o to, jak jsme úžasní? Chce si to zjistit fakta o HC raidingu a o mé guildě, která není HC. To, že questy jsou zábavnější a nejsou stereotypní se můžu hadat do krve. Jsou stejné. Černá obrazovka se řeší na fórech stále, stejně jako nefunkční interface. Pokud máš problém s Disconnecty, seš si jistý internetem? Pokud máš o2, tak bych si jistý nebyl. Error 1003 je problém Unable to Connect to a Server. Promiň, ale ne každý je schopný se hrabat v configu hry a ještě ho hledat v \appdata\ složce, která je skrytá systémem. Co se týče interfacu party a guild chatu je problém, o kterém Bioware ví. A divné pohyby... na YouTube je toho dost.

Darklifer 02.01.2012 18:05

Krahen
Ty questy jsou dle mého názoru 10x zábavnější než stereotypní questy WoWka. Ano, jsou víceméně také v duchu zabij, přines - ale ten příběh okolo nich je mnohem hlubší.
jenže to o čem mluvíš stále podstatně víc než zbytek hry a spousta hráčů po tom netouží takže to jsou jenom zbytečně vyhozený peníze když už do toho tolik vrazili tak jenom příběh nestačí, chce to i nový mechaniky
Krahen
Anti-aliasing nejde zapnout klasicky v menu. To je pravda a také mě to nepotěšilo. Ale jde bez problému zapnout změnou hodnoty v config souboru.
a to je právě ten problém...řekni mi kolik % hráčů se vrtá v configu aby si to zapli ?
Krahen
No vidíš a někomu (statisíce hráčů co tu hru hrají) se líbí.
to je ale jejich věc a tenhle systém je strašně neosobní a hráč ani neví kde to vlastně vzali a to že mu dělají sluhy mi přijde celkem blbý...ale BioWare se prostě nechtělo spawnovat těžení tak to pořešili takhle
Krahen
Nemůžeš plavat v SWTOR? Ve WoW je zase podivný pohled na někoho v plátové zbroji, kdo plave jiným směrem, než ke dnu.
víš kolik divných pohledů je v SW:TOR mě se to radši ani nechce počítat...a to že plave někdo v plátový zbroji je prostě proto aby měli všichni hráči stejný podmínky :P
Krahen
Ve hře jsem se nesetkal se žádnými bugy, které by hru ovlivňovali po stránce gameplaye. A to během questění, v instancích ani ve warzonech. Setkal jsem se pouze s estetickými bugy.
tak počkej chvilku až se to pořádně rozjede a uvidíš že bugů a exploitů tam bude víc než ve WoW (stačí tam poslat Reznika) DDD

Ellendway 02.01.2012 18:01

1) Samozřejmě, dost málo. Víš, jak se dělá veřejné mínění? Nechodí se od domu k domu. Vezme se vzorek lidí, ze kterých vezmeš odpovědi a uděláš z toho průměr.2) To je blbost. Stále se jedná o klasické dones to a zab to. Jen to musíš zabít vícekrát. Osobní příběh rozhodně není, protože záleží na tom, kolikrát stiskneš jedničku, dvojku nebo trojku. Přednastavené odpovědi... super. K čemu ti tvůj příběh pomůže v PvP nebo v PvE? Tuctový voják jsi i v SWTOR...3) Super, o docela otravných chybáš řekneš, že je to detail. Ty nemáš problém s AA? Omlouvám se, ale hrát hru, která má Multisampling 1x je opravdu hnus. Připadám si, jako kdybych hrál deset let starou hru. Samozřejmě situaci mění to, zda to hraješ na 15 nebo 17 monitoru. 5) Nebudu ani mluvit o úžasných Lightsaberech, které mají snad 10 barev a jsou téměř totožné. Ano, budu si stát za tím, že je to BETA, je to hnusné a téměř nehotové. Postavení celého Biowaru a EA ke hře je takový, že si zase nahrabali prachy a na hráče serou. Krásně to jde vidět na tom, jak dlouho jim trvalo otevřít servery po spuštění hry. Hráči více jak týden čekali denně hodinu dlouhou frontu a nikdo nehnul ani prstem. A to nemluvím o to, jak má jejich Customer Support fórum 1000 stránek plných problémů a nepochopitelných bugů.

Krahen 02.01.2012 17:55

Ellendway
1) Asi 40 lidí, co jsou se mnou v guildě a pár lidí na Teamspeaku, co to hrají. Dalo by se říct, že je to dobrá padesátka lidí co mi řekla, že se na questy po pár levelech přestala dívat.
Ty jsi v poměrně HC gildě na můj vkus a takové gildy ve většině případů bývají plné hráčů, které zajímá jen kolik točí DPS, co mají na sobě a progress. Nejsou rozhodně zástupci typických MMO hráčů.
Ellendway
2) Já nejsem ten, kdo napsal, že Bioware přichází s novou charakteristikou úkolů a že budou epické. Toto napsali lidi z Bioware u své úžasné reklamy.
Ty questy jsou dle mého názoru 10x zábavnější než stereotypní questy WoWka. Ano, jsou víceméně také v duchu zabij, přines - ale ten příběh okolo nich je mnohem hlubší.
Ellendway
3) Dobrá, tady máš příklady - Černá obrazovka po zapnutí hry- Nefunkční Interface- Error 9000- Error 1003- Špatně udělaný Anti-Aliasing- Chybějící Party / Guild chat- U přeskakování úkolů postavy (quest-giveři) dělají mnohdy divné pohyby.
S černou obrazovkou po zapnutí hry jsem se nesetkal ani jednou jedinkrát a to hraji nadprůměrně hodně.Nefunkční interface? Kde?Error 9000. Zde máš částečně pravdu.Disconnecty tam jsou, ale 2-3 DC denně jsem měl i ve WoWku.Error 1003, to slyším poprvé. Ani jednou jsem se s ním nesetkal.Anti-aliasing nejde zapnout klasicky v menu. To je pravda a také mě to nepotěšilo. Ale jde bez problému zapnout změnou hodnoty v config souboru.Chybějící party / guild chat? To si snad ze mě děláš srandu? Tam si můžeš zapnout kolik panelů chceš. Já mám jeden pro general, druhej pro partu a guild chat mám jako druhou záložku v party chatu.Divné pohyby??! Co to...
Ellendway
4) Dobrá, chápu. Někomu se to líbí a někomu ne.
Správně.
Ellendway
5) Opravdu jsi mě rozesmál. Nedá mi to, ale napíšu jen o'rly?
Je pravda, že ve WoW máš větší prostor co se vzhledu equipu týká. Ale to mi nevadí.
Ellendway
6) Samozřejmě, viděl jsem tři planety, které mi připadali naprosto nezajímavé.
No vidíš a někomu (statisíce hráčů co tu hru hrají) se líbí.
Ellendway
7) Méně dementnější názor by nebyl? Opravdu mě tímto chceš dojebat?
Nemůžeš plavat v SWTOR? Ve WoW je zase podivný pohled na někoho v plátové zbroji, kdo plave jiným směrem, než ke dnu.
Ellendway
Budu si stát za tím, že tato hra je placená BETA verze, protože od OPEN bety se toho změnilo opravdu málo.
Ve hře jsem se nesetkal se žádnými bugy, které by hru ovlivňovali po stránce gameplaye. A to během questění, v instancích ani ve warzonech. Setkal jsem se pouze s estetickými bugy.

tommygun 02.01.2012 17:46

Ellendway
Pouze vyjadřuji svůj názor. Sekundu, založím si jiný účet, abych tě nenasral tím, že píšu z hlavního účtu.
To nebyla prilis slusna reakce

tommygun 02.01.2012 17:46

LoL nez jsem odepsal tak je tu vice reakci nez bych cekal

Coxx
... nejsem puntičkář, ale tohle je už moc A jinak, když jste tak moc hotový z SW, tak co tu eště děláte
Uprimne se ti omlouvam, kdyz pisu tak kaslu na pravopis a spise vyjadruji myslenkuChodim sem proto, ze jsem wow donedavna hral a stale se zajimam o jeho obsahDarklifer:1) stale malo...2) jedno slovo k tomuto: RPG4) k tomu se nevyjadruji...to je tvuj nazor6) C´mon...wow si tvori pribeh podle ceho asi... netyka se mne a nemam k tomu dale co rici

Ellendway 02.01.2012 17:44

tommygun
Na zaver bych te rad pozadal zda by jsi mohl byt trosku profesionalnejsi co se teto debaty tycenechci vyvolavat konflikt...
Pouze vyjadřuji svůj názor. Sekundu, založím si jiný účet, abych tě nenasral tím, že píšu z hlavního účtu.

tommygun 02.01.2012 17:37

Tohle klani v bodech mi prijde dobry takze v tom budu pokracovat 1)to je dosti malo+kdyz si to teda lidi nectou tak at nenadavaj na to ze to tam je, protoze vetsina lidi si to moc rada precte...vlastne poslechne a porad to udela urcite mnohem vice lidi nez ve wow...ve wow sem si ty questy necetl, protoze to bylo nudne u ToR to hltam plnymi dousky2)oproti jinym MMO sou ukoly mnohem epictejsi prave kvuli onem rozhovorum a cutscenam, ktery teda ty bohuzel preskakuje+mas tam svuj osobni pribeh ve kterem hrajes hlavni roli, narozdil od wow kde ses jen tuctovej vojak kdyz to tak reknu3)- detail - me prijde funkcni - je mi lito, to mi nic nerika...a jeste jsem se s tim nesetkal - to same co predtim - ja s tim zadnej problem nemam - to je opravdu smesne protoze tohle snad nikdy nechybelo a nechyby - detail+pochopitelne 4)aspon tady jsme se dohodli D5)Ten vtip v tom vskutku byl...s jistou primesi posmechu6)Me prisli zajimavejsi nez kterekoliv oblasti z wow7)To nebyl nazor, tim jsem pouze poukazal na irelevantnost tveho argumentu Stuj si za cim chces, pravda to ale neni, samotny fakt ze se od bety nic nezmenilo (coz je lez)by pouze poukazoval na to jak to bylo dobre uz v bete kdyz ta hra ted slape...vskutku nevim kde berete, ze nefunguje+slape lepe nez kdyz vyslo wow kteremu padly servery...Na zaver bych te rad pozadal zda by jsi mohl byt trosku profesionalnejsi co se teto debaty tycenechci vyvolavat konflikt...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet