Puzzle Box of Yogg-Saron lze konečně aktivovat!

  puzzle box of yogg-saron    n'zoth    uldir   

Pamatujete si na Puzzle Box of Yogg-Saron? No aby ne – co jsme se všichni naspekulovali, co asi tajemné výroky této hračky z Archeologie znamenají. Mnoho z nich začalo dávat smysl až po delší době, zato některé jsme nevyluštili doteď. Začíná ale být jisté, že Blizzard má s Puzzle Box of Yogg-Saron mnohem více sáhodlouhý plán, než bychom se odvažovali předvídat. S příchodem raidu Uldir totiž lze dříve nečinnou krabičku konečně zaktivovat!

 

Pokud chcete pokročit v odhalování tajemství artefaktu, jděte do Uldiru a počkejte si na druhou fázi encounteru s bossem Zek'vozem, zvaným Posel N'Zothův. Tehdy se zjeví Projection of Yogg-Saron a nastane ten správný čas aktivovat Puzzle Box of Yogg-Saron. Pokud tak učiníte, spawne se před vámi kostka, která se začne sama náhodně skládat.

Každých pár sekund se rovněž budou spawnovat Void Barrage, které udílejí zasaženým hráčům poměrně vysoký damage. Pokud se vám navzdory tomu podaří Zek'voze porazit, získáte achievement What's in the Box? (easter egg na film Sedm – Se7en). Achievement lze získat na Normal nebo vyšší obtížnosti.

 

Pokud Puzzle Box of Yogg-Saron ještě nemáte, budete potřebovat 140 Nerubian Archaeology Fragment na rare Nerubian Archaeology artefakt, Puzzle Box of Yogg-Saron.

 

Šepotání Puzzle Box of Yogg-Saron povětšinou odkazuje na Starého boha N'Zotha a jeho sídlo, potopené město Ny'alotha. Propojení se Zek'vozem tedy dává smysl, neboť ten je N'Zothovým služebníkem. Popisek tohoto bosse říká následující:

 

Krátce po Rozdělení světa (Sundering) dorazil na zandalarské pobřeží temný posel, mající v úmyslu vehnat čerstvě izolovaný kmen Zandalari do služby N'Zothovi. Zek'voz byl připraven pokoušet, podplácet, mámit, kazit nebo prostě vraždit. Nebyl však připraven na obrany Uldiru. Byl zajat, studován, rozebrán a uložen v titánských archivech, kde od té doby čeká na příležitost k útěku.

 

Zajímavé však je především objevení projekce Yogg-Sarona. Jak víme, Staré bohy nemůžeme definitivně zabít, neboť jsou kvůli kletbě masa (Curse of Flesh) pevně svázáni s Azerothem a samotná planeta a veškerý život na ní by musel zaniknout, aby se těchto bytostí Prázdnoty bylo možné zbavit. Yogg-Saron tedy, ač oslaben, stále přežívá a nejspíš číhá na vhodnou příležitost, jak dosáhnout svých cílů. Můžeme snad očekávat, že se zapojí do bitvy o Azeroth? Ale pokud ano, na čí straně? Určitě ne na N'Zothově – Yogg-Saronovo hypotetické zapojení je velmi pikantní v tom, že N'Zoth si po jeho poražení přivlastnil Smaragdovou noční můru (Emerald Nightmare), kterou stvořil právě Yogg-Saron. Ten by si tedy nejspíš radši uhryzal svá vlastní chapadla, než aby zrádnému a oportunistickému bratrovi pomáhal. Je snad šance, že nás čeká střet dvou Starých bohů a my budeme chyceni v jeho středu? Nebo je možné, že se ti dva zdánlivě na čas spojí, aby dosáhli svých dílčích cílů, a my se budeme muset potýkat hned se dvěma naštvanými Starými bohy zároveň? A jak do toho všeho zapadá královna Azshara?

 

Zkoušeli jste aktivovat Puzzle Box of Yogg-Saron? A co říkáte na možnost zapojení Yogg-Sarona do příběhu Battle for Azeroth?

 

Související články:

Azshara & N'Zoth: Kdo se bude smát naposledy?

Královna Azshara v Battle for Azeroth

Na kus řeči s Xal'atath, Blade of the Black Empire

Šílený Ogmot a jeho vize


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sir Finley Mrrgglton 14.09.2018 01:23

Ta zátvorka pokazila ten vtip :/

Valohran 13.09.2018 16:24

Těším se víc na N'Zotha, protože toho jsme zatím skoro neviděli. Ale kdyby do současných událostí bylo zapleteno víc starých bohů, určitě by to byl zajímavý dějový zvrat, když čekáme hlavně Azsharu s jejím loutkovodičem.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet