Blížící se změny u healerů

/pic/uploaded/bluepost

Bluepost, který se týká vyrovnání jednotlivých healing class. První a druhý bod obsahuje změny, které nejspíše budou do hry vloženy při středeční údržbě, zatímco třetí projednává úpravy, které by se mohly objevit v dalším velkém patchi.

Nethaera zdroj

Sledujeme, jak si vedou healeři od vydání patche 4.0.6, a momentálně připravujeme několik dalších úprav.

Priest

Cena Power Word: Shield bude zvýšena o 33%. Přestože chceme, aby Discipline priesti používali Power Word: Shield časteji a s lepšími výsledky, tak zároveň nechceme, aby byl hlavní (a často jediné používané) kouzlo ve skupinách. Není v našem zájmu, aby byl obzvláště používaným herním stylem (particularly compelling playstyle) a zjistili jsme, že podněcuje hráče, aby nepoužívali jiná kouzla jako například Penance. Jsme přesvědčeni, že použití Power Word: Shield v klíčový okamžik je velmi důležité pro úspěch, ale nechceme, aby byl natolik užitečný, že se ho vyplatí používat natolik často.

Uvědomujeme si, že pokud uděláme Power Word: Shield lehce dražší k zakouzlení pro Discipline priesty, může Holy priesty přimět k tomu, aby ho přestali používat. Kvůli tomu přidáme do talentu Body and Soul bonus, který snižuje cenu many za Power Word: Shield. Nicméně při najetí na talent Body and Soul vám bude stále ukazovat, jako kdyby nesnižoval cenu Power Word: Shield až do dalšího patche (hotfix tento problém nemůže vyřešit). Z tohoto důvodu, by si Holy priestové neměli všimnout změněné ceny Power Word: Shield.

Shaman

Také děláme opravu u Restoration kouzla Purification, který nyní zvyšuje efektivitu healing kouzel o 25%, místo 10%. Domníváme se, že healing per second (myšleno celkové HPS, nikoliv efekt HoT kouzel) u shamanů se nemůže měřit s ostatním healery, a přestože jsme nerfli Holy priesty a Holy paladiny v patchi 4.0.6, shamani stále zůstávají pozadu. Zkrátka je jednodušší posílit Restoration shamany, než-li nerfnout všechny ostatní classy, či dokonce přebalancovat celé encountery.

Dodatek - Restoration druidi a Restoration shamani

Souhlasíme s názory některých hráčů, že Restoration druidi a Restoration shamani ztrácejí v healingu. Posílení Restoration Shamanů a vyrovnání Power Word: Shield by mělo všechny healovací povolání výkonnostně srovnat. Rozhodnutí, koho posílit, či oslabit, je ovlivněno především dlouhými cooldowny u paladinů a priestů. Avšak toto není jedna z věcí, které můžeme vyřešit pomocí hotfixu, ale hodláme ji vyřešit při dalším větším patchi.



Naposledy upravil/a Wrent 23.02.2011 v 18:18:39.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Wrent 24.02.2011 11:23

Riko
Zajimavy ze i po udrzbe je u skillu Purification furt 10 % :-D
Hotfixy nemůžou změnit tooltipy...

Riko 24.02.2011 11:04

Zajimavy ze i po udrzbe je u skillu Purification furt 10 % :-D

Kasiny 24.02.2011 10:39

Tak jste mě přemluvili, jdu do resta! a Všechny vás uhealuji k smrti!

karas133 22.02.2011 13:50

Aha tak sem to špatně přečet Ale ten mana cost by mohli sundat stejně

karas133 22.02.2011 13:48

To je pěkný že zvedaj absorb, ale v tom případě by mohli snížit mana cost purge prozože enh. šaman nemůže purgeovat prakticky vůbec.Už se těšim an Wara s priestem pudou dolu fakt líp no....

Yuri007 22.02.2011 10:19

Hraju affli PVP a shamana kazdopadne nejde zabit .. vsechno dispelne nic mu nevadi .. dostane se z CC a hned ma full .. mana nedojde .. proste nic ... jak rika muj kamarad ... boostej to co uz je preOPny

Riko 21.02.2011 18:38

Vy tu porad melete, ze shammy bude OP s +25 % heal efektem. Kouknete se na druida, ten ma taky + 25 % k heal efektu a vetsina healu je instanti.

Riko 21.02.2011 14:04

Rreezznniikk
Taky kdo rika ze placu ? Nebo Riko .. ja napsal jednoduse, ze nei problem ha dat a ze jsme se s nim setkavali v drti vecine prohral .. Ale kazdej kdo pvp hraje vi ze je op. Ja nechci aby blizzar neco opravoval, ja jen nechci aby dal vymejsel nesmyslny patche ktery neprinesou zmenu k lepsimu, prinasi jen spusty bugu nic vic. V my warcraft studio udelam funkcnejsi patch nez oni.
Ja si myslim ze kdyby se podival (Meffe) na video ze srazu a videl te, tak by ti decko nerekl a raci by zalezl pod postel :-D

Rreezznniikk 21.02.2011 13:18

Meffe
Shamik je OP bleeee Blizzarde okamzite to oprav Pala je OP bleeee Blizzarde okmazite to oprav ... atd. atd. atd. (Rreezznniikk,Riko ) deti placou a Blizzard slysi a meni a meni a meni
Taky kdo rika ze placu ? Nebo Riko .. ja napsal jednoduse, ze nei problem ha dat a ze jsme se s nim setkavali v drti vecine prohral .. Ale kazdej kdo pvp hraje vi ze je op. Ja nechci aby blizzar neco opravoval, ja jen nechci aby dal vymejsel nesmyslny patche ktery neprinesou zmenu k lepsimu, prinasi jen spusty bugu nic vic. V my warcraft studio udelam funkcnejsi patch nez oni.

Riko 21.02.2011 13:11

A kdyz uz sme u toho OP u shamana tak verim tomu ze blizz udela u enha shamana 100 % sanci na crit u Lava Lash kouzla pokud bude na cili Flame Shock :-D. Je to defakto odlehcena verze Lava Burstu.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet