Druid

  Povolání    Druid   

Druidi využívají své síly hlavně k ochraně všeho živého a zachování rovnováhy ve světě. Každý zkušený druid je schopen rozpoutat na bojišti surové peklo, spoutat nepřátele očarovanými kořeny nebo je chytit do neúprosných tornád. Dokáží rozpoutat bitevní vřavu, ale také ochránit nebo vyléčit své bližní. Snad jejich nejmocnější zbraní, která jim propůjčuje velkou variabilitu v boji, je schopnost měnit podobu: od šavlozubého pantera přes medvěda až po vránu.

 

Historie

Historie druidů je nejvíce provázána s historií Malfuriona Stormrage. Když se jednou procházel v lese společně s Tyrande Whisperwind a svým braterm Illidanem, narazili na lesního poloboha Cenaria, který se uvolil je učit druidismu. Zatímco Tyrande následovala cestu Elune, Illidan byl zbrklý a jeho talent tkvěl především v magii, Malfurion se zdál býti slibným učedníkem. Po Válce Prastarých zakázal využívání magie a začal učit taureny a noční elfy druidismu. Druidi samotní mají i své vlastní společenství, které se nazývají Cenarion Circle, které sdružuje všechny druidy ze všech možných ras na Azerothu. Za centrum druidismu se považuje Moonglade.

 

Hrdinové

Malfurion Stormrage

Prvním druidem, kterého učil sám polobůh Cenarius, byl Malfurion Stormrage. Jeho historie sahá do dob před rozdělením a sehrál důležitou roli ve Válce Prastarých a stále hraje důležitou roli i v současnosti.

 

Broll Bearmantle

Broll Bearmantle byl společníkem Variana a Valeery v jejich gladiátorských dobách. Když však přišla svoboda, neotálel a pomohl Varianovi nalézt jeho ztracenou paměť a znovu získat zpět stormwindský trůn.

 

Fandral Staghelm

Fandral Staghelm byl arcidruidem Nočních elfů v dobách, kdy Malfurion Stormrage stále bloudil ve Smaragdovém snu. Žal nad ztrátou syna z něj však udělal zrádce, který se obrátil vůči vlastní rase i proti ostatním rasám na Azerothu.

 

Hamuul Runetotem

Hamuul je mocným arcidruidem a učedníkem samotného Malfuriona Stormrage. Stejně jako jeho mentor, i on věří v rovnováhu na Azerothu a sehrál důležitou roli v boji proti Ragnarosovi ve Firelands.

 

Základní informace

Druidi jsou neskutečně všestranní a mohou zastat jakoukoliv roli: healera, tanka i damage dealera. V závislosti na každé situaci tedy volí vhodnou formu, aby byli co nejefektivnějšími bojovníky.

 

dhTyp

  • Tank
  • Healer
  • Ranged Magic Damage Dealer
  • Melee Damage Dealer

Bary

  • Život
  • Mana
  • Astrální síla (Astral power)
  • Hněv
  • Energie

 

Dostupné brnění

  • Cloth
  • Leather

 

Dostupné zbraně

  • Daggers
  • Fist Weapons
  • One-Handed Maces
  • Polearms
  • Staves
  • Two-Handed Maces

 

Dostupné rasy

Alliance Horda
Night Elf Tauren
Worgen Troll
Kul Tiran Zandalari
- Highmountain

 

Schopnosti

  • Versatility - Díky tomu, že na sebe umí vzít podobu rozmanitých zvířat, dokáží druidi zastat snad jakoukoliv roli, ať už léčitele, tanka nebo damage dealera. A též mohou své podoby využít k cestování jak po zemi, tak ve vzduchu i ve vodě.
  • Healing - Jejich pouto s přírodou je natolik veliké, že s její pomocí dokáží léčit jakékoliv zranění.
  • Defense - Když zrovna neléčí nebo netrhají svými drápy své soupeře, berou na sebe houževnatější medvědí podobu a jsou tak schopni zastat roli tanka.
  • Melee and ranged damage - Ať už se do bitevní vřavy vrhnete jako panter a roztrháte nepřátele na kusy nebo dáváte přednost své pravé podobě a drtíte řady nepřátel z dálky destruktivními kouzly, dělá to z vás neuvěřitelně flexibilního bojovníka.

 

Talenty

Talenty druidů se soustřeďují hlavně na proměny do zvířecích forem, schopnost povolat síly přírody do boje anebo zvýšit sílu léčivé magie.

  • Balance
  • Feral
  • Guardian
  • Restoration

 

Klady a zápory

Přednosti

  • Mnoho různorodých stylů boje, dostupných díky formám.
  • Druid může využít své cestovní nebo aquatické formy pro rychlejší cestování, ať už na suchu, ve vodě či ve vzduchu.
  • Má dobrá buffovací kouzla.
  • Může zastat roli tanka, DPS a healera.

 

Nevýhody

  • Může nosit jen látkovou a koženou zbroj.
  • Přestože zvířecí formy nabízejí různé druhy boje, nejsou ve skutečnosti tak všestranné, jako u jiných povolání, kterým se podobají. Mohou být ale stejně efektivní.
  • Pokud je zrovna ve formě nějakého zvířete, nemůže používat kouzla v normální formě běžně dostupné a může být i jinak indisponován.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

unname 07.09.2010 17:05

Škoda že nema formu Draka

jakubsnake 07.09.2010 07:04

doexpi a zkus to

paloX123 22.08.2010 01:34

Som restoration Druid 42lvl a mana mi dochádza stále ...chcem sa opýtať ,či sa to zmení v Tree of Life forme od 50lvl. Ďakujem

Chcipak 28.07.2010 08:28

fevsi s dovolením přeložím to do češtiny: PvP (wsg apod.) v moonkin formě není náročné. Choďte v cat formě v prowlu, když jste za nepřítelem tak dejte kouzlo Moonfire, Insect farm, pote kořeny a ty stroáky, co vypadaj jako forma Tree of life, 3x wrath, zase kořeny, když nestihnete tak Cyclone, dohealovat (Rejuvation, Regrowrth, 2x Lifebloom) a pak naspammujte Moonfire. Myslím, že takhle je to lepší, v tom tvým jsem se fakt nevyznal...

fevs 08.07.2010 17:52

pvp v sove neni narocne chodte v kocce ve prowlu a kdyz budete za nepritelem tak moonfire pak mouchy (nevim jak se to pise) pote koreny stromecky wrath wrath wrath koreny (kdyz nestihnete tak tayfun)cyklon hodit hely regrow revlutjon lifeboom tak 2krat a pote ho proste nejak umoonfirevovat cau (nevim jak se ty kouzla jmenujou presne snad to poznate)

fevs 08.07.2010 17:48

jen takova drobnost mokin form je kdyz mas lvl 40 a mas vsechny talenty v balance i kdyz mas 60 tak muzes starfall 2.mace si natrenujes u trainera v ironforge3.druid je nejlepsi jako balance protoze muzes sejmout vic mobu hurikanem a korenama FERAL DRUID JE SICE DOBREJ V PVP ALE MA ZNACNE NEVIHODY V BOJI PROTI VICE LIDEM ja s boomkinem dal dk paladina najednou sice palasek o jeden lvl pode mnou ale dk stejne a za balance s dejte dual talenty resto protoze to znacne zlepsi pvp a jo jeste nez prestanu psat tak balance druid je jednodusi na xpeni cau doufam ze jsem pomohl rofl...

Suriencz 30.06.2010 19:00

Doufám, že za pár měsíců nebo let si tento svůj text ještě jednou přečteš a upřímně se zasměješ, protože pardon, ale buď jsou to věci naprosto zřejmé nebo totální hovadiny...

Durgrim 30.06.2010 18:55

rika se, ze druid je nododelany Rogue a Warior(např.:Rogue:jedy atd...)toho se ale musi vyuzit:pokud mate talenty do Feral musite se naucit hodne veci.Asi vam nereknu vsechny, ale aspon nejake, takze zaprve v Bear forme aji v Cat forme se musite naucit behat kolem urcene postavy, utocit a davat komba, taky pokud mate malo zivotu nebo malo many tak v bear forme dejte stun bear formu pric heal hned zase bear nebo cat formu a sek, kombo a sek.Za druhe se naucit rychle menit formy a vyuzivat kouzla z jinych forem napriklat jste v cat forme potrebujete heal date si bear formu a ted jsou dve moznosti jak se vyhealovat: ta prvni je ze date auru na rage stun a heal a ta druha: date auru na rage kouzlo, ktery vam zere rage a pridava zivoty a jeste k tomu muzete sekat.Potom chci doporucit vec a ta vec je, ze pokud zacinate WoWko a premyslite koho si zalozit tak si rikate, ze nejlehchci to bude asi blood elf mag, tak sem ja taky zacinal aji 3 my kamosi, nekteri mozna zacinal jinak, ale zatim neznam cloveka, ktery nezacinal hordou.Ale muzu vas ujistit, ze balance druid je o trochu lepsi pro zacatecniky nez mag.Je to za nej trosku tesi avsak on je na zacatku lehouckej a pak se kazdym novim kouzlem ztesuje az na 80(60,70,85-podle datadisku)lvl.A taky dost radim night elfa jako druida nez taurena.tauren ma sice stun jako schopnost, ale night elf ma neviditelnost na miste.Tauren ma schopnost spis do toho 18lvlu sice neviditelnost na tom 20lvlu nepouzijete, ale na tom 40lvlu vam bude schazet.

Angoras 29.06.2010 09:31

Takze druid sa moze naucit mace, ale od tych elitnych trenerov. Pre alianciu je v Ironforge a pre hordu v Thunder Buffe

Wipe 22.06.2010 15:14

Riko
Tak but druid mace mit nemuze bo musis za jinym trainerem.
ale jakou Two hand moze

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet