Je potenciál Cataclysmu využit?

/pic/cataclysm/potencial/catapotencial
Když jsem nedávno narazil na jeden zajímavý článek na zahraniční stránce o World of Warcraft, zabývající se využitím potenciálu, který je v Cataclysmu opravdu bohatý a umožňuje menší i větší zásahy do příběhu, obdobný článek se u nás už dlouho neobjevil, a proto jsem začal uvažovat a přemýšlet nad tím, na co bych se zaměřil, zda-li čistě na události, které nám nabízí Deathwing a jeho klan Twilight's Hammer, nebo na něco většího, co třeba začít u titánů. Co když Ahn'qiraj není ještě definitivně odepsán. Ok, řeknete si, že by tam přeci jen něco málo být mohlo, ale co když vám řeknu, že by mohlo existovat nějaké spojení mezi Ahn'qirajem a Uldumem.
Když jsem si takhle plnil úkoly v Uldumu, jen těžko se mi pak chtělo věřit, že to bylo vše. I přesto, že jsem splnil všechny úkoly pro Harrisona Jonese, pronikl jsem do Halls of Origination a vypnul zařízení zkázy, mimochodem obdobné zařízení chtěl použít také Algalon. Poté jsme navštívili, pokud se tomu tak dá říct, Vortex Pinnacle a Throne of the Four Winds, kde jsme zastavili Al'Akira a jeho příslušníky. Ale to je prostě málo, možná se s tím kde kdo spokojí, ale někteří ne. Pojďme se ale podívat na poslední větu, kterou jsem zmínil v prvním odstavci. Víme, že Ahn'Qiraj je ztracené město titánů, nebudeme se zabývat brouky a jiným hmyzem, zaměříme se na ty ostatní. Když se podíváme na Anubisatha (v dnešní době hlídá AQ), a Setesh (nalezneme ho v Halls of Origination), můžeme spatřit velkou shodu mezi jejich modely. Ossirian k jejich podobě také nemá příliš daleko. Podívejme se ale ještě na jednu zvláštnost. Kam se ukryl Cho'gall, když navštívil AQ, kde prováděl tajný rituál na oživení fyzického těla C'thuna a i díky zásahu Me'dana, jak se ze zřícenin dostal? Všechny tato fakta nám mohou napovídat, že může existovat spojení mezi Ahn'qiraj a Uldumem. Již víme, že titánské usedlosti se táhnou na míle daleko, podobně, jako je tomu v Ulduaru a Uldamanu. Můžeme se dočkat nového dungeonu/raidu, který v sobě bude mít část Uldumu a Ahn'qiraj? To zůstává zatím záhadou.
Mnozí z vás také jistě čekali, že jedním z nových raidovních instancí bude Abyssal Maw, který zatím ale není, čeká snad Blizzard až na další datadisk, kde bude hrát větší roli královna Azshara? Také jsme mohli slyšet o nové instanci v Caverns of Time, kde by podle posledních známých informací měl být raid, kterým se vrátíte do Války Prastarých (skvělá trilogie), ale to je opětovné setkání s Archimondem, určitě mladší verze Illidana, Malfuriona, dračích aspektů (a možná i Deathwingem/Neltharionem), možná se také objeví Brox! Legendární válečník orků, který se obětoval pro záchranu Azerothu. Ale když už jsme u Caverns of Time, co takhle návrat Nozdormu a jeho odhalení, že chtěl zvrátit svůj osud (smrt) a prozradí nám, že to on chtěl zabránit událostem v Caverns of Time. Určitě také nebude jediný, kdo si myslí, že jsme Grim Batol neprozkoumali celý, stejně jako několik dalších teras v Deepholmu. Celá tahle oblast se zdá být mnohem důležitější, ale nic velkého se zde neděje. Za dveřmi je patch 4.2, který se zaměřuje na Hyjal. Nové daily questy a raid, ale to stále ponechává Vashj’ir, Deepholm, Uldum a Twilight Highlands beze změn a jen můžeme doufat, že se nějaké objeví, pokud je něco takového v plánu.
Avšak, spousta nových věcí se děje i ve světě, ne jenom v nových oblastech. Například Stonetalon a objev nových rozvalin Nočních Elfů, kde pobíhají duchové, kteří by mohli stát za dřívějšími pokusy. Desolace je další oblastí, která prochází velkou změnou, doslova se probudila k životu, má na to snad nějaký vliv podzemní komplex titánů Maraudon? Od té doby, co se Cho’gall zúčastnil konference v Dire Maulu, se stává Maul domovem pro všechny ogry? Nebo je to jen dočasné, kdo ví, ale musíme brát v potaz, že Blizzard by rád udělal něco s Dire Maulem a jeho podobou, na to si však budeme muset ještě nějaký čas počkat.
Vypadá to, že potenciál Cataclysmu nebude naplněn, a jen se spousta věcí přesune do dalších datadisků, což je opravdu škoda. Nám by se určitě líbilo, kdyby Blizzard vydával nové a velké patche každý měsíc, které by lépe vysvětlovaly, co se děje na Azerothu, průběžné změny v oblastech, dungeonech a podobně. Přeci jen čekat pokaždé 2 roky na aktualizaci starých lokací je celkem dlouhá doba. Místo toho tu máme „velký patch“ jednou za několik měsíců a ten se zaměřuje pouze na end-game, a ještě po úspěšném „dohrání“ patche vás WoW přestává bavit, protože už není co dělat… Co si myslíte vy o využití potenciálu, který Cataclysm nabízí, využívá ho Blizzard naplno?

Naposledy upravil/a Wrent 12.07.2011 v 15:18:07.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Jerryky
Jaroslav Kovář

Jerryky je autorem 327 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Havranik 26.06.2011 23:15

Ja by som sobne ocenil trošku aj rozvoj politických vzťahov medzi ally a horde. Si veztmite že vo wotlku to celkom pekne naberalo grády v takom napr. patch 3.1 ,alebo aj wrathgate. Nehovorim že tutok toho není až až. VeĎ je otvorená vojna. Ale napríklad by mohli aj povedzme urobiť drámu že idú na Deathwinga a teraz potrebujú ku tomu Variana a Garosha a tí sa budú byť a príde napr. nejake nové dočasné prímerie. Alebo teda tie caverns of time mohli dať tiež ako daily hub predsalen valka prastarých je komplexnejšia ako len čo sa týka dungu. Problém nastal v tom že 4.1 patch je úplne zabitý. Veď len trošku pozmenili ZA a ZG nič viac pomaly. daily už asi moc nepribudne no..Takisto keď už má thrall ženskú mohla by si aj Jaina niekoho nájsť a neostať starou dievkou. Takisto by mohlo byť viac prepojenia medzi worgeni vs. goblini ,tak ako to bolo v BC kde sa prepojili Draenei vs. belfovia vo frakciach a nakoniec vo samotnom SWP.Proste chýba mi tam akési pokračovanie v ich príbehu(mozno je to tým ze pri goblinoch im akosi dosla tvorivost ..). Takisto hovorili o tom že deathwing pravepodobne nezomrie len ho nejako napravime alebo čo. (alebo ho nahradi ako aspekta niekto iný tak ako teraz malygosa nahradí Korialstrasz. S tym AQ je to pekná myšlienka to by mohli spraviť. O Vashjir a Deepholme ani nehovorím. Takisto aj o postavách ako Malfurion, Silvanas, alebo aj samotná Lilian Voss..AKo som raz pocul v jednom podcaste : Cataclysm je evolúcia wowka, nie revolúcia v ňom :/ celkovo by to chcelo aspon tak po 4.4 ak by to skoncentrovali prbehom a vecami co tam pridat, alebo mozno aj 4.5>.4.6 poprip. do 4.7 sbo kolko aby ten datáč naplno využili. lenže to by potom trval roky..i vezmite ze tento rok mozno este vyjde 4.3 a na dalsi rok by uz bolo dobre dat new datáč popip. najneskor zaciatkom 2013 ( heh 21.12.2012 by to mohli dobre zdramatizovat dejom vo wow )

Coxx 26.06.2011 23:14

Mě se Cata líbí a určitě si nemůžu stěžovat, jen mě trošku zaráží, že lidi tu píší, že je Cata málo využitej, ale když je tu teprve od prosince, ne .. na všechno je eště čas, páč tu jako datáč eště dlouho bude, tak jen to chce vydržetA eště: RIFT je podle mě přežvejkaná blbost /peace

Javorovej 26.06.2011 22:37

BlackFans
Ja osobne si myslim ze catas toho moc nepriniesol... respektive ne tak zaujimave aby u toho ludia zostali. Ja osobne a par dalsi ludi (cca 50 o ktorych viem) presli na hru Rift ktora ponukla nove moznosti... proste wowko ma sklamalo.
Já vim hlavně o lidech, co se vrátili na wow kvůli Cata, protože čekali návrat do Vanilly...avšak po měsíci hraní s tím zase sekli. Mě se Cata líbí a přinesl toho opravdu hodně, ale jak psal Jerry v článku, Blizzard dostatečně nevyužívá jeho potenciál. Je zde mnoho zákoutí, mnoho příběhů, spojitosti atp...

BlackFans 26.06.2011 22:36

A hru Rift doporucujem. Pokial hladate nieco nove tak sa urcite nesklamate .)

BlackFans 26.06.2011 22:35

Ja osobne si myslim ze catas toho moc nepriniesol... respektive ne tak zaujimave aby u toho ludia zostali. Ja osobne a par dalsi ludi (cca 50 o ktorych viem) presli na hru Rift ktora ponukla nove moznosti... proste wowko ma sklamalo.

BlackFans 26.06.2011 22:35

A hru Rift doporucujem. Pokial hladate nieco nove tak sa urcite nesklamate .)

BlackFans 26.06.2011 22:33

Ja osobne si myslim ze catas toho moc nepriniesol... respektive ne tak zaujimave aby u toho ludia zostali. Ja osobne a par dalsi ludi (cca 50 o ktorych viem) presli na hru Rift ktora ponukla nove moznosti... proste wowko ma sklamalo.

Javorovej 26.06.2011 22:33

Mordecay
Mne sa napríklad nepáčia questy v starých zonách, ktoré ostali aj po Cata.
Já jsem v tomto názoru zase naopak. Rád si teĎ dělám alty a s každým lítám po jiné oblasti. Znal jsem jakž takž všechny lokace a dělat je znova v jiném duchu je docela zajímavé.

Akari 26.06.2011 22:32

Jerryky
Azshara nebude přítomna v Cataclysmu, jen pocítíme její přítomnost Takto se vyjádříl Blizzard na Blizzconu.
No možná ne Azshara, ale něco vtom Vashyru by mohlo být za raid a aji v Depholmě aby bylo všude něco

Jerryky 26.06.2011 22:23

Adrien
zbývá Vashyr a Deopholm řekl bych, že další raid bude asi ten Abyssal Maw s Azsharou..
Azshara nebude přítomna v Cataclysmu, jen pocítíme její přítomnost Takto se vyjádříl Blizzard na Blizzconu.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet