Je potenciál Cataclysmu využit?

/pic/cataclysm/potencial/catapotencial
Když jsem nedávno narazil na jeden zajímavý článek na zahraniční stránce o World of Warcraft, zabývající se využitím potenciálu, který je v Cataclysmu opravdu bohatý a umožňuje menší i větší zásahy do příběhu, obdobný článek se u nás už dlouho neobjevil, a proto jsem začal uvažovat a přemýšlet nad tím, na co bych se zaměřil, zda-li čistě na události, které nám nabízí Deathwing a jeho klan Twilight's Hammer, nebo na něco většího, co třeba začít u titánů. Co když Ahn'qiraj není ještě definitivně odepsán. Ok, řeknete si, že by tam přeci jen něco málo být mohlo, ale co když vám řeknu, že by mohlo existovat nějaké spojení mezi Ahn'qirajem a Uldumem.
Když jsem si takhle plnil úkoly v Uldumu, jen těžko se mi pak chtělo věřit, že to bylo vše. I přesto, že jsem splnil všechny úkoly pro Harrisona Jonese, pronikl jsem do Halls of Origination a vypnul zařízení zkázy, mimochodem obdobné zařízení chtěl použít také Algalon. Poté jsme navštívili, pokud se tomu tak dá říct, Vortex Pinnacle a Throne of the Four Winds, kde jsme zastavili Al'Akira a jeho příslušníky. Ale to je prostě málo, možná se s tím kde kdo spokojí, ale někteří ne. Pojďme se ale podívat na poslední větu, kterou jsem zmínil v prvním odstavci. Víme, že Ahn'Qiraj je ztracené město titánů, nebudeme se zabývat brouky a jiným hmyzem, zaměříme se na ty ostatní. Když se podíváme na Anubisatha (v dnešní době hlídá AQ), a Setesh (nalezneme ho v Halls of Origination), můžeme spatřit velkou shodu mezi jejich modely. Ossirian k jejich podobě také nemá příliš daleko. Podívejme se ale ještě na jednu zvláštnost. Kam se ukryl Cho'gall, když navštívil AQ, kde prováděl tajný rituál na oživení fyzického těla C'thuna a i díky zásahu Me'dana, jak se ze zřícenin dostal? Všechny tato fakta nám mohou napovídat, že může existovat spojení mezi Ahn'qiraj a Uldumem. Již víme, že titánské usedlosti se táhnou na míle daleko, podobně, jako je tomu v Ulduaru a Uldamanu. Můžeme se dočkat nového dungeonu/raidu, který v sobě bude mít část Uldumu a Ahn'qiraj? To zůstává zatím záhadou.
Mnozí z vás také jistě čekali, že jedním z nových raidovních instancí bude Abyssal Maw, který zatím ale není, čeká snad Blizzard až na další datadisk, kde bude hrát větší roli královna Azshara? Také jsme mohli slyšet o nové instanci v Caverns of Time, kde by podle posledních známých informací měl být raid, kterým se vrátíte do Války Prastarých (skvělá trilogie), ale to je opětovné setkání s Archimondem, určitě mladší verze Illidana, Malfuriona, dračích aspektů (a možná i Deathwingem/Neltharionem), možná se také objeví Brox! Legendární válečník orků, který se obětoval pro záchranu Azerothu. Ale když už jsme u Caverns of Time, co takhle návrat Nozdormu a jeho odhalení, že chtěl zvrátit svůj osud (smrt) a prozradí nám, že to on chtěl zabránit událostem v Caverns of Time. Určitě také nebude jediný, kdo si myslí, že jsme Grim Batol neprozkoumali celý, stejně jako několik dalších teras v Deepholmu. Celá tahle oblast se zdá být mnohem důležitější, ale nic velkého se zde neděje. Za dveřmi je patch 4.2, který se zaměřuje na Hyjal. Nové daily questy a raid, ale to stále ponechává Vashj’ir, Deepholm, Uldum a Twilight Highlands beze změn a jen můžeme doufat, že se nějaké objeví, pokud je něco takového v plánu.
Avšak, spousta nových věcí se děje i ve světě, ne jenom v nových oblastech. Například Stonetalon a objev nových rozvalin Nočních Elfů, kde pobíhají duchové, kteří by mohli stát za dřívějšími pokusy. Desolace je další oblastí, která prochází velkou změnou, doslova se probudila k životu, má na to snad nějaký vliv podzemní komplex titánů Maraudon? Od té doby, co se Cho’gall zúčastnil konference v Dire Maulu, se stává Maul domovem pro všechny ogry? Nebo je to jen dočasné, kdo ví, ale musíme brát v potaz, že Blizzard by rád udělal něco s Dire Maulem a jeho podobou, na to si však budeme muset ještě nějaký čas počkat.
Vypadá to, že potenciál Cataclysmu nebude naplněn, a jen se spousta věcí přesune do dalších datadisků, což je opravdu škoda. Nám by se určitě líbilo, kdyby Blizzard vydával nové a velké patche každý měsíc, které by lépe vysvětlovaly, co se děje na Azerothu, průběžné změny v oblastech, dungeonech a podobně. Přeci jen čekat pokaždé 2 roky na aktualizaci starých lokací je celkem dlouhá doba. Místo toho tu máme „velký patch“ jednou za několik měsíců a ten se zaměřuje pouze na end-game, a ještě po úspěšném „dohrání“ patche vás WoW přestává bavit, protože už není co dělat… Co si myslíte vy o využití potenciálu, který Cataclysm nabízí, využívá ho Blizzard naplno?

Naposledy upravil/a Wrent 12.07.2011 v 15:18:07.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Jerryky
Jaroslav Kovář

Jerryky je autorem 327 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Wrent 12.07.2011 15:17

Jeden z dalších patchů bude velice pravděpodobně Válka Prastarých, tam se s ním určitě potkáme

Sendistus 12.07.2011 15:02

Wrent
V podstatě prozradili, že ho nahradí Thrall ...a malygose nahradí modrý Kalecgos, přece jen má větší magické schopnosti, než červený Krasus.
Ale je pravda že by se něco s Krasem mnělo udělat....Snad v dalším patchi...

Wrent 11.07.2011 21:05

Havranik
Takisto hovorili o tom že deathwing pravepodobne nezomrie len ho nejako napravime alebo čo. (alebo ho nahradi ako aspekta niekto iný tak ako teraz malygosa nahradí Korialstrasz.
V podstatě prozradili, že ho nahradí Thrall ...a malygose nahradí modrý Kalecgos, přece jen má větší magické schopnosti, než červený Krasus.

Serwak 30.06.2011 10:40

bulljoker
DW by se nevešel do dark portalu asi
Umí na sebe vzít lidskou podobu, takže se tam v pohodě vejde...

DaveL 30.06.2011 01:07

milanko
Pre mňa je trochu blbe že cataclysm zachvilku skonči
cooo dyť před půl rokem sotva vyšel

milanko 29.06.2011 23:20

Pre mňa je trochu blbe že cataclysm zachvilku skonči(žeby novy datadisk?) a taktiež neznašam keď sa nič nedeje z menšo levlovimi zonami napr. pri duskwoode je deadwin pass taky pekny raid dung by sa hodil (na prekliatych)

Oveckoun 28.06.2011 13:55

bulljoker
DW by se nevešel do dark portalu asi
Jediná narážka na DW je u Netherwingu Lady Sinestra ktera říká že je DW naživu .. hezký že už tehdy to měli naplánovaný. Někdo z Blizzu v době TBC říkal že mají nápady na 4-5 dalších datadisků tak uvidíme :P

bulljoker 28.06.2011 13:33

DW by se nevešel do dark portalu asi

bloodhero22 28.06.2011 10:46

podle mne este nechaj DW aby vyjebal s outlandem a northrendem protoze nektere(vetsina co sem hral)quest linie sou uplne k posrani nelogicky propojeny; moje teorie je ze ten old god bude vgetit na ruinach nebo pobliz studny vecnosti (mozna zdroj energie pro jeho vezeni)

Petanurban 27.06.2011 19:40

Oveckoun
Nevím ale všímám si jisté rovnice jak Blizz pristupuje k patchům. A vždy za určitej čas tam vmíchá některého z Old Gods. C'Thun (AQ) Yogg (Uld). Takže pokud Blizzard nesešílí a nevrátí taky upgradovanyho C'Thuna co bude mít v HC verzi nožičky, ocásek a bůh ví co ještě, určitě se dočkáme třetího Kulateho-očičkovatého-chapadlovatého bosse Osobně tipuju že bude někde okolo Azshary (Královny, ne lokace )
Ty tzv. očíčkované a ochapadlaté kuličky jsou prý jejich hlavy, takže asi nepřibyde jen ocásek ale rovou se zjeví celý.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet