První zmínky o Free to Play modelu

http://media.wowfan.cz/Blizzshop/IngameShop/freetoplay_1_logo
Mluví se o tom dlouho, ale jaká je to pravda? Kdy bude World of Warcraft Free to Play? Mnozí předpovídali tento platební model na začátku WotLK, někdo později. Jedno je jisté. World of Warcraft zatím nemá důvod na Free to Play přecházet. Tedy alespoň ne na západě. Co ovšem Blizzard chystá je takzvaný in-game shop, který může mnoho z vás znát z jiných her. V podstatě se jedná o obchod, ve kterém si budou hráči moci zakoupit mounty, pety, nově helmy pro Transmogrifikaci a možná něco dalšího. Před nějakou dobou se u nás na webu objevila zmínka o předmětu, který zvedá získané zkušenosti ze zabíjení a úkolů o 100%. Jedná se o předmět Enduring Elixir of Wisdom, který je označen jako Binds to Battle.net account. Dle všeho by se mělo jednat o první test, co hráči snesou a to hlavně v Asii, kde má Blizzard problém držet populaci. Před pár lety byly v Asii rozděleny raidy a jak 10 man, tak 25 man dostal svůj raid lock. Nyní přichází Enduring Elixir of Wisdom.
http://media.wowfan.cz/Blizzshop/IngameShop/freetoplay_2
Západní herní komunitu může ovšem zajímat něco jiného. Do herního vybavení se přidá trojice nových helem, které budou sloužit pouze jako vizuální doplněk.
Dále se nám také povedlo ze souborů dostat i vzhled nového herního obchodu. Dle všeho to vypadá, že bude mít podobné okno jako například talenty. Vezměte prosím na vědomí, že se jedná pouze o obrázky nacházející se v souborech a nemusí se ve hře vůbec objevit.
popis obrazku


Naposledy upravil/a Aristo 18.07.2013 v 08:39:10.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Ellendway 20.07.2013 12:17

kanoe22
TO Ellendway:Elle, je pravda ze napr wotlk je stary uz 4 roky(?), ale ked si porovnas kolko maju freecka developerov v porovnani z blizzardom, a pozries aj na to ze na freecku to ludia robia vo svojom volnom case, zdarma, pripadne za nejaku tu kacku oproti blizz devom ktory to maju ako normalnu pracu a dostavaju za to poriadne zaplatene + ked sa pozries aj na cas, ani blizz devom to netrva den dva nakodit komplet novy content, tiez to casto vymyslaju aj pol roka dopredu. Takze ohanat sa len tym ze je to hooodne stare, takze by to malo byt uz davno opravne je odveci.
Teď je otázka, kolik free serverů si vytvořilo svůj vlastní emulátor, na kterém jim server jede. Dle mých informací je například MaNGOS, resp. Trinity Core, které se dneska hodně používá open source a pracuje na něm hodně lidí. Opravdu si myslíš, že má Blizzard stovku vývojářů, kteří vytváří engine? A upřímně, ruku na srdce... opravdu si myslíš, že vývojáři na free serverech mají málo peněz?

Esperanta 20.07.2013 12:10

DaveL
...
Já si pamatuji na tu dobu, jak v Acherusu nešly teleporty mezi patry a tak byly z balkónu do balkónu po cestě židličky, na které se muselo klikat...Ano, když se sejde dobrá parta lidí, je to lepší než offik... např na Valhalle byla výborná parta lidí, ale to je tak všechno.

kanoe22 20.07.2013 12:08

TO Ellendway:Elle, je pravda ze napr wotlk je stary uz 4 roky(?), ale ked si porovnas kolko maju freecka developerov v porovnani z blizzardom, a pozries aj na to ze na freecku to ludia robia vo svojom volnom case, zdarma, pripadne za nejaku tu kacku oproti blizz devom ktory to maju ako normalnu pracu a dostavaju za to poriadne zaplatene + ked sa pozries aj na cas, ani blizz devom to netrva den dva nakodit komplet novy content, tiez to casto vymyslaju aj pol roka dopredu. Takze ohanat sa len tym ze je to hooodne stare, takze by to malo byt uz davno opravne je odveci.

DaveL 20.07.2013 11:42

Aby jsme si dali zářný příklad jak těch 90% funkčnosti freečka vypadá...Server: Anathema. Příklad: Quest Linie DK.Spousta NPC natvrdo naspawnovaných na jiných místech, respawny mobů trvající 10 minut místo 1 minuty. V Bitvě o LHCh se musí hledat npc kterou tu bitvu spustí, mobové místo chůze po zemi letí vzduchem k cíli.. Takže poupravím tvou frázi že freečka kde toho funguje z 90% podle offikuna Freečka kde každá věc funguje na 90% oproti oficiálnímu serveru.

Esperanta 20.07.2013 11:38

soumrak
a kdy to bylo?
Hrála jsem na freečku minimálně dva roky. Naštěstí už dva roky hraji na offiku. Ale jak říkám, tyto diskuze nemají smysl. Po tomto komentáři se od tohoto flamu distancuji.

Esperanta 20.07.2013 11:36

Honza4545
...
Anathema fungovala dost dlouho jako WotLK a šlo to s ní od desíti k pěti.

Ellendway 20.07.2013 11:12

milanko
Ano viem keď maš datadisky ktoré je potreba môžeš si zahrať maximalne do 20 levlu okrem toho free server ti povie viac.Okrem toho pride mi trapne keď si niekto mazal komentáre kde bolo presne napísane že sa dovalí odpad z free serverov bolo tam niečo o instantoch atď.Elle ako môžu byť zlodeji keď blizz nerobi čo chcu hrači ?Mohol by sprístupniť napriklad vanillu free alebo všetky datadisky v cene normálneho to že no neurobil ani neroby je jeho chybu.Okrem toho komu by mal vadiť starý content keď na tých serveroch funguju dobré odmeny aj ingame a ak maju sponzora tak aj niečo hodnotne a povedať že je niečo tak či onak staré ale keď porovnam icc,ulduar,sunwell s terajšími raidmy tak sa nechytá predsa len v tych vyšie oznámenych raidoch sa každý cítil super bola tam atmosféra fantasticky spravené raidy ktoré sa každému páčili.A myslím že každý tu porovnáva zo svojej jedinej skúsenosti a to že videl na youtube video na instant 80 lvl ešte neznamená že v podstate vetšina komunity hrá na blizzlikoch okrem toho ak sú gmka schopný pridávaju super veci do hry ktoré ju robia zaujímavejšou než na offiku guild housy,sea ship battlegroundy,denne eventy v arenách (deatmach,last stand).
Na trial nepotřebuješ žádné datadisky... stačí Ti stáhnout WoWko, které je dostupné na Battle.netu.V této diskuzi jsem nesmazal žádný svůj komentář. Všechny mé komentáře tady zůstaly, takže nevím, o čem to mluvíš. V mém komentáři, milý zlatý Milanko je stále napsáno:
Ellendway
Jsou Blizzlike freečka, na kterých si ten equip stejně můžeš koupit, že? V podstatě mluvím o 99% českého odpadu
Můžeš si psát co chceš, ale dokud nepochopíš, že nenadávám na komunitu, odmítám se bavit s někým, kdo se snaží být v životě mágem Mimochodem, proč si své články smazal? Byly opravdu kvalitní

Ellendway 20.07.2013 11:08

Honza4545
Jenže ty si neuvěldomuješ že dnes existujou i freečka kde toho funguje z 90% podle offiku
90% pár let starého contentu =/= 90% podle ofíku, protože skutečnost je zcela někde jinde :-)

Honza4545 20.07.2013 11:00

Esperanta
...
Ano je možné že si na free hrála a ano je možné že udělat quest ti trval dva týdny jenže tos taky hrála na free ktere bylo nekvalitní že a ani bych se nedivil kdybys hrála na free které bylo založeno měsíc po vydání datadisku.Jenže ty si neuvěldomuješ že dnes existujou i freečka kde toho funguje z 90% podle offiku.Ano offiku se to rovna nemůže to je snad jasné ale už fakt že developeři dokáží investovat čas aby to free tak nějak fungovalo i když na ně komunita freečka nadává proč neopravý tento a tento quest.Jen abysme si to ujasnili hrál jsem na offi hrál jsem na free a teď co se wowka týče sleduji max. tento web.

Caro 20.07.2013 10:47

milanko
Ano viem keď maš datadisky ktoré je potreba môžeš si zahrať maximalne do 20 levlu ...
tak jeste jednou ...Nepotřebuješ ŽÁDNÉ datadiskyDoporučuju ti si přečíst https://eu.battle.net/support/en/article/world-of-warcraft-starter-edition-account-faq

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet