Počet hráčů WoW začíná klesat

/pic/uploaded/wow114
Počet hráčů World of Warcraft klesl z 12ti milionů oznámených před Cataclysmem na pouhých 11,4 milionů měsíčně platících accountů (data z konce března, tudíž neovlivněna novými patchi). Zdá se tedy, že boom ohledně "kompletně nového Cataclysmu" byl zatím vrcholem pomyslného pohoří Warcraft. Křivka platících hráčů samozřejmě nikdy nebyla lineární, avšak vždy se v ní daly vysledovat určitě pravidelnosti a mohli jste v nich vycítit různé milníky. Oproti všem očekáváním se však hráčům Cataclysm obsah přejedl dříve, než tomu bylo u Wrath of the Lich King. To je otázka do pranice, co? Cataclysm na jednu stranu nabídl méně nových zón a pouze pět nových levelů, ale to hard core hráče asi tolik nezajímá, ne? Sice jste si mohli znovu projít nové úkoly celého světa, ale neměly by těžší dungeony a větší množství raidů hráče udržet spíš déle? No, nestalo se... V komentářích se můžete vyjádřit proč. Patříte k těm "odpadlíkům"? Navíc nesmíme zapomínat, že tato data jsou tzv. "předpatchová", mnoho hráčů se určitě na Zul'Gurub a Zul'Aman vrátilo, a i ti ostatní možná neodolají svodům ohnivých Firelands. Na začátku března navíc vyšlo očekávané MMORPG Rift, které z koláče World of Warcraft hráčů určitě také trochu, alespoň dočasně, ukouslo. Další statistiky, které dlouhodoběji zohlední potenciál Riftu a nové patche, budou určitě velice zajímavé... Příjmy Blizzardu kupodivu ale během tohoto období mírně stouply. Shodou okolností jsem se tématu "jak dlouho se World of Warcraft udrží na výslunní" věnoval nedávno a uvidíme, zda bude klesající tendence pokračovat.

Naposledy upravil/a Wrent 16.05.2011 v 19:18:06.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Lewiathan 16.05.2011 21:38

[quote=Tangalunga]Já teďkom čekám ještě na Guild Wars 2 /quote] JJ souhlasím Guild Wars 2 má velké + za originální přístup osobně se na tu hru také hodně těším, co víc není to placené MMO o kterém lze říct že má i velmi rozsáhlé lóre díky první sérii a má velmi nadějné pvp kde doufáme v nějaký pořádný progaming.

Tangalunga 16.05.2011 21:31

Já teďkom čekám ještě na Guild Wars 2 ale WoWko si mě získalo díky skvělému lore. Uvidíme jak se v GW2 bude RPčkovat :P ale určitě tam nebude tak rozsáhlá historie takže vyzkouším a uvidím, hlavní je že to nebudou poplatky navíc.

FrantACs 16.05.2011 21:22

Lol... co dela 600K z 12 melounu? Lidi odchazej a porichazej... Dnes je to 600K- .. zejtra to bude 1.2M+ ... Dle mne odesla porce lidi, co hraje od dob co WoWko vyslo. Vubec bych se tim netrapil a verim tomu, ze se stejne vrati. Zjisti, ze Rift je toto samy co WoWko. Je to i muj pripad. Je to proste WoWripoff.. U me porad vede v hratelnosti a monumentalnosti WoWko. Verim, ze to jedine prekona nove MMORPG *Titan* z dilny Blizzardu.

Esen 16.05.2011 20:58

Upřímě, já na ofiku začal hrát právě jen kvůli Cata. Zul'Aman, Zul'Gurub a ostatní instance mi přijdou prostě úžasné... proti WotLK je to změna určitě k lepšímu. Konkurence vždy je a vždy bude, ale WoWko se určitě zase postaví a pojede dál .

Coxx 16.05.2011 20:32

Tak tak .. nedávno jsem se bavil s jedním známým; Je to skill, co začal hrát, když eště většina z nás hrála ostrovní dobrodružství kačera Donalda :P .. shodli jsme se na tom, že WoW je prostě zažitý; ti hráči ho mají zažitý ... jasně, že někdo přijde, někdo odejde, ale celkově WoW v herním průmyslu je a věřim že i bude gigant .. ten PŘÍBĚH, HISTORIE, HRATELNOST .. to nejde jen tak něčím smést(možná že jen nějakým novým MMO od blizzu). Ty nová MMO většinou vydělají na reklamě, na tom, že hráč chce zkusit něco nového, ale tohle je vždy jen ta první část; v té druhé hráči zjistí, že je ta novinka to samé a zas se vrací ve většině k WoW, ktomu co funguje a ted nemyslím jen technickou stránku hry. I přesto, že se mi sem tam taky něco ve hře nelíbí, je to momentálně to nej, co tu máme. WoW má pevný základ a abychom nebyli eště překvapeni tím, jak dlouho tu eště bude ... Amen.

Nekros 16.05.2011 20:20

Coxx
Pochybuju, že konkurence má vůbec víc jak čtvrt toho, co má WoW ..
Tak konkurence je hlavně méně povedené WoW pod jinými názvy, když dávaj v Game Page online okénko a jsou tam tam MMORPG fantasy hry, tak si říkám, že to je fakt jak WoW, akorát s pozměněným UI oproti základnímu (většinou je to UI i úplně stejné).

Coxx 16.05.2011 20:16

Pochybuju, že konkurence má vůbec víc jak čtvrt toho, co má WoW ..

Lewiathan 16.05.2011 20:08

a zároveň těch 0,6 melounu odešla hrát na free wow pvp fun servery které stále drží smutek za wow TBC. tohle je počet čistě platících hráčů, řekl bych že tohle se ani za nějaký pokles nedá brát, protože konkurence nemá ani z poloviny tolik platících hráčů. Tzn. wow stále vede.

Lockdaar 16.05.2011 19:50

tech 0,6 milonu, co odesly byly nejspis ti nespokojeny maly deti, co si onehdy blizzardu stezovaly, ze dungeony jsou ted straslive tezky tak ale aspon se to zase trochu procisti a zustanou tu jen ti zkusenejsi hraci, kteri maji hardcore radi a nestezujou si, ze na prvni pokus nezdolaj nejakyho bosse...co se tyce me tak ja jsem do wow za zhruba 5 let nastrkal v prepoctu asi 17-18000 a tohle cislo nejspis jeste nejakou tu dobu poroste

Coxx 16.05.2011 19:30

mato6666663
božeee prečo sem dávate také deptajúce novinky? úplne sa bojím že wow skončí... čo budem potom robiť, už len tá predstava ma trhá... argh! >.<
Přesně!!!! Můj názor je takovej, že někdo hraje tennis, někdo si honí na malý kluky a někdo zas hraje WoW, ne ... A co se týče téhle novinky; Jednou tak a jindy zase jinak

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet