První zmínky o Free to Play modelu

http://media.wowfan.cz/Blizzshop/IngameShop/freetoplay_1_logo
Mluví se o tom dlouho, ale jaká je to pravda? Kdy bude World of Warcraft Free to Play? Mnozí předpovídali tento platební model na začátku WotLK, někdo později. Jedno je jisté. World of Warcraft zatím nemá důvod na Free to Play přecházet. Tedy alespoň ne na západě. Co ovšem Blizzard chystá je takzvaný in-game shop, který může mnoho z vás znát z jiných her. V podstatě se jedná o obchod, ve kterém si budou hráči moci zakoupit mounty, pety, nově helmy pro Transmogrifikaci a možná něco dalšího. Před nějakou dobou se u nás na webu objevila zmínka o předmětu, který zvedá získané zkušenosti ze zabíjení a úkolů o 100%. Jedná se o předmět Enduring Elixir of Wisdom, který je označen jako Binds to Battle.net account. Dle všeho by se mělo jednat o první test, co hráči snesou a to hlavně v Asii, kde má Blizzard problém držet populaci. Před pár lety byly v Asii rozděleny raidy a jak 10 man, tak 25 man dostal svůj raid lock. Nyní přichází Enduring Elixir of Wisdom.
http://media.wowfan.cz/Blizzshop/IngameShop/freetoplay_2
Západní herní komunitu může ovšem zajímat něco jiného. Do herního vybavení se přidá trojice nových helem, které budou sloužit pouze jako vizuální doplněk.
Dále se nám také povedlo ze souborů dostat i vzhled nového herního obchodu. Dle všeho to vypadá, že bude mít podobné okno jako například talenty. Vezměte prosím na vědomí, že se jedná pouze o obrázky nacházející se v souborech a nemusí se ve hře vůbec objevit.
popis obrazku


Naposledy upravil/a Aristo 18.07.2013 v 08:39:10.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

RIKOG 22.07.2013 22:55

RIKOG
omg wtf sorry som klikol a hned miss click na submit... Dvojhviezda funguje z 85% a menej. Celkovo tu nejde ani o to ako idú spelly, questy alebo bossovia. Ide už len o to že pathfinding je úplne inačí a to není proste ono. Proste to nedáva tu atmosféru wowka.

Caro 22.07.2013 17:08

Honza4545
...Offi jsou lepší než freečka...
Ámen bratře

Honza4545 22.07.2013 13:37

DaveL
Zrovna tady jsi si krásně naběhnul na vidle, protože také nemůžeš říct že například já jsem třeba také nehrál na nějakém freečku. A že hrál. WoWscape, WoWlegacy, GM na Mystiq.cz a .org.
Free narozdíl od offi je spousta a každé je rozdílné cose funkčnosti týče.Takže tím pádem tvé argumenty platí pouze pro free které jsi vyjmenoval (ani na jednom zmiňovaných jsem nehrál protože stojí za prd).Ale tohle nikam už opravdu nevede nechme to tak jak to je Offi jsou lepší než freečka a konec.

Andros 22.07.2013 12:22

Normálně se mi chce brečet, když se za dob TBC na Anathemě banovalo za to, že jsem zaůtočil na horďáka z vyplýho pvp v alliančním teritoriu.. GMka prostě nepochopila, že to takhle funguje i na offiku. Raiden..... jak já ho nesnášel.

Momloo 22.07.2013 10:44

Pekne sa to tu zvrhlo. Kazdopadne citat arugementy o 150% funkcnych freeckach ma fakt dobre naladilo na zaciatok pracovneho tyzdna. Diky :-)

Cecil 21.07.2013 17:39

Yay, taková diskuze už tu dlouho chyběla. Tohle nemá cenu řešit, jak řekla Esperanta. Každý má svou pravdu, za kterou si bude stát. Ale když už jsme u toho...Já osobně hraju i na freečku, ale jen proto abych si občas zahrál TBC či Vanilu. A, světe div se, dělám to dobrovolně a baví mě to. :-) Opravdu. Chce si to jen najít server co za to stojí.Cata, ..i ten Wotlk, či nedej bože MoP jsem na free nikdy nehrál, nehraju a ani hrát nebudu, páč se nikdy ani zdaleka oficiálním serverům nepřiblíží (narozdíl od Classicu nebo TBC kde je obtížnost nascriptování herních mechanik oproti současné hře směšná a za těch x let už se stihla poměrně vyladit).Funka, instanty a podobný slátaniny jsem vždy nesnášel a jsou pro mě przněním Warcraftu (+ fakt že na těchto serverech věkový průměr hráčů nedosahuje ani hodnocení PEGI). To samé u P2W freeček a ony Elleho shopy s gearem za peníz (nikoli mounti, peti atd., což praktikuje i sám Blizzard).Výjimkou jsou pro mě některé servery kde si na vlastních úpravách dali opravdu záležet a mají hlavu a patu. Úplně speciální kategorií jsou pak RP servery. Paradox je, že na těchhle serverech hraje jen minimum hráčů.A co se týče výdělků free serverů, tak ano, třeba taková dvou hvězda o které tu většina lidí mluví, si asi vydělá dost. Konkrétně, podle účetní závěrky, čistý zisk 831 000 Kč za rok 2010, 697 000 Kč za rok 2011 a pouze 77 000 Kč za rok 2012 (pravděpodobně výdaje za nové servery). Otázka je jak moc se tyhle veřejně dostupný údaje dají brát vážně.Pak je tu ale hromada serverů co si nevydělá skoro nic nebo jen minimální částky, takže ono záleží jak to člověk bere.Když tak nad tím přemýšlím, tak většina freeček (hlavně zahraničních) je opravdu odpad. Ale najdou se taková, pro která to neplatí. Vážně. A když bych měl říct ještě nějakou výhodu nebo spíš odlišnost freeček oproti ofíku, ..krom možnosti vrátit se v čase.., tak to bude asi komunita. Na ofi člověk převážně přichází do styku jen s lidma z gildy, zatímco na free (hlavně těch menších) se hráči na celém realmu tak nějak už vzájemně znají, a panuje tu jakási přátelštější atmosféra (nebo naopak nepřátelská, ale to k tomu patří). Pořádají se často srazy hráčů z celýho serveru atd. Což si myslím že člověk v dnešní době na offi už těžko zažije.

Lockdaar 21.07.2013 17:07

Honza4545
A jinak co se víry týće ty prosté věříš tomu že na freečkach nemohou věci fungovat jako na offi což je blbost
Na free serverech spousta veci nefunguje, at uz to jsou nejaky drobnosti ci nejaky velky veci. Kdyz jsem jeden cas nehral aktivne na offi serverech, zkousel jsem ze zajimavosti ruzne free servery, abych porovnal rozdily (nikdy predtim jsem na free serverech nehral, hral jsem rovnou na offi, nemel jsem tenkrat vubec tuseni, ze nejaky free servery existujou-je to tak 6-7 let nazpatek, co jsem zacal s wowkem) a muzu bez problemu rict, ze ani na jednom nefungovalo vse, tak jak by melo fungovat na offi-questy, dungeony,spelly atd. Vyzkousel jsem snad pres 10 tech znamejsich freecek, vcetne i nekterych nize zminovanych v komentarich. Opravdu velmi pochybuju, ze existuje nebo nekdy bude existovat nejakej free server, ktery by se mohl rovnat offiku.

DaveL 21.07.2013 16:55

Honza4545
Za další tvá teorrie že frečkaři nevědí jak to má fungovat je správná za předpokladu že žádnej freečkař nehrál na offi což je taktéž blbost.
Zrovna tady jsi si krásně naběhnul na vidle, protože také nemůžeš říct že například já jsem třeba také nehrál na nějakém freečku. A že hrál. WoWscape, WoWlegacy, GM na Mystiq.cz a .org. Takže kdybych o tom nic nevěděl jak ty se z fanatického přesvědčení domníváš tak celou tuhle diskuzi ignoruju.
Honza4545
věci fungovat jako na offi což je blbost a i když se člověku jako tobě předložej důkazy tak stejně zavřeš oči a řekneš si co chceš.
Prosím tě, zatím jsi mi žádné důkazy o tom jak na freečkách funguje vše jako na offi nepředložil, plácat tím jak támhle 4 z 5ti bossů v jednom raidu fungují jakž-takž jako na nějakém youtube videu neznamená nic když pořádně ani nefungují fázovací questy v Cataclysm zónách nebo v Northendu. Nemluvě o DK questech o kterých by si člověk myslel že po 5ti letech snad už fungovat budou, jenže ani to ne.

kanoe22 21.07.2013 16:45

kanoe22
Neplanujete tu pridat moznost upravy komentu? Este k tomu co som pisal dodam, ohladom toho ze ci vobec vedia ako to ma fungovat, na nete su tisice a tisice hodin videi s roznymi bosmi, ale aj s q, z bgciek, atd... + rovnako nepreberne mnozstvo textu aj z offi fora, alebo guidov od (ako bych to nazval, renomovanych?) guild a podobne, takze pochopit z toho ako ma nieco fungovat dokaze hadam ktokolvek kto vychodil zakladnu skolu.

kanoe22 21.07.2013 16:40

DaveL
Vidim to co píšeš, protože funguje tak jak má ze strany freečkaře je dost vtipný pojem jelikož jsou zde pochyby zdali vůbec ví jak to má fungovat tak jak má. Což je úplně bezpředmětné protože pochybuji že takto fugnují na všechny různé módy (normal určitě, ale pochybuju že 25m HC). A to že všechna freečka jsou zabugovaná (některá méně, některá více) není nějaká slepá víra ale fakt.
Dam ti priklad, Predstav si, ze blizz dev naprogramuje appku ktora pocita povrch kocky pomocou vzorca 6*a*a. Nejaky free dev naprogramuje appku ktora robi to ise, tiez pocita povrch kocky, avsak so vzorcom a*a*6. Iny postup, vysledok ten isty. Stale budes tvrdit ze nie je mozne aby na freecku nieco fungovalo? Aj ked nie na 100% ako na offi, ale v podstate vysledok bude ten isty, mozno s minimalnym rozdielom. Chlape, ty by si mal vstupit do niektorej politickej strany, s tym tvojim slepym, tvrdohlavim presviedcanim by ste mozno aj vyhrali volby.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet