Trendy World of Warcraft

google trending world of warcraft - záporáci, datadisky
Blizzard de facto zajímá jediný trend, který je pro ně nadmíru důležitý. Trend totiž ukazuje počty platících hráčů a k němu se váží statistiky prodaných herních nosičů, v dnešní době spíš klíčů. Grafy těchto trendů u sebe bude určitě mít Blizzard, my se k nim však nedostaneme a použijeme trochu jinou cestu, jak si vývoj WoW pěkně zmapovat. Google nedávno vydal službu zvanou Correlate, pomocí které se dají sledovat trendy ve vyhledávání určitých pojmů po celém světě. To nám pomůže vytvořit si pěkný obrázek o tom, jak moc lidé toužili po informacích ohledně WoW a jeho částí v průběhu několika let. V následujících odstavcích si tedy rozebereme několik vyhledávaných dotazů a pokusíme se na nich ukázat význačné události, kterou (vyhledávací) popularitu našeho MMORPG výrazně ovlivňovaly. Vaší fantazii se samozřejmě meze nekladou, můžete si udělat vlastní rozbor a podělit se o něj s námi v komentářích.[odstavec]

World of Warcraft

Nemá smysl začínat čímkoli jiným, World of Warcraft je přece jen náš hlavní pojem, na němž se nám ale hned tak trochu ukáže, co můžeme čekat od dalších dotazů. World of Warcraft byl oficiálně oznámen Blizzardem již 2.9.2001, ale vydání v Americe se dočkal až na desáté výročí Warcraftu, 23.11.2004. Představení hry se nám bohužel na grafu neukáže, ale je rozhodně vidět, že až do samotného vydání hry svět nějaký World of Warcraft moc nerajcoval. Nárůst v popularitě je znát u vydání každého z datadisků a i oznámení některého z nich hned spoustu "hledačů" zaujalo. Zajímavé také je, že velice podobné jsou i grafy trendů některých povolání. Podle tohoto grafu bychom si tedy mohli říct, že popularita WoW byla nejvyšší na konci roku 2006 a od té doby docela citelně klesá. Jak ale víme, platících hráčů je nyní mnohem více, než tomu bylo před čtyřmi lety. Nebo v tom hrají svou roli free servery?
world of warcraft google trending World of Warcraft klesá. Ale přiznejme si, kdo z nás teď hledá obecné informace o WoWku?
[odstavec]

Datadisky

Na datadiscích je krásně ilustrováno, co lidi po celém světě vždy nejvíc zaujme. Pojmy Burning Crusade, Wrath of the Lich King i Cataclysm jasně ukazují, že oznámení datadisku vždycky probudilo malý zájem, který postupně stoupal a následoval ho hype těsně před o po vydání dané hry. Zajímavá je i statistika, která nám leccos prozrazuje o originalitě a složitosti názvu. Zatímco Burning Crusade a Wrath of the Lich King jsou kompletně nová a docela dlouhá slovní spojení, Cataclysm je jednoslovné pojmenování, které anglofonní obyvatelstvo ve strachu před nějakou pohromou občas vyhledávalo již dříve. Zajímavý také není pouze tvar grafu, ale také hodnoty. Oznámení Wrath of the Lich King spustilo na internetu velký zájem o tento pojem, zatímco stejný akt u Burning Crusade přijala komunita docela chladně. O jeho vydání se to však říct nedá, datadisky BC i WotLK vzbudily během svého příchodu na svět asi stejný zájem, zatímco Cataclysm dokonce menší. Proč? Nezajímal lidi tolik nebo si v dnešní době fanoušci naopak zvykli na navštěvování určitých webů a hledání informací tam?
wrath of the lich king google trending cataclysm google trending WotLK vzbudil velký zájem jak po ohlášení, tak po vydání, Cata o něco menší. Proč?
[odstavec]

Záporáci

Nemohl jsem odolat a musel jsem se podívat i na popularitu záporáků jednotlivých datadisků. U vanilla WoW není jednoduché stanovit hlavního nepřítele, já jsem ale vyzkoušel Ragnarose, už jen proto, že si na něm můžeme krásně ilustrovat, jak Blizzard neustále vrací jednotlivě bossy do hry a co to dělá s jejich oblíbeností. Ohnivý lord se kupodivu déle než rok držel na své špici a teď se díky patchi 4.2 na ni opět pomalu dostává.
ragnaros google trending Ragnaros byl v oblibě vanilla hráčů dost dlouho, podaří se mu teď vrátit?
Illidan Stormrage byl samozřejmě znám již od dob Warcraftu III a nějaký ten fanda ho tak občas hledal ještě mnohem dříve před Black Temple. Na tomto nočním elfovi je však jedna věc zvláštní - velká část komunity ho nebrala jako záporáka a nepřáli si jeho smrt. Promítlo se to nějak do trendů? Brzy po vydání patche 2.1 v květnu 2007 tento lovec démonů zemřel, populární byl ale ještě několik měsíců poté.
illidan google trending Oblíbený Illidan pomalu upadá v zapomnění...
Arthas má možná trochu smůlu, že jednoho dne tak trochu změnil identitu, ale všichni si na to úplně nezvykli. Mnozí ho tedy určitě hledají pod pojmem "Lich King". Každopádně stejně jako u Illidana byl Arthas populární už dlouho před WoW, ale oznámení Wrath of the Lich King ho v žebříčku obliby vyhodilo nahoru. Paradoxně pro něj byla velice úspěšná jeho smrt - na spor Ensidie s Blizzardem a hlavně parádní video ze závěru souboje jen tak nezapomeneme. Mimochodem během března 2010, kdy jsme Arthase zabili, byl dotaz Bolvar dvakrát populárnější než Arthas... Hádejte proč!
arthas google trending bolvar google trending Nový Král Lichů najednou lidi zajímal mnohem více než ten starý.
A jak to vypadá s posledním záporákem, který k vlastní smůle ještě nemohl zemřít? Deathwing, ač jako postava Warcraftu známý již velice dlouho, jeho popularita se až do oznámení Cataclysmu držela docela při zemi. Už při vydání nejnovějšího datadisku se však dostal do čísel, o nichž si ostatní záporáci mohli nechat zdát i v době své největší slávy (a svého patche). Jak to tedy bude někdy v budoucnu, až vyzveme i tohoto černého draka?
deathwing google trending Jaký boom zažije Deathwing s vydáním patche 4.?.0 ?
[odstavec] Pokud bude zájem, můžeme si příště rozebrat další pojmy. Jsem zvědav na vaše názory a vlastní postřehy, pište do komentářů!

Naposledy upravil/a Astra 30.05.2011 v 07:05:14.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

joesef 30.05.2011 20:34

lepsi je zadavat WoW nez world of warcraft je to moc dlouhy u pojmu WoW je to take vydet kdy byl ten vzestup wowka

Honza4545 30.05.2011 00:56

Tak Neltharion vytvořil duši draka aby ji mohl dát démonům kteří by nevědomi propustili staré bohy z jejich vězení. Nemyslím si že by současné dračí letky vytvořili druhou duši draka

Lio 29.05.2011 21:57

Tak možno nie s Thralom ale možno s jeho synom (myslím ze sa oženil s tou shamankou) to by bolo podla mňa lepšie

Hoceritis 29.05.2011 17:59

Pekné grafy, pekný článok, akurát, že ja osobne som nesúhlasil so zabitím Illidana, Arthasa a už vôbec nie Deathwinga, pevne verím, že nastane obrat v Lore. Aspekti na konci cata vytvoria niečo ako druhú Dušu Draka aby skonvertovali Deathwinga (napr. za pomocí Thralla, Malfuriona a pod.) opäť na dobrú stranu a v novom datadisku by Neltharion viedol boj proti ostávajúcim starým bohom ktorí ho doviedli až do toho šialenstva možno sa pridajú aj Titáni, čo vieme

Krutobrko 29.05.2011 14:45

Ale že by Bolvar ala Lich King pro mě byl lepší než Arthas ala Lich King fakt prvda neni.

Krutobrko 29.05.2011 14:36

Hmm...Zajímavé grafy.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet