Arény

/pic/pvp_2

Arény se berou jako možná nejzábavnější a vedle duelů hlavně nejspravedlnější část PvP. Existují dva typy aréna bojů - hodnocené (rated) a nehodnocené (skirmish). Nehodnocené se hrají méně, protože za ně nic nemáte a vašeho parťáka pro boj vám automaticky přiřadí server, zato je ale můžete hrát na jakékoliv úrovni. Pro hodnocené potřebujete mít alespoň level 80 a musíte být členem nějakého týmu.

Na výběr máte ze tří druhů týmů, které nesou názvy podle počtu bojujících hráčů v jednom souboji - 2v2, 3v3, 5v5 (dva na dva atd.). Založení týmu není zadarmo a tým pro 2vs2 stojí méně, než tým pro 5vs5. Jednotlivé ceny jsou vypsány zde:

  • 2vs2 - 80 zlatých
  • 3vs3 - 120 zlatých
  • 5vs5 - 200 zlatých
V každém týmu může být maximálně dvojnásobek hráčů, než je druh týmu, v 3vs3 může být tedy celkem 6 lidí.

Týmovou smlouvu si můžete pořídit u aréna organizerů, kteří se nacházejí na těchto místech:
  • "King Dond" - The Ring of Trials v Nagrandu
  • Steamwheedle Sam - Circle of Blood v Blade's Edge Mountains
  • Bip Nigstrom - Gadgetzan v Tanarisu
  • "Baroness" Llana, Kanika Goldwell - Sewers v Dalaranu
  • Greela "The Grunt" Crankchain - The Ring of Valor v Orgrimmaru

battle at arena

Poté co založíte váš aréna tým a získáte do něj dostatečný počet hráčů, můžete jít bojovat. Do arény se přihlásíte tím, že založíte group a pozvete do ní všechny členy vašeho týmu, kteří se budou účastnit boje, dojdete do jakéhokoliv hlavního města vaší frakce, pokecáte s battlemaster, vyberete kategorii v jaké budete bojovat a kliknete na Join as group. Až se nějaký jiný tým také přihlásí do stejné kategorie, hodí to Vás i vašeho soupeře do jedné z pěti arén. Všech pět arény, ve kterých probíhají boje, je vytvořeno podle gladiátorských arén ve starém Římě - kruhová místnost s nějakými překážkami uprostřed. Vy a vaši parťáci se však ze začátku objevíte na kraji arény za zavřenými dveřmi, kde máte minutu na přípravu k boji, během této minuty můžete měnit vaše vybavení a vaše kouzla nestojí žádnou manu/rage/energy/focus. Stejně je na tom i váš protivník, který se objeví na druhém kraji arény a ten je pro vás vybrán serverem podle jeho ratingu (popsáno níže).

Po uplynutí času na přípravu se dveře otevřou a vy můžete vyrazit! Úkolem je zabít všechny členy nepřátelského týmu, tedy Last man standing. Tým, který vyhrál se o něco zvýší rating a poraženým se o něco sníží, čímž se dostáváme k...

  • Rating (hodnocení) - ukazuje jak moc je váš tým dobrý. Nově založený tým začíná s ratingem 0, který narůstá/snižuje za každou výhru/prohru přibližně o několik bodů, které se přičtou/odečtou, maximum bodů, jenž se mohou přičíst/odečíst je však vždy 48 na zápas a pokud máte nově založený tým, nebudou se vám odečítat body za prohru dokud nedosáhnete ratingu 1000, poté se vám body budou odečítat, ikdyž máte rating nižší než 1000. Kolik ratingu dostanete, záleží na ratingu týmu, proti kterému jste vyhráli/prohráli. Pokud vyhrajete nad týmem s vyšším ratingem, než ten váš, přičte se vám více ratingu, než kdybyste porazili tým s nižším ratingem. Naopak porazí vás tým s nižším ratingem, než je ten Váš, odečte se vám více bodu, než pokud by vás porazil tým s vyšším ratingem. Server vám do souboje vybírá týmy s matchmaking ratingem, který je vždy nanejvýš o 150 bodu větší/nižsí než ten váš.
  • Dostávání aréna bodů za rating - Podle ratingu také každý Aréna týden dostáváte body, za které si konečně můžete kupovat nějaké odměny. Jeden aréna týden trvá od středy do úterý, přepočet aréna ratingu na aréna body bývá okolo půlnoci z úterý na středu. Po každém týdnu se vám vypočítají a přičtou body. Pokud chcete vědět, kolik z jakého ratingu dostanete bodů, můžete se podívat na tuto stránku. Pokud máte rating 1 až 1500 dostanete 261 bodů v 2vs2, 302 bodů ve 3vs3 a 344 bodů ve 5vs5. Abyste dostali body, musí váš tým za týden odehrát alespoň 10 her. Každý člen, který chce body dostat, musí také mít alespoň 30% z odehraných her týmu, v kterém hraje. Při přepočtu ratingu také dostávají 2vs2 a 3vs3 týmy tresty. Tresty jsou následovné: 3vs3 tým dostane pouze 88% aréna bodů, jako 5vs5 tým se stejným ratingem a 2vs2 tým dostane jenom 76% aréna bodů, kolik by dostal 5vs5 tým se stejným ratingem.
  • Nakupování aréna předmětů - Při kupování odměn musíte ještě brát v potaz tzv. Osobní rating (Personal rating). Aby se totiž nemohlo stát, že se připojíte k nějakému dobrému týmu a vyděláte tam lehce body, je u kupování některých odměn třeba mít dosažený určitý personal rating. Personal rating získáváte podobně, jako týmový rating. Například pokud váš tým vyhraje zápas a zvýší se mu rating o 9, vám se zvýší váš personal rating také o 9. Pokud se připojíte k nějakému týmu je váš personal rating 0, pokud chcete vidět aktuální stav vašeho ratingu, stačí rozkliknout ikonku vašeho týmu v dané kategorii, kterou můžete najít v jedné ze záložek v Character.

Při sestavování aréna týmu byste měli myslet na povolání postav a jejich talentové specializace, které do týmu berete, protože jsou vždy určité sestavy (comba), která si to v aréně dávají více a méně. Ve 2v2 jsou například osvědčené Rogue-Frost mage, Rogue-Discipline Priest, avšak co si zvolíte je pouze a jenom na Vás.

Ve hře je pět typů arén, každá se nachází v jiné lokaci a je odlišná svou velikostí a vybavením:

Vrátit se zpět do PvP sekce


Naposledy upravil/a Snake Plisken 11.06.2012 v 11:17:52.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sabimpatt 05.06.2023 04:52

<a href=http://cialiss.top>cialis 5mg best price</a> Research using a calibrated pressure sensor mat, which was positioned beneath all parts of the bridle, revealed interesting findings and disproved some long held assumptions

Sabimpatt 31.05.2023 04:00

71 year old woman with breast cancer developed abdominal pain and hepatocellular carcinoma after 12 years of tamoxifen therapy AST 145 U L, Alk P 378 U L, alpha fetoprotein 320 ng dL; no mention of weight or hepatitis serology <a href=https://levitrax.pics>brand levitra 20mg</a> It is prescribed for adults and children age six and older

Undiply 15.05.2023 16:12

The anti carcinogenic effect of CDK4 6 inhibitors is based on their ability to block the progression of the cell cycle from G1 phase to S phase through blocking the activity of the cyclin D CDK4 6 holoenzyme, thus limiting the proliferation of sensitive tumor cells <a href=https://cialiss.boats>cialis online cheap</a> Not everyone experiences every type of cervical fluid

Ordefefem 28.04.2023 16:09

<a href=http://buycialis.yachts>buying cialis generic</a> Trying to get tue approval

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet